Direktlänk till inlägg 30 april 2021

Fornborgen vid Torsklint

Av Amisa - 30 april 2021 22:11

Idag när jag var ute vid Kvillinge kyrka så passade jag på att klättra upp till fornborgen vid Torsklint.

Vägen dit går rakt upp från vägen och jag tänkte att jag hellre ville gå lite snett upp så det inte skulle bli en alltför brant och jobbig väg. Trots allt har jag ont i en höft och det vore trevligt att kunna gå också imorgon!

Alltså valde jag att inte följa vandringsleden utan istället hitta min egen väg upp.

Här verkar också finnas vildsvin för marken är helt uppbökad.

Jag kommer upp på en höjd, men utsikten är inget vidare, för det är rätt mycket träd där. På en del ställen här har det brunnit och jag undrar om det är kommunekologerna som bränt av lite mark med flit eller om det är någon besökare som fått för sig att elda på eget bevåg här uppe. Det kan inte vara så lätt för brandkåren att släcka en brand på denna branta plats.

Dags för lite paus och en banan.

Jag hittar en del stora benrester här oppe. Jag hoppas att ingen äter upp mig också! Men det kan förstås vara ett djur som självdött också?

Jag tänker att den här höjden nog inte är fornborgen utan bara en vanlig höjd, så jag bestämmer mig för att gå ner en bit och så gå upp på nästa höjd som också ser hög ut.

När jag kommer ner emellan höjderna så hittar jag vandringsledernas orange märkning och snart kommer jag upp till borgen.

Här uppe är det en milsvid utsikt. Långt där borta i öster skymtar Bråviken.

Och rakt fram ser man Norrköping. Hela Bråvallaslätten här nedanför var för länge sedan havsbotten.

Tittar jag åt nordväst ser jag sjön Glan som då var en del av havet.

Lite kul växter från vandringen.

Därefter är jag nöjd med min klättring och börjar gå vägen tillbaka igen, men nu följer jag leden. Den här hålan måste väl i alla fall ha varit för liten för rövarna?

Snart är jag nere på vägen igen och siktar kyrkan där min fina Pärla står.

Härligt - kaffet väntar!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

30 april 2021 22:23

Vilken spännande vandring. Fornborgar finns det inga här uppe. Vilken utsikt. Det måste ha tagit ganska lång tid. Saknar majbrasan som vi brukar ha i byn nu när det inte är någonting alls.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Amisa

30 april 2021 22:41

På den här platsen finns det faktiskt inte mindre än tre fornborgar på kullarna i området. Dom ligger högt upp där man kunde se långt och där dom var svåra att inta.

Jag saknar också Valborgsmässoelden och som körsångare också "Vintern rasat....". Vi får hoppas att det blir en lite mer normal Valborg nästa år!

Ha det bra, kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - 3 juni 2023 15:43


I mitt YouTube-flöde denna morgon dök det upp en video med zenbuddisten Thich Nhat Hanh där han pratar om hur man kan läka, inte bara det som är här och nu utan också det som hänt för länge sedan, ja kanske till och med för flera generationer sedan. ...

Av Amisa - 11 maj 2023 14:50

Nu har naturen fullkomligt exploderat och buskar, träd och växter prunkar av vackra och doftande blommor. Jag tog in några kvistar av hägg och dom luktar så underbart gott. Termometern visar idag på ca 25 grader, men så var den också ...

Av Amisa - 17 april 2023 15:08


Den här båten ser inte ut som dom båtar som vanligtvis syns här i viken, den är rätt liten och grå, varken en fiskebåt eller ett stort lastfartyg. Kanske är det Kustartelleriets båt? Från idag pågår nämligen en militärövning i länen vid Östersjökuste...

Av Amisa - 17 april 2023 14:44

När vårsolen tittar fram längtar jag ut till Kvarsebo och Bråvikens norra strand. Här doftar lite svagt av salt hav och det bästa med Kvarsebo är kanske tystnaden. Här hör man oftare ljudet av en båt än ljudet av en bil. Frid för sinnet! Det...

Av Amisa - 14 april 2023 23:58


Vill du hjälpa mig att be, skänka en kärleksfull tanke och kanske tända ett ljus för en mamma och bebisen hon bär? Mamman mår inte bra just nu och risk finns att bebisen kan komma till världen redan nu, endast 22 veckor gammal. Det är en liten po...

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards