Alla inlägg den 23 mars 2021

Av Amisa - 23 mars 2021 17:15

Idag är det en helt ljuvlig dag här i Norrköpingstrakten, 13 grader varmt och sol. Därför tänkte jag att det kunde vara läge att testa min torrdräkt i vattnet ute, för jag vill inte ut och paddla utan att veta att dräkten verkligen håller mig torr och varm.

Sagt och gjort, jag åkte norrut upp till Kolmården och en sjö där jag ibland paddlar. På vägen dit var alla sjöar jag passerade is på, så jag var osäker på om jag skulle kunna göra det här experimentet idag, men jag tänkte ändå att den här platsen ligger på norra sidan av sjön och solen gassar här från tidig morgon och tills den går ner så kanske isen borde ha smält där i alla fall?





Mycket riktigt så är här ingen is så långt ögat kan nå.






Så då blev det dags för operation Påklädning - torrdräkt och våtstövlar.






Vantar och mössa, sedan var jag redo för doppet.







Det kändes märkligt! Varmt inuti dräkten, men ändå kunde jag förnimma det kalla vattnet utanför. Det som blev kallast var våthandskarna som blir blöta, men inte värre kalla än att jag stod ut med det.

Överraskningen var att det var så mycket luft inne i dräkten att jag flöt som en kork. Jag låg på rygg och paddlade mig runt i vattnet och det var jättekul! Behöver man egentligen en kanot? Kanske kan man lika gärna dra på sig dräkten och paddla runt i den?

   



Det som var lite oväntat svårt var att ta mig upp. Jag flöt ju som en kork och hur får man då ner fötterna till botten? Jag fick paddla mig in till riktigt grunt vatten innan jag kunde få ner fötterna och ställa mig upp.

Det passerade lite bilar dom undrade nog vad galningen höll på med. Jag önskade att jag hade kunnat ta en bild på badet, men tyvärr hade jag ingen vattentålig kamera med mig.






Här är jag i alla fall efter badet - torr, varm och behaglig till mods.






Vattnet liksom bara rann av dräkten, det är bara våthandskarna och våtstövlarna som är blöta.





Mission completed!

  

 

#missioncompleted

Av Amisa - 23 mars 2021 14:15

Det här är något jag själv kämpat med under en stor del av mitt liv utan att få kläm på det förrän nu när jag börjar bli äldre. Jag uppskattar så Thich Nhat Hanhs vänliga, men lågmälda sätt och jag vet att det han säger är sant för det stämmer med min egen upplevelse (och på den tiden hade jag inte sett eller hört något av hans råd).





Den icke konservativa buddisten (enligt hans egen utsaga i videon) Thich Nhat Hanh.

 






Min egen dåliga relation kunde inte genomgå någon positiv förändring förrän jag började tänka, reagera och agera annorlunda och då var inte ens den personen närvarande i mitt liv. Det handlade mycket om min egen självbild och vilka förväntningar jag har på hur andra ska vara mot mig. Tidigare var jag gränslöst vänlig och omtänksam oavsett hur den andre var mot mig, jag tog hand om alla utom mig själv. Ja, jag var en riktig dörrmatta, det uppfattade andra och behandlade mig också därefter, men dom senaste åren har jag förändrat det.


Människor som inte behandlar mig väl släpps inte in genom grinden och människor som tar mig för givet får idag inte heller min uppmärksamhet om dom inte också ger mig något tillbaka. En viktig nyckelpunkt är att kommunicera vad man tänker och känner, även när man vet att den andra förmodligen kommer ogilla det. Det behöver förmedlas med JAG-budskap om min upplevelse och mina behov och inte med påhopp på den andra så som ”DU är så korkad, dum eller elak….”


Först efter att jag hade förändrats kunde också den krångliga relationen med den andra personen förändras på ett positivt sätt i den riktiga fysiska världen och vår relation genomgick en rejäl förbättring.






Thich Nhat Hanh answers questions, “My father makes me suffer a lot. Should I keep seeing him?”; (https://youtu.be/u_yLDHcH6LI):






Att se det här barnet ställa den här frågan i den här videon gör ont i mig. I en relation mellan en vuxen och ett barn borde det vara självklart att det är den vuxna som känner och tar störst ansvar för att skapa en god relation, inte det omvända. Så ser det ut i den bästa av världar, men tyvärr lever vi inte i den bästa av världar eftersom alltför många människor inte vill bidra till att skapa en sådan värld.






Vilken värld vill du leva i och hur bidrar du till att skapa en sådan värld?

   



#denbästaavvärldar

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards