Alla inlägg under februari 2022

Av Amisa - 9 februari 2022 21:42

Här är tarotkortet som visar en präst. Vilka ord associerar du till när du ser bilden?








Jag tänker på:

Religion, ritualer och regler.

En tro baserad på auktoritär text skriven eller kommunicerad av andra (istället för att basera tron på en direkt kontakt med Gud). Liknande Fariséerna i Bibeln som var dom högsta skriftlärda, men ändå inte kände igen Guds son när dom mötte honom.


#treord

Av Amisa - 9 februari 2022 15:00

Jag älskar när människor gör precis det som faller dom in och skiter fullständigt i vad andra människor tänker om det!


  




Krister Persson är en sådan person och han vill också gärna inspirera andra att följa sina drömmar. Han älskar att brodera och har hållit på med det ända sedan han var tolv år gammal, inspirationen kom från mormor och mamma som också broderade mycket. När han broderar har han inget färdigt mönster som han följer, istället använder han sin fantasi och låter mönstret växa fram vartefter.






Krister i aktion. Vilken häftig kille!

 






För fem år sedan bestämde han sig för att skippa sitt dåvarande jobb och istället brodera på heltid. Det har gått bra och nu ska han för andra gången få ställa ut ett av sina konstbroderier på Liljevalchs i Stockholm. Den här gången kommer han att visa ett maratonlopp som består av ca 390 000 stygn och om man tittar noga kan man urskilja både Zlatan och Liza Minelli mitt ibland alla joggare.






Ser ni Zlatan i mitten och Liza Minelli långt upp i mitten? Snart på ett museum nära dig!

 







Se inslaget på Svt:

Han sa upp sig från sitt fasta jobb för att brodera på heltid



#följdindröm #konstbroderi



Av Amisa - 9 februari 2022 13:06

Vad tänker du på när du ser den här bilden?



Kejsaren





Jag tänker på:

Pondus, beslutsamhet och orubblig.

En bra ledare som styr med en självklar auktoritet och pondus istället för med aggression och hot.

Ja här kan man ju känna att dom flesta av världens mäktiga ledare går bort. Det är inte så många som lever upp till dom kraven. Kanske en obligatorisk kurs i självkännedom skulle kunna hjälpa åtminstone lite grann?
:)

#treord

Av Amisa - 8 februari 2022 20:05

Vilka ord tänker du på när du ser kejsarinnan?







Jag tänker på:
Fertilitet, överflöd och omhändertagande.

Som en Moder Jord fast i ett mindre format i en människa.

#treord

Av Amisa - 8 februari 2022 16:38

Har varit och kört en sväng med husbilen för att ladda batterierna. Egentligen hade jag tänkt åka för en vecka sedan men då var det både blåsigt och isfläckar på gatan trots många plusgrader på termometern.

Nu hade Pärlan stått i tre veckor sedan förra rundan och var lite småtjurig att starta. Bodelsbatterierna däremot var rätt pigga och visade full stapel på mätaren redan före åkturen. Jag har bara kört och inte stannat för någon promenad någonstans, för det är fullständigt vattensjukt på alla platser utmed småvägarna där man brukar kunna stanna till. Jag hade inte lust att fastna i någon lervälling "långt-bort-i-skogen". Det blev i alla fall en runda till gränstrakterna mot Södermanland på småvägar och så Örebrovägen hem.





Så här fint var det ute vid den stora sjön Glan, strax nordväst om Norrköping.

Av Amisa - 8 februari 2022 16:25

Vad associerar du till när du ser den här bilden?




Den höga prästinnan






Mina tre ord är:

Intuition, inre visdom och i-kontakt.

En person som står i direkt kontakt med sitt eget inre och med den högre makten med hjälp av sin intuition.

#treord

Av Amisa - 8 februari 2022 10:00

Jag tittade på ett avsnitt av TV-dokumentären Gud som haver barnen kär och blev både arg och ledsen, däremot inte särskilt förvånad för det här problemet är ju något som lyfts regelbundet i media. Programmet handlade om barn som växer upp i religiösa församlingar där dom är väldigt isolerade från resten av samhället. Redan från småbarnsåren växer dom upp med mycket diskussioner om synd, skam, att vara fel, att tänka fel och att riskera att hamna i helvetet, hos Satan, ja till och med i Armageddon och dom är livrädda för att leva. Barn som lyckas ta sig ur dessa dysfunktionella församlingar mår mycket dåligt och behöver terapi i många år på grund av dom destruktiva tankar som dom blivit itutade. En flicka sa att hon redan från tidiga barndomen gått runt med ständig ångest över att det hon tänkte, sa eller gjorde skulle kunna leda henne direkt till helvetet, och att hon ständigt anpassade sig till hur andra sa att hon borde vara för att hon skulle vara tillräckligt ”helig”. Hon väntade också på att hon, någon familjemedlem eller någon vän skulle dö eller råka ut för någonting hemskt. Hon levde under ständig katastrofberedskap, ungefär som någon som lever mitt i en krigszon. Hur bra kan man må av det? Är det inte meningen att tron ska vara något positivt?






Kära lilla människa! Helig är du när du vågar vara ärlig, öppenhjärtad och dig alldeles själv, inte när du anpassar dig till omgivningen för att du tror att något hemskt ska hända dig annars. Helig är du när du är balanserad, harmonisk, välmående, trygg, välfungerande och vågar vara dig själv och skina med alla dina vackra färger. När du delar med dig av ditt hjärta till andra och när du ofta samtalar med Gud för att du känner lust att göra det och inte för att du tror att något hemskt ska hända dig om du inte gör det!

  

 

 

 

 

 

   






Nu tror inte jag att barnens föräldrar är några förskräckliga illvilliga människor som vill sina egna barn något illa, jag tror att dom bara är väldigt omedvetna, rädda vuxna som själva upplever skräck för det här och som tror att dom gör en god gärning när dom ”räddar” sina barn från det onda. Ja ni hör ju själva hur galet det låter. Hur kan någon på allvar tro att Gud vill att alla människor ska må dåligt och leva i ständig skräck över allt dåligt som skulle kunna hända, leva ett helt liv i ett skräckvälde? Är inte det ett helvete dessa församlingar skapar sig själva genom att hela tiden ingjuta rädsla i varandra istället för kärlek, hopp och tro?

       





Den Gud jag känner vill att jag ska må bra, leva i balans och harmoni både med mig själv och med andra människor, på det sättet kunna bidra till att skapa ett samhälle som fungerar bra och som hjälper vår planet att vara i balans. På det sättet behöver aldrig något Armageddon eller något helvete inträffa!

             





Se programmet på SvtPlay:
Gud som haver barnen kär – Det är fruktansvärt varmt i helvetet






Visste ni förresten att en av upphovsmännen bakom låten Håll mitt hjärta är en person som växte upp i en dysfunktionell församling, Peter Hallström? Låten kom till av den smärtan han kände när han inte längre fick träffa sin familj efter att han lämnat församlingen. Den  låten träffar mitt hjärta med en sån stark kraft och berör så djupt. Känner ni det också?

  




Musikern Peter Hallström

 







Björn Skifs, ”Håll mitt hjärta”; (https://youtu.be/Ya9n4tr3PDU):



#varmtihelvetet

Av Amisa - 7 februari 2022 20:03

I MAGIKERN





Mina tre ord är:

Magi, kraft och skapare.

Att ha magiska krafter som kan användas på ett bra eller ett dåligt sätt. Kraften behöver användas med stor försiktighet, medvetenhet och ansvar om man vill skapa goda saker.

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards