Alla inlägg den 10 mars 2022

Av Amisa - 10 mars 2022 21:18

Jag känner mig lite obalanserad med allt kaos i världen just nu med kriget i Ukraina. Ibland blir det lite för mycket tittande på nyheter och bilder fastnar på näthinnan och ger oroliga drömmar.

Att fly ut i husbilen är kanske inte heller någon jättebra idé just nu när liter priset på diesel är nästan 30 kr. Så, vad göra istället? En bra grej är att cykla, det kostar nästan inget och man tar sig ganska långt.

Bara ett problem. Någon fick för sig att misshandla min cykel förra veckan, så bakhjulet är helt skevt och cykelstödet är helt vridet och går inte att fälla in. Att fixa det kostar någonstans mellan 2000-2500 kr beroende på hur mycket som måste bytas ut. Min cykel är 20 år gammal, men av bra kvalitet så frågan var om jag skulle lägga så mycket på en reparation eller istället köpa en ny cykel.

Jag har redan tidigare funderat på att köpa en hoppfällbar cykel att ha med i husbilen då jag åker på längre turer. Tänker framförallt att det kan vara bra om jag är vid någon större stad. Då ligger ofta campingar och ställplatser en bit utanför staden, ibland kanske någon mil. Mitt beslut blev att tidigarelägga ett inköp av en hopfällbar cykel och när jag hittade en bättre begagnad hopfällbar elcykel hos cykelaffär en i närheten så beslöt jag mig för att slå till och här är den nya hojen.







Cykeln är en 3-växlad Monark som är 2 år gammal och som använts som leasing cykel fram till nu. Den är genomgången och nyservad och batteriet är bara laddat 11 gånger, så jag hoppas den ska fungera bra. Priset var ungefär hälften mot vad en helt ny elcykel kostar. Jag köpte också till en cykelkorg som man antingen kan sätta på pakethållaren fram eller bak.

Jag har inte cyklat på någon elcykel förut och det var kul, man bara svishar iväg. Man kan kan välja hur mycket assistans man vill ha av motorn, tror det är sex olika nivåer. Jag körde mest bara på 1:an, provade också 2:an och att cykla med motorn helt avslagen, vilket går väldigt bra om det är plant eller lite nedför. Det var inga stora uppförsbackar där jag körde, så hur det känns vet jag inte riktigt.

Jag provkörde också lite på en grusgång. Det var stötigare än med en vanlig cykel med stora hjul, så några långa cykelturer på grusvägar blir det nog inte, utan jag håller mig nog mest till asfalten.


#elcykla

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards