Alla inlägg den 25 september 2020

Av Amisa - 25 september 2020 19:36

Om du konstant går runt med fysiska besvär som huvudvärk, magont, dålig kroppshållning, ofta har hjärtklappning eller svettiga handflator så kan det handla om att du har ett oläkt trauma i din själ. I videon nedan kan du få lite tips om det.




 





The Holistic Psychologist, “Do You Have Trauma in Your Body?”; (https://youtu.be/kSPqM_Kkqng):


Av Amisa - 25 september 2020 19:29

Jag blir så otroligt imponerad av dessa viga poledansare som kan göra så mycket trix bara med en pole och sin kropp! Det måste krävas en enorm styrka och smidighet för att kunna göra dessa konster och det är så vackert!




 




Natalia Tatarintseva – UKRAINE, “FEMALE WINNER - World Pole Dance Championships 2016”; (https://youtu.be/0dQWIptVNDg):

Av Amisa - 25 september 2020 16:04

Det verkar inte vara så mycket bevänt med krocksäkerheten för husbilar. Dessa krocktestas inte normalt sett, medan alla nya ”vanliga” personbilsmodeller krocktestas i Euro NCAP testet så att bilkonsumenterna kan få information om hur olika bilmodeller står sig i trafiksäkerhet i relation till andra.


Trots att husbilarna blir allt fler på vägarna och en ny husbil kostar ca 1,5 miljoner (betydligt mer än dom flesta nya personbilar) att köpa så är husbilarna fullständigt livsfarliga vid en krock. Inredning lossnar och flyger runt i bilen, sätena kapsejsar och stora delar av förarhytten trycks in.




Här en halvintegrerad husbil, där föraren troligtvis hade dött då förarhytten inte är byggd på ett sätt och med material som fångar upp stöten vid kollisionen. En stor del av förarhytten kapsejsar och när jag ser videon så tänker jag att barnen som sitter bakom föraren nog sannolikt också dör eller blir svårt skadade.

 




Den helintegrerade husbilen faller i bitar och blir kaffeved och inredning flyger runt.

 




Jag hade en idé om att en van eller plåtis som dom också kallas skulle vara säkrare, men icke sa nicke! Plåtisen har ett komplett vanchassi och inredning som är inbyggd i den, men vid en krock kapsejsar inredningen och flyger fram på passagerarna. Här kommer hela köket farande in i ryggen på passagerarsätet där fram och jag förstår att det där med melamintallrikar och plastglas nog inte bara är något folk har med tanke på lastvikten utan att det också handlar om att man vid en olycka kan dö av skärskadorna av omkringflygande glas och porslin.

 




Här är sätet där barndockorna sitter bältade. Sätet går sönder och barnen ramlar fram mot förarsätet. Vad är vitsen med att sitta bältad om ändå hela sätet flyger iväg? Personerna i den mötande bilen skulle antagligen också dö vid den här kollisionen.

 





Jag hittade följande krocktestvideor: I den första krocktestar Trafikverket halvintegrerade och helintegrerade husbilar, i den andra videon krocktestas en van (sk plåtis) av ADAC, Europas största bilägarorganisation.





Trafikverket, ”Krocktest av husbilar”; (https://youtu.be/JuNOarORALM):





ADAC, ”Wohnmobil im Crashtest”; (https://youtu.be/tooRiJHt210):





Läs mer om detta:
https://www.husbilhusvagn.se/nyheter/krocktest-med-platis






Det borde finnas lagstiftning eller möjligen en frivillig branschstandard om att krocktester borde utföras också för husbilar. Branschen borde göra något åt den usla fordonssäkerheten om dom vill framstå som seriösa företag och är rädda om sina varumärken!!!

Det här är under all kritik!

 

#underallkritik

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards