Direktlänk till inlägg 3 oktober 2020

Living by Trust

Av Amisa - 3 oktober 2020 15:16

Moojiji


  




Det Moojiji pratar om i den här videon är något jag själv upplevt inte minst under min pilgrimsvandring i Spanien förra året. Jag kunde uppriktigt skriva under på att jag trodde på Den Högre Makten och litade på att den skulle hjälpa mig om jag fick behov av det, men det var mest mitt intellekt som sa mig det och det var inte riktigt ordentligt förankrat i min kropp, i min magkänsla, att den aldrig skulle tillåta mig att komma till skada på något sätt. Det var något jag snart lärde mig längs vägen, att det alltid gavs en lösning till alla problem och faror som dök upp och efter några veckor räknade jag alltid med att bli räddad oavsett vad jag råkade ut för. Att känna tryggheten ända in i kroppen är något mycket djupare än att bara förstå den med huvudet!


Jag känner också igen det han säger om att vi ofta utsätts för prövningar där det testas om vi verkligen lever upp till det vi anser vara rätt. Att veta vad som är rätt är inte samma sak som att alltid välja att handla på det sättet när vi ställs inför en sådan situation i livet! Det är ett ständigt pågående lärande där testerna blir lite svårare för varje gång, men där man också snabbt lär sig och blir allt bättre på att hantera livet om man väljer att ta del av detta lärande och uppskatta dom positiva effekter det har på ens liv.





Moojiji, ”Living by Trust”; (https://youtu.be/3fAjVeGwyKg):

 
 
wiper

wiper

4 oktober 2020 10:51

Viktigast för mig är att alla människor skall räknas och ingen skall behöva vara fattig medans andra har det bra med resurser att göra nåt av sitt liv. Rättvisa, jämnställdhet och annat gör att man mår mycket bättre. Jag ser ju skillnaden på samhället i och med att jag var med om att landet byggdes upp och man kände en positivitet och framåtanda. Nu raseras allt detta än om det ser fint ut på ytan

Om man har det dåligt och fattigt mm så hjälper inga visdomsord eller att man skall tänka positivt. Det är inget fel med att utsättas för prövningar men har man det bra så är det lättare att gå vidare. Jag har själv utsatts för prövningar många gånger i livet och har löst dom och gått vidare men det blir ett litet sår i själen när man blir illa behandlad och även utsätts för orättvisor. Alla har inte den styrkan som jag har.

Nu fick du igång mig och jag vet inte om det jag skrivit är relevant i detta inlägg

Ha en skön söndag
Hälsning Malin


http://wiper.bloggplatsen.se

Amisa

4 oktober 2020 13:07

Jag förstår inte riktigt ditt resonemang. Att tro och att ha en tillit står inte i motsats till att ha social rättvisa? Det är något som också jag vill se i samhället.

Du verkar lite arg och upprörd när du skrev kommentaren? Varifrån kommer den känslan hos dig? Sådana känslor visar ofta på något oläkt sår som vi går och bär på. Att få syn på det ger oss en möjlighet att kunna läka det såret.

Jag vet inte hur mycket du vet om Jesus, men han var revolutionär. Dom han främst ägnade sig åt att hjälpa var dom som var fattiga, sjuka eller utstötta av samhället.

Prövningar handlar inte för alla om att ha brist på pengar. För någon annan handlar det istället om att uppleva brist på kärlek, känna ensamhet, kämpa med en sjukdom eller upplevelsen av att en kär medmänniska dör och försvinner ifrån oss. Dom riktigt svåra prövningarna går inte att lösa, då måste man istället lära sig att acceptera läget och leva vidare trots det som hänt. Vi har alla våra olika prövningar att gå igenom, det gäller fattig som rik. Gud ser varje människa, ser vad just den kämpar med och hjälper oss på vägen då vi väljer att lägga våra liv i hans händer.

Tro är en av dom mer demokratiska möjligheterna i livet. Den är gratis och finns där för alla som väljer att ha den. Det är en gratis "support" och många fler fattiga människor väljer att vara troende än människor i den rika egotrippade världen som tänker att dom klarar sig bra ändå och inte behöver någons hjälp. Även solidaritet är något som rika människor ofta har svårt för, det är lättare att förstå och känna sympati med andra om man själv haft samma problem och vet hur det känns.

Även jag trodde tidigare att ensam är stark, att jag kunde lösa alla problem själv, men när jag ställdes inför prövningar som jag själv inte kunde påverka (min brors och min mammas livshotande hälsotillstånd)kunde jag inte hantera min oro och ångest. Jag förvandlades till en workoholic och rasade slutligen ihop i en liten hög i sängen. Det som saknades mig var just tilliten till att allt skulle ordna sig och min oförmåga att be andra om ett emotionellt stöd. Det är bra att ha en inre styrka, men den kommer aldrig att kunna hantera alla prövningar en människa ställs inför!


Ha en bra dag du också!
Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - 3 juni 2023 15:43


I mitt YouTube-flöde denna morgon dök det upp en video med zenbuddisten Thich Nhat Hanh där han pratar om hur man kan läka, inte bara det som är här och nu utan också det som hänt för länge sedan, ja kanske till och med för flera generationer sedan. ...

Av Amisa - 11 maj 2023 14:50

Nu har naturen fullkomligt exploderat och buskar, träd och växter prunkar av vackra och doftande blommor. Jag tog in några kvistar av hägg och dom luktar så underbart gott. Termometern visar idag på ca 25 grader, men så var den också ...

Av Amisa - 17 april 2023 15:08


Den här båten ser inte ut som dom båtar som vanligtvis syns här i viken, den är rätt liten och grå, varken en fiskebåt eller ett stort lastfartyg. Kanske är det Kustartelleriets båt? Från idag pågår nämligen en militärövning i länen vid Östersjökuste...

Av Amisa - 17 april 2023 14:44

När vårsolen tittar fram längtar jag ut till Kvarsebo och Bråvikens norra strand. Här doftar lite svagt av salt hav och det bästa med Kvarsebo är kanske tystnaden. Här hör man oftare ljudet av en båt än ljudet av en bil. Frid för sinnet! Det...

Av Amisa - 14 april 2023 23:58


Vill du hjälpa mig att be, skänka en kärleksfull tanke och kanske tända ett ljus för en mamma och bebisen hon bär? Mamman mår inte bra just nu och risk finns att bebisen kan komma till världen redan nu, endast 22 veckor gammal. Det är en liten po...

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26 27
28
29 30
31
<<< Oktober 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards