Alla inlägg under december 2021

Av Amisa - 16 december 2021 15:51

Det kanske inte är så klokt att köra Musikhjälpen nu när vi har en pandemin som fortfarande härjar i vårt land?

Nu har två av dom tre programledarna varit tvungna att åka hem efter att dom fått förkylningssymptom. Tänk om det är covid-19 dom drabbats av, då kan dom ju också ha smittat ner en rejält stor andel av våra svenska artister också eftersom dom tar emot många gäster varje dag.




Nu är bara Britta kvar av dom ursprungliga programledarna.

Av Amisa - 16 december 2021 14:43

Jag ville köpa ett nytt tyg att dekorera väggen med. Jag har funderat på att köpa tyget Eva och Adam, vilket skulle kosta mellan 550 och 700 kr beroende på vilken färgställning jag skulle välja.




Eva och Adam, rostfärgad. Finns också en lila/rosa som skulle funka bra.





Men så har jag tänkt att jag skulle kolla i second hand affären först. Det är gott om såna affärer här och jag har en större välsorterad affär bara några kvarter från min bostad. Idag tittade jag in där och hittade ett tyg som jag sedan köpte. Det kostade 120 kr för två vanliga längder och två panellängder. Dom passar jättebra in i färgen här och det är ett rejält tyg av bra kvalitet. Tyget kommer räcka till väggtyg, nya kuddar och en matchande kappa till fönstret. Nu har jag lust att börja sy med en gång, men tyget behöver tvättas och strykas först. Jag blir alltid så entusiastisk när något ska fixas, konstigt att städning inte är lika kul.
:)





Här är tyget jag köpte. Funkar jättebra till väggens färg och det känns också bra att återanvända det här fina tyget, istället för att alltid köpa nytt. Det känns bra för mitt samvete!






Och det funkar nog också bra som kappa till den bruna gardinen.

Av Amisa - 15 december 2021 22:00

Här kommer lite glimtar från Musikhjälpen som nu pågår här i Norrköping. Jag tycker det är roligare när någon artist jag inte känt till överraskar mig på ett positivt sätt eller jag hör en för mig ny låt som jag gillar. Här kommer några sådana låtar!



Se klippen på SvtPlay:

 


Sigrid

 




Vacker sång med Sigrid.

Sigrid – Home to you






Den svenska björnstammen

 




Fin text med Den svenska björnstammen.

Den svenska björnstammen – Drömmar om andetag






Anis Don Demina

 




Fin text med Anis Don Demina.

Anis Don Demina – Så länge du ler


Partystämning med Anis Don Demina.

Anis Don Demina – För stora för den här stan






Felicia Takman

 




Vackra låtar med Felicia Takman.

Felicia Takman – Lagom vanlig och lame

Felicia Takman – Hela dig



#musikglimtar


Av Amisa - 14 december 2021 23:23

Håller på med att kolla på gardiner och dukar och hittade då dom här sakerna som ger mig nostalgikänsla.



Grytlappar och grythandske tillverkade av min farmor. Undrar när hon gjort dom? Hon gick nog i skolan på 1920-talet, men kan hon ha gjort dom här då? Lappen är skriven på skrivmaskin, använde dom en sån i skolan på den tiden? Eller har hon gått på någon kurs som vuxen? Synd att det inte står ett årtal!






Hittade också det här tyget som tillhör en kökshylla. Dom symaskinsbroderier som finns på tyget har någon av mina barn gjort. Tror det var min son?


#nostalgi #affektionsvärde

Av Amisa - 12 december 2021 12:00

Om man gillar att testa nya smaker på mat så finns en blogg med mat från hela världen, men med huvudsakligen östafrikanska recept. Khadija som bloggaren heter är ursprungligen från Etiopien och förutom bloggen har hon nu också gett ut en kokbok som heter ”Khadijas kök”. Jag blir väldigt sugen för där finns även många recept på vegetarisk mat och det mesta ser väldigt gott och frestande ut (kanske extra frestande eftersom jag håller på med att fasta).





Potatis- och rödbetssallad från Colombia ser ut att funka bra på ett svenskt julbord.

 





Tofu tikka masala från Indien. Jag blir sugen när jag ser den här färgglada maten, det ser så gott ut!

 






Kolla in hennes matblogg här:
https://www.khadijaskitchen.se/



#världensmat

Av Amisa - 11 december 2021 21:53

Trots att vi nu haft mildväder i flera dagar och det mesta av snön försvunnit så har inte isen på vägar och gångvägar gjort det.

Jag skulle cykla ner till stan, men fick ställa ifrån mig cykeln och gå istället. Att cykla på blankisen verkar vara ett säkert sätt att bryta en arm eller ett ben och det har jag ingen lust att vara med om.




Kanske skulle ha tagit sparken istället?


#benbrytarväder

Av Amisa - 11 december 2021 14:13

Här kommer lite mer bilder från Norrköping, från en kväll för några dagar sedan då det fortfarande var lite minusgrader.




Strömmen har nästan helt varit frusen här, men nu börjar isen smälta igen.





Stadens ljusstake - Värmekyrkan i vinterskrud





En bit bort syns Stadstornet som lyser i natten.





Känns lite fel med solstolar här nu mitt i vintern. Borde det inte vara jättestora sparkar istället?





Hörsalsparken





Här på Gamla torget håller man på att bygga "buren" till musikhjälpen som drar igång på måndag.





Älskar alla dessa fina ljus här vid Swartzens valv!





Ljuskronor och älgen vid Stadsmuseet





Bergsbron


 



Vattenfallen utanför universitetet





Trådar av garn, som slutar med ett garnnystan som påminner oss om att det här förr var en textilindustri. Tror det var Yllefabriken som låg här?






Snart är det jul!





Ha en trevlig advent!

Av Amisa - 9 december 2021 14:53

Jag upplever att jag varenda dag hör eller ser människor uttrycka sig som om dom har birollen i sina egna liv, eller är små igen och måste bli omhändertagna av någon annan.










Kära medmänniskor, VI VÄLJER vad vi gör med våra liv. Vi väljer t ex utbildning, yrke, vilka jobb vi söker, vart vi bosätter oss, hur vi bor, vänner, partner och fritidsintressen. Att inte göra något utan bara vara passiv är också ett val. Många ser sig som ett offer, som om det är någon annan som ska fixa till deras liv när dom inte är nöjda med det. Men om inte vi själva har kraften och engagemanget att göra något för att förändra ett liv vi inte trivs med, hur ska då någon annan ha det? Kan det vara så i Sverige att vi är lite trygghetsknarkare som förväntar oss att samhället runt omkring ska lösa alla problem åt oss, så vi själva slipper att tänka efter eller göra något?


När vi bestämmer oss för något och börjar göra någon slags plan i huvudet så öppnar vi oss också för att tänka i nya kreativa banor, istället för att bara se hinder. Det finns alltid något man kan göra för att komma framåt och när vi öppnar oss kommer vi att lägga märke till möjligheter vi inte upptäckt förut. Den fina lärdomen har jag fått från mitt ex som aldrig gav upp då han bestämt sig för att lyckas med något. Om man testar en möjlig lösning och det inte ger något resultat får man inte ge upp utan istället fnula på vad man kan göra istället.






Det finns alltid flera vägar som leder till samma mål, så ge inte upp och ta ansvar för att styra ditt liv så att du trivs med det! GO FOR IT!

 

    




#styrdittliv

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards