Direktlänk till inlägg 6 februari 2021

Ur led är tiden? Men vackert är det......

Av Amisa - 6 februari 2021 19:45

Det är något mysko med kvarterets julgran i år. Först sattes den inte upp förrän till 2:e advent, sedan släcktes den redan vid nyår istället för vid tjugondagknut som traditionen är. Därefter har den stått kvar trots att vi snart är i mitten på februari. För min del får den gärna stå kvar ett tag till, det gör inte så mycket. Det finns ju inte så mycket annat grönt att titta på nu när hela innergården är snötäckt.




Kvar till midsommar i år?

 





Full lördagsrulle i kälkbacken vid Himmelstalund idag!

 




Promenerade förbi Kneippen som är ett villasamhälle.

 




Det här tycker jag är ett problem i min stad. Vart jag än går så begränsas jag av stora trafikleder eller gator som man måste passera på speciella ställen, vilket gör att man alltid hamnar på samma gångstråk. (Nästa bro på bilden ligger egentligen längre bort än vad det ser ut på bilden, för jag har zoomat mycket här.) Det gör promenerande i stan tråkigt och jag får svårt att motivera mig att motionera i den här miljön. Det är en viktig anledning till att jag bestämt mig för att till våren köpa en husbil och fricampa ute i skogen så ofta jag kan.

 




Men det är ändå bra vackert idag, även inne i stán!

 




Jag fick syn på en hare straxt brevid mig, men medan jag plockade fram mobilen så hoppade den in i buskarna och gömde sig. Det gjorde den så väl att man knappt kan se den. Den sitter aningen till vänster om mitten av bilden.

 




Det här är en gammal ruin av ett vattentorn, där det förr ibland hölls konserter. Det har man inte längre och jag tror det har med brandskydd att göra.

 




Här ligger också SMHI och granne med det ligger Lidl där man kan köpa väldigt god finsk lakrits (tips om ni gillar lakrits).

   




Och så ytterligare en stor väg som bara kan passeras vid ett fåtal platser, gamla Riksettan som vi gamlingar säger. Så hette E4:an innan det fanns ett vägnät med europavägar. Nu för tiden går E4:an runt staden, men här är fortfarande mycket trafik då många tar den här bilvägen mellan hemmet, jobbet och olika affärcentrum i stadens utkant. Jag tycker att stadsplaneringen var klokare förr då man istället satsade mer på lokala småcentrum i dom olika stadsdelarna. Nu sitter folk och åker till den andra änden av stán för att handla. Själv väljer jag att handla i en affär i mitt närområde som jag har promenad- och cykelavstånd till. Det blir nog lite dyrare, men det tycker jag att det är värt för att få ha kvar min lokala matbutik.

 




Vid Himmelstalund fanns förr ett motell, men nu håller istället en gymnasieskola och ett alternativcentrum till här.

 




Det gamla motellet används nu istället som elevbostäder för gymnasieskolan.

 




Skolan har utbildningar inom djurvård, trädgårdsutbildningar, landskapsarkitektur och för florister.

   





Här i mässhallarna som används för idrott kommer massvaccineringen att hålla till. Det är bra för dom som har bil eller vi som bor på promenadavstånd. Jag hoppas att det också kommer att vara möjligt att ta vaccinationen på mer centrala platser i stán för dom som inte är bilburna, till exempel vid kongresscentret i centrala delen av staden.

 





Skateparken ligger i vinterdvala under snötäcket.

 





Sedan började solen att gå ner och det blev så otroligt vackra färger på himlen, nästan så jag önskade att jag kunde måla av det (men det överskrider tyvärr min förmåga).

 

 





Ödets ironi att en luftförorening från en industrilokal kan bli så vacker på himlen!

   




Himlen glöder av orange i väster. Vilken färgkavalkad!

   





Och i öster är den istället lila-rosa. Straxt hemma igen!

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - 3 juni 2023 15:43


I mitt YouTube-flöde denna morgon dök det upp en video med zenbuddisten Thich Nhat Hanh där han pratar om hur man kan läka, inte bara det som är här och nu utan också det som hänt för länge sedan, ja kanske till och med för flera generationer sedan. ...

Av Amisa - 11 maj 2023 14:50

Nu har naturen fullkomligt exploderat och buskar, träd och växter prunkar av vackra och doftande blommor. Jag tog in några kvistar av hägg och dom luktar så underbart gott. Termometern visar idag på ca 25 grader, men så var den också ...

Av Amisa - 17 april 2023 15:08


Den här båten ser inte ut som dom båtar som vanligtvis syns här i viken, den är rätt liten och grå, varken en fiskebåt eller ett stort lastfartyg. Kanske är det Kustartelleriets båt? Från idag pågår nämligen en militärövning i länen vid Östersjökuste...

Av Amisa - 17 april 2023 14:44

När vårsolen tittar fram längtar jag ut till Kvarsebo och Bråvikens norra strand. Här doftar lite svagt av salt hav och det bästa med Kvarsebo är kanske tystnaden. Här hör man oftare ljudet av en båt än ljudet av en bil. Frid för sinnet! Det...

Av Amisa - 14 april 2023 23:58


Vill du hjälpa mig att be, skänka en kärleksfull tanke och kanske tända ett ljus för en mamma och bebisen hon bär? Mamman mår inte bra just nu och risk finns att bebisen kan komma till världen redan nu, endast 22 veckor gammal. Det är en liten po...

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards