Direktlänk till inlägg 15 augusti 2022

Sjörundan

Av Amisa - 15 augusti 2022 17:34

Förra gången jag passerade Åtvid passade jag på att gå rundan runt sjön. Det var ganska varmt, sådär 27 grader i skuggan så alla människor utom jag var kloka nog att stanna vid badplatsen. Jag var nyfiken att se hur det ser ut där borta på andra sidan av sjön och som alltid såg jag också flera flockar av kronhjort som det finns gott om där. Här kommer lite bilder från min vandring:





På flera ställen i stan har man tagit till vara på trädstammarna, när man blivit tvungen att fälla träd. Här brevid kanalen har det blivit till fåglar.





Vandringsleden passerar förbi stadens golfbana där det också finns hotell och restaurang. Det här är en ny plats för mig, jag har inte varit här tidigare.


Här i det öppna landskapet är det så varmt att jag känner att jag nog borde slänga mig ner i vattnet istället för att promenera.





Några får tittar sömnigt på mig då jag passerar genom deras hage. Dom ligger och vilar på den platsen där det är mest skuggigt.





En liten bäck rinner fram genom skogen.






Det är väldigt vacker natur här: stora öppna lövskogar som betas och hålls öppna av kor, hästar och får. Stora ekar växer lite här och där.

Tänk att dessa majestätiska träd är så gamla, kanske 500 år gammal? Svindlande tanke. Kommer jag att ha lämnat några spår efter mig som fortfarande finns kvar efter så lång tid? Jag menar - något positivt och inte bara livsfarligt kärnavfall som jag (vi) tvingar någon annan att ta fortsatt ansvar för.





Strax efter får jag syn på dagens första flock med hjortar, en mindre flock på sådär tio djur. Dom får bråttom därifrån när dom ser mig.


Intressant natur!




Lite våtmark i norra änden av sjön.


Biologisk mångfald!




Jag börjar närma mig bebyggelsen vid slottet Adelsnäs.





Där borta på andra sidan sjön ser jag nu golfbanan.





Dags för fruktstund och vattenpåfyllning i skuggan under träden.





Nu är jag framme vid Adelsnäs slott och upptäcker en stor flock med hjortar som betar mitt framför slottet. Jag tänker att dom nog kommer springa därifrån så fort dom upptäcker mig, men dom verkar inte bry sig så mycket. Jag antar att dom är vana vid att folk strosar runt här?






På andra sidan viken ligger badstranden. Ser ni bryggan där mellan hustaket och kyrktornet? Nu är jag nästan runt sjön.






Ju mer jag ser av Åtvid, desto säkrare känner jag mig på att jag skulle trivas bra med att bo här. Här finns en livskvalitet som jag saknar hemma i Norrköping. Tänk att all den här vackra naturen ligger i omedelbar närhet till staden, på bara några minuters avstånd, och hela staden andas lugn, närvaro och inspiration. Vilken skillnad mot mina hemkvarter där det första som möter mig då jag går utanför dörren är buller från alla dom trafikleder jag omges av oavsett i vilken riktning jag går!


Nä, nu har jag inte tid att stå här och filosofera längre, för jag måste hem och rensa mina förråd och garderober så att jag är redo att flytta när rätt bostad dyker upp!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - 3 juni 2023 15:43


I mitt YouTube-flöde denna morgon dök det upp en video med zenbuddisten Thich Nhat Hanh där han pratar om hur man kan läka, inte bara det som är här och nu utan också det som hänt för länge sedan, ja kanske till och med för flera generationer sedan. ...

Av Amisa - 11 maj 2023 14:50

Nu har naturen fullkomligt exploderat och buskar, träd och växter prunkar av vackra och doftande blommor. Jag tog in några kvistar av hägg och dom luktar så underbart gott. Termometern visar idag på ca 25 grader, men så var den också ...

Av Amisa - 17 april 2023 15:08


Den här båten ser inte ut som dom båtar som vanligtvis syns här i viken, den är rätt liten och grå, varken en fiskebåt eller ett stort lastfartyg. Kanske är det Kustartelleriets båt? Från idag pågår nämligen en militärövning i länen vid Östersjökuste...

Av Amisa - 17 april 2023 14:44

När vårsolen tittar fram längtar jag ut till Kvarsebo och Bråvikens norra strand. Här doftar lite svagt av salt hav och det bästa med Kvarsebo är kanske tystnaden. Här hör man oftare ljudet av en båt än ljudet av en bil. Frid för sinnet! Det...

Av Amisa - 14 april 2023 23:58


Vill du hjälpa mig att be, skänka en kärleksfull tanke och kanske tända ett ljus för en mamma och bebisen hon bär? Mamman mår inte bra just nu och risk finns att bebisen kan komma till världen redan nu, endast 22 veckor gammal. Det är en liten po...

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards