Alla inlägg den 26 augusti 2020

Av Amisa - 26 augusti 2020 17:46

I oändligt många år, minst trettio, har det diskuterats om att lösa problemet med korsningen mellan E22:an och Göta Kanal i Söderköping men utan att något någonsin händer mer än en massa prat. På tapeten har varit otaliga förslag till exempel en högbro, en akvedukt eller en båtlyft för att undvika den nuvarande situationen med milslånga köer under rusningstrafik sommartid. Trafiksituationen har också en negativ miljöpåverkan på dom som är boende i Söderköping.


Nu har kommunerna Söderköping, Norrköping, Valdemarsvik, Västervik och Oskarshamn gått samman för att kräva att Trafikverket måste göra något åt situationen. Ett möte med Trafikverket hölls, men fortfarande gavs inga konkreta besked. Trafikverket skyller nu på hasselsnoken, en art som är rödlistad men som enligt SLU finns i relativt starka populationer längs med ostkusten (från östra Skåne upp till Mälardalen, samt Öland och Gotland) och ifrån norra Halland och upp till Oslofjorden.





Här hasselsnoken, den lilla godbiten som det handlar om.

 
  



Rödlistade arter i all ära, men hur länge ska det få ha så stor inverkan på infrastrukturen att en Europaväg ska vara så här dysfunktionell år ut och år in utan att något görs för att lösa problemet? Borde man inte kunna bygga bron och sedan släppa ut ett antal hasselsnokar på platsen då bygget är klart? Jag menar att problemet är väl framförallt miljön under själva byggtiden, efteråt är det ju en betydligt lugnare trafiksituation nere på marken runt staden än det är innan bygget genomförs? Det borde väl på lite sikt gagna hasselsnoken?

Av Amisa - 26 augusti 2020 17:14

Igår kollade jag på en tarotläsning som avslutades med några orakelkort, The Mystery och Movement. Jag känner att dom båda är ett tydligt JA för den idén som dykt upp i mitt huvud under dom senaste veckorna, nämligen att bosätta mig permanent i en husbil.


The Mystery visar en pil rakt in i skogen och en Omega-symbol. Ja, det var ju just det jag hade tänkt mig – att bo ute i naturen och ägna mer tid till att vara utomhus: vandra, cykla, paddla. När jag googlade vad Omega står för så är det ett ”väldigt gott slut” eller en ”betydelsefull utveckling”. Ett avslut följs alltid av att man istället gör plats för nya och bättre saker i sitt liv, så detta är en fas in till något nytt i mitt liv. Så himla spännande, jag älskar när jag söker vägledning i mitt liv och det plötsligt bara BOOM finns där!


 





Det andra kortet Movement visar en sjö med stora stenblock, väldigt likt den jag visade kort på för några dagar sedan och skrev ”Här skulle jag kunna ställa min husbil!”. Kan det bli tydligare?



 




Jag nämnde också mina funderingar för min bror och min son. Min bror sa ”Varför inte, det låter spännande!” och min son sa ”Bara gört!”. Det är skönt att omges av positiva människor!


Jag ska fundera över det här och om jag gör det blir det nog till våren så att jag hinner bo in mig lite och bli van vid camperlivet innan det blir vinter. Det kan ju t ex vara bra att ha koll på hur och att värmesystemet fungerar innan vinterkylan kommer.




Är det någon av er läsare som har erfarenhet av att bo i husbil vintertid och som kan komma med lite goda råd? Jag antar att en bra början är att välja en bra husbil?

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards