Alla inlägg den 9 juni 2022

Av Amisa - 9 juni 2022 10:00

Jag vet inte om ni brukar se TV-serien Folkets tjänare med Ukrainas president Zelenskyj? Jag kollar i alla fall på den med stor behållning. Där försöker han göra allt på rätt sätt och med god etik och moral, men får kämpa emot och hålla ordning på sina egna ministrar och familjemedlemmar som gärna vill roffa åt sig av statens kassa när dom nu äntligen får chansen.






Zelenskyj som Ukrainas president innan han blev det på riktigt.

 






Det tycks ju tyvärr inte stå så mycket bättre till i Sverige, där landets makthavare gång på gång blir påkomna med att lura till sig bidrag dom inte har rätt till samtidigt som dom säger sig vilja stoppa bidragsfusk. Dom verkar tycka att regler bara är till för att andra ska följa dom, men inte dom själva. Inte konstigt att vi har ett sånt omfattande politikerförakt med en sådan dubbelmoral! Och dessa människor verkar finnas i alla partier. Man vill ju gärna tro att dom som är landets lagstiftare ska klara av att själva följa dom lagar och regler dom själva är med och stiftar, men icke sa Nicke! Tydligen får man inte stryka personer på vallistorna, däremot kan man ju se till att kryssa en kandidat som verkar vettig när det blir dags för val i höst. Då är det krysset som styr på vem rösten hamnar och inte bara placeringen på listan så som den ser ut.


Dubbelmoralen handlar ju inte heller bara om politiker, utan det kan ju också vara domare som är jäviga, advokater som är bästa vänner med kriminella gäng, poliser som är pedofiler eller slår frun. Att man har ett yrke där moralen och etiken är viktig, är tyvärr inte någon garanti för att människor som arbetar i det yrket har en hög moral. Vem minns inte Kapten Klänning, den högt ansedda polisen som ansvarade för utbildningar om jämställdhet inom poliskåren samtidigt som han på sin fritid organiserade gangbangs med tonåriga småflickor som var omhändertagna av samhället för att dom redan hade problem med självskadebeteenden? I dom lugnaste vatten går dom fulaste fiskarna, som man brukar säga.






Se TV-serien på SvtPlay:
Folkets tjänare


Radiodokumentären om Kapten Klänning på SR:
Kapten Klänning



#folketstjänare #kaptenklänning

Av Amisa - 9 juni 2022 00:30

I den här videon pratar Lars Muhl om dom första kristna, som inte alls kallade sig själva för kristna utan det var ett namn som romarna senare gav dom. Själva kallade sig Yeshua och hans lärjungar för "Människorna som följer vägen" och det är också något som talas om i Nya Testamentet då Jesus säger "Jag är vägen, sanningen och livet". Man pratar också om att sanningen är det som gör oss människor fria i själen (levande).


Dom första kristna hade också kvinnliga lärjungar med sig, men det var något som senare tystades ner av den dåtida kyrkans patriarker. Dom tyckte helt enkelt att kvinnors plats var att stanna hemma vid spisen och föda barn. Maria Magdalena som hade en viktig ställning i sällskapet runt Jesus förvandlades då i historieskrivningen till en simpel hora, något som religionshistoriker nu säger att det helt saknas belägg för. Ja, är inte det fortfarande en oerhört vanlig härskarteknik som många killar och män använder för att trycka ner flickor och kvinnor? Det tror jag många högstadie- och gymnasietjejer skriver under på.


Bland tarotläsare, som ju jag ofta lyssnar på, pratas det om hur viktigt det är att hitta en jämn balans mellan våra kvinnliga och våra manliga sidor, och det pratar också Lars Muhl om här. Då vi har balans mellan våra maskulina och våra feminina krafter inom oss dvs balansen mellan hjärtats röst och våra tankar så får vi en enormt stark kraft som kan flytta berg.







Lars Muhl och ljuset.

 






Lars Muhl, ” WHERE THERE IS A LIGHT, THERE IS A WAY”; (https://youtu.be/Pabbu4ekXWw):


#yeshuapåväg

Av Amisa - 9 juni 2022 00:00

På Mittuniversitetet har man nyligen gjort en studie om hemmasittare, alltså ungdomar som inte kommer till skolan trots att vi har skolplikt. Man har försökt att undersöka vad det är som gör att man slutar gå till skolan, vilka hinder som behöver övervinnas för att ungdomen ska klara av en återgång dit och vilket stöd dom behöver för att kunna komma tillbaks.


Det är en stor tragedi när det blir så för en ung person och vårt samhälle som ställer allt högre krav på vad människor ska klara av att prestera för att passa in tycks göra att allt fler personer hamnar utanför ramarna.


Den här historien berörde mig djupt. Den handlar om en liten kille som redan som liten hade svårt att klara av att fungera i stora grupper och då började förskolan och föräldrarna kommunicera via en kontaktbok som lillkillen fick ta med sig i ryggsäcken. Tanken var säkert väldigt god, men killen bävade varje dag för att visa boken för sina föräldrar. Den innehöll ju nästan alltid historier över hans misslyckanden med att passa in och fungera i gruppen och han mådde så dåligt över att jämt göra sina föräldrar ledsna och besvikna. För honom kändes det som om ryggsäcken med boken vägde ett helt ton.

  



Hör hela berättelsen på Svt:

Så berättade ett av barnen i studien från Mittuniversitetet – Han beskrev hur väskan vägde ett ton








Skämsboken som vägde ett ton.

 







Tänk så viktigt det är att verkligen på djupet försöka förstå hur en annan människa känner och har det och så lätt det är att inte förstå trots att viljan säkert finns! Ett av problemen kanske är att vi i dagens samhälle är alltför stressade och upptagna för att ge varandra tillräckligt med tid att lyssna ordentligt.



#skämsboken


Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards