Direktlänk till inlägg 14 oktober 2021

Bluffsyndromet - en epidemi

Av Amisa - 14 oktober 2021 14:48

”Högpresterande personer har ofta svårare än andra att identifiera sig med sina framgångar. De arbetar hårt, fixar och donar ständigt, blir som besatta, håller sig undan och funderar på hur de ska presentera sig för andra i ett positivt ljus. Men inom sig bär de på ängslan, stress, skam, tvivel och förvirring.

 

 

 

 

Tillståndet kom att kallas bluffsyndromet. Det är inte en psykisk sjukdom. Det är en epidemi. Det är att förföljas av tankar att man inte är lika smart eller snäll eller tuff eller god eller framgångsrik eller lycklig, som man fått andra att tro att man är. Att det jag , som man ansträngt sig så för att visa upp för andra, inte är ens verkliga jag.Ironiskt nog känner sig det sanna och oälskade jaget, det som man gör allt för att dölja, mer och mer övergivet, ju populärare ”bluffjaget” blir……..

  

 

 

 

 

Var är du – ditt sanna jag?……Vem är den

 

där skrajsne och skamsne killen, som

 

gömmer sig och låtsas som om allt är bara

 

bra, och som blundar för att inte bli sedd,

 

inte ens av den som älskar honom mest?

 

 

 

 

 

Brist på kontakt i dina relationer? Du kan faktiskt själv välja att koppla in kontakten igen, men det kräver att du är modig.

 

 

 

 

 

De som upptäckte bluffsyndromet säger att det bara läker, om vi gör just det, som vi inte vill: släpper andra inpå livet och fattar mod att visa hur rädda, svaga och skamsna vi faktiskt är. Först då kan människorna i vår omgivning se – och älska – våra sanna, äkta jag.”

  

 

 

 

”Jag vill vara öppen om vem jag är, och ändå gömmer jag mig. Det jag vill är motsatsen. Jag vill……

  • Varken låtsas eller dölja något.
  • Vara samma person i offentligheten som privat.
  • Leva som jag lär.
  • Förstå mitt eget värde.
  • Sluta jobba på att polera min image.
  • Strunta i vad andra tycker om mig.
  • Helas från allt som gör att jag känner behov av att gömma mig: girighet, lusta, bedräglighet, småaktighet, avundsjuka och lust att döma.
  • Känna djupt, men utan att vara kinkig, eller tvärtom: utan att blunda för verkligheten.
  • Vara sann.”

 

 

Citaten kommer ur Jag skulle gilla dig mer om du var mer som jag som är skriven av John Ortberg.

 

 

#närhet

 
 
wiolettan

wiolettan

14 oktober 2021 16:49

Dom där orden av John Ortberg, var, så att säga "ord och inga visor".
Jag känner i alla fall att där kommer jag till korta på nästan alla plan.
Jag har i hela mitt liv jobbat hårt, men ändå känt att jag inte har räckt till riktigt.
Jag tycker att du skriver så många och fina sanningar här och sådant som jag skulle behöva ta till mig. Så jag ska gå in senare och läsa om detta en tredje gång.
Ha det bra.
Kram!

http://wiolettan.bloggplatsen.se

Amisa

14 oktober 2021 22:25

Jag tänker att vi alla har både goda frön och dåliga frön i oss och att vi är nästan som en växt. Vi "vattnar" det goda som vi vill förstärka och vi får försöka att klippa bort det som inte är av godo.

Ibland kan det också vara så att något vi ser som en svaghet hos oss, faktiskt kan bli vår största styrka. Då är det egentligen våra tankar som är fel och vi behöver förändra synen på oss själva.

Vi räcker absolut till och är fullständigt tillräckliga som vi är! Vi måste bara sluta upp med att förminska oss själva. Du som är troende, vet väl att Gud inte gjort några misstag när han skapade oss?
:)

Vi är så bra som vi är, det gäller också dig!
Kram på dig och god natt! Dröm härliga drömmar om hur fantastisk du är.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - 3 juni 2023 15:43


I mitt YouTube-flöde denna morgon dök det upp en video med zenbuddisten Thich Nhat Hanh där han pratar om hur man kan läka, inte bara det som är här och nu utan också det som hänt för länge sedan, ja kanske till och med för flera generationer sedan. ...

Av Amisa - 11 maj 2023 14:50

Nu har naturen fullkomligt exploderat och buskar, träd och växter prunkar av vackra och doftande blommor. Jag tog in några kvistar av hägg och dom luktar så underbart gott. Termometern visar idag på ca 25 grader, men så var den också ...

Av Amisa - 17 april 2023 15:08


Den här båten ser inte ut som dom båtar som vanligtvis syns här i viken, den är rätt liten och grå, varken en fiskebåt eller ett stort lastfartyg. Kanske är det Kustartelleriets båt? Från idag pågår nämligen en militärövning i länen vid Östersjökuste...

Av Amisa - 17 april 2023 14:44

När vårsolen tittar fram längtar jag ut till Kvarsebo och Bråvikens norra strand. Här doftar lite svagt av salt hav och det bästa med Kvarsebo är kanske tystnaden. Här hör man oftare ljudet av en båt än ljudet av en bil. Frid för sinnet! Det...

Av Amisa - 14 april 2023 23:58


Vill du hjälpa mig att be, skänka en kärleksfull tanke och kanske tända ett ljus för en mamma och bebisen hon bär? Mamman mår inte bra just nu och risk finns att bebisen kan komma till världen redan nu, endast 22 veckor gammal. Det är en liten po...

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards