Direktlänk till inlägg 25 december 2019
Igår kväll blev det lite julbak av saffransbröd till julfikat. Till det hade vi förstås också pepparkakor och så hade vi hittat en spännande glögg med hjortonssmak.
Nam-nam!
Och så här blev vår veganska julmiddag: Helstekt Bärta (påminner om Tempeh), rösti, svampsås med dijonsenap och dillfrön, brysselkål och sallad. Det blev väldigt gott, men jag tror att det kan bli ännu bättre med svampbuljong istället för grönsaksbuljong.
Jag har nämligen mina knep för att smaksätta vegansk/vegetarisk mat med: Svampbuljong och jordärtskocka ger mycket umami-smak. Många maträtter blir också väldigt goda med lite rostade solrosfrön i. Solrosfrön är dessutom väldigt nyttiga för det är omega-6-fett i, det smakar lite som nötter och allergiker brukar inte ha problem med det.
#veganmat
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
|||
23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|