Alla inlägg den 17 april 2022

Av Amisa - 17 april 2022 01:21

För mig var det en stor och viktig upptäckt när jag helt plötsligt fick syn på mitt eget beteende i en konflikt.

Jag kände mig ledsen och bedrövad över att en annan person hade varit taskig och betett sig respektlöst mot mig. Jag var ledsen, självömkande och drog på mig den varma goa offerkoftan. Men helt plötsligt fick jag syn på ett helt annat perspektiv! Den jag var mest arg och ledsen på var mig själv. Jag hade ju tillåtit den andra personen att vara taskig mot mig utan att stå upp för mig själv och säga ifrån. Man kan aldrig bestämma över hur någon annan ska bete sig i en relation, men om man är medveten om sin egen reaktion, kan man styra hur man sedan väljer att agera på den reaktionen.

Det blev en vändpunkt för mig, för nu vet jag att jag inte är något litet värnlöst offer för andras elakheter. Nu har jag makten, kraften och kunskapen att förstå vad som händer och kan då agera på ett klokare sätt. Nu för tiden är jag väldigt uppmärksam på om något börjar skava inom mig och om det gör det säger jag ifrån direkt.

En bra "temperaturmätare" är att ställa sig lite på sidan om och fundera på vad man hade tänkt om det då. Om jag till exempel skulle vara min egen bästa vän, skulle jag då tycka att det inträffade var okej eller hade jag då velat försvara min vän? Jag har blivit min egen mest lojala vän och det känns väldigt tryggt att ha en sådan vän! Det hade varit bra om jag hittat min lojala vän tidigare, men bättre sent än aldrig som man brukar säga.

Hur är det med dig? Brukar du stå upp för dig själv och tycka att du förtjänar att behandlas väl av andra? Eller gör du som jag gjorde tidigare och knyter handen i fickan?


#dinlojalastevän

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards