Direktlänk till inlägg 17 april 2021

Arbetsdag på landet

Av Amisa - 17 april 2021 15:16

Idag har vi haft arbetsdag på landet och jag har hållt på med att elda en massa träd och grenar. Det har varit rejält varmt idag, 14 grader och framför elden givetvis väldigt varmt. Vi höll på att tutta eld på skogen också, för trots att det inte är någon särskilt stark blåst ute så flög gnistor iväg och landade ca 20 meter bort i skogen där det var löv och gammalt torrt gräs som tog eld. (Där vi eldade var på en åker med grönt gräs runt). Vi lyckades kväva elden genom att stampa på den.

Vet inte vad jag ska göra med min hud för dom senaste åren har den blivit torr som fnöske och idag vid elden blev jag brännskadad i huden. Det svider och jag är alldeles röd om armarna och låren och det gjorde riktigt ont när jag kom nära elden. Antar att det är klimakteriet som gör sig påmint?



Brännmärken på min arm, men mina lår ser faktiskt värr ut.

Vi brukar fika och äta tillsammans på arbetsdagen, men på grund av Coronan så var det inte så idag. Istället blev det smörgås på verandatrappan efter arbetet.

På landet har vi bara sommarvatten och idag sattes det på. Vi har världens godaste vatten! Källan som mitt vatten kommer ifrån är borrad rakt ner i ett berg, så det är väldigt rent, klart och iskallt även på sommaren.

Dom senaste åren är det min son, hans flickvän och deras barn som spenderar mest tid ute på landet. Det är lite tråkigt att min dotter bor så långt bort annars kunde ju hon och hennes pojkvän bo i gäststugan som jag nu ockuperar, nu när jag ändå flyttar in i en husbil.

Det är roligt att min son som under tonåren tyckte det var roligare att vara i stan, nu tycks njuta så mycket av livet på landet. Här pågår nu en massa projekt i trädgården.




Här en liten odlingslott.





Och här pågår ett växthusbygge som dom gör av recyclat material, två gamla gungställningar och lite överblivet altanmaterial.





I några träd pågår ett kojbygge.





En liten damm är under renovering.





Här kommer det upp lite påskliljor och vivor, från förra årets påskgrupp som jag påtade ut i trädgården.





Så här långt har våren kommit i Norrköping nu. Bladen på innergårdens buskar är nu helt utslagna och gräsmattorna är helt gröna..




Ha det gott i vårvärmen!

 
 
wiolettan

wiolettan

17 april 2021 21:36

Oj, det kunde ha gått illa. Så skönt att ni kunde släcka ordentligt.
Men, så jobbigt med dina brännskador, det som brukar göra så ont och irritera. Hoppas att det läker snart, kanske salva kan lindra.
Härliga och trevliga bilder att få se på alla projekt som är igång, bådar gott.
Ha det fint och trevlig helg.
Kram!

http://wiolettan.bloggplatsen.se

Amisa

18 april 2021 10:17

Ja det är roligt att nästa generation börjar ta över när min egen energi och lust har falnat.

Ha en skön helg du också!

 
Ingen bild

Jenny

18 april 2021 10:00

Det ser kul ut! Hoppas jag snart kan besöka landet och hjälpa till 😊
Har du provat att ha på nån typ av gelsalva från biblioteket? Eller nån eterisk olja? Vet inte, men det kanske kan hjälpa lite.

Amisa

18 april 2021 10:14

Jo, jag har smörjt in mig och det ser lite bättre ut idag.

 
wiper

wiper

19 april 2021 08:45

Ser att du har lantställe också då finns det att göra. Tråkigt detta med utslagen men jag ser att du blivit bättre. Aloe vera kanske kan hjälpa lite också. Det är verkligen härligt att sitta ute och fika eller äta nu. Man får ta tillvara på dom fina dagarna.

Kojbygget såg roligt ut.

Ha det bra

http://wiper.bloggplatsen.se

Amisa

19 april 2021 14:14

Ha en trevlig vecka ni också!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - 3 juni 2023 15:43


I mitt YouTube-flöde denna morgon dök det upp en video med zenbuddisten Thich Nhat Hanh där han pratar om hur man kan läka, inte bara det som är här och nu utan också det som hänt för länge sedan, ja kanske till och med för flera generationer sedan. ...

Av Amisa - 11 maj 2023 14:50

Nu har naturen fullkomligt exploderat och buskar, träd och växter prunkar av vackra och doftande blommor. Jag tog in några kvistar av hägg och dom luktar så underbart gott. Termometern visar idag på ca 25 grader, men så var den också ...

Av Amisa - 17 april 2023 15:08


Den här båten ser inte ut som dom båtar som vanligtvis syns här i viken, den är rätt liten och grå, varken en fiskebåt eller ett stort lastfartyg. Kanske är det Kustartelleriets båt? Från idag pågår nämligen en militärövning i länen vid Östersjökuste...

Av Amisa - 17 april 2023 14:44

När vårsolen tittar fram längtar jag ut till Kvarsebo och Bråvikens norra strand. Här doftar lite svagt av salt hav och det bästa med Kvarsebo är kanske tystnaden. Här hör man oftare ljudet av en båt än ljudet av en bil. Frid för sinnet! Det...

Av Amisa - 14 april 2023 23:58


Vill du hjälpa mig att be, skänka en kärleksfull tanke och kanske tända ett ljus för en mamma och bebisen hon bär? Mamman mår inte bra just nu och risk finns att bebisen kan komma till världen redan nu, endast 22 veckor gammal. Det är en liten po...

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards