Direktlänk till inlägg 30 juni 2021

Det här är så bra!

Av Amisa - 30 juni 2021 21:02

Kommer bara en halv sida innan texten riktigt griper tag i mig.



"Jag har inget otalt med Kristus, bara med hans präster...."


Jo biskopar och präster har genom tiderna funderat mer över hur dom ska öka sin makt, än vad dom funderat över sin tro.



"Ty detta är den stora hemligheten, som på vår tid var känd av alla som kände sanningen - att det är genom våra tankar som vi skapar världen omkring oss, för var dag ny."


Det är en så vacker och uppfriskande tanke!












Jag tänker att det fortfarande är så det fungerar även om många inte inser det. Våra tankar KAN handla om stora visioner, men kan också begränsa oss. Det beror på oss själva vad vi väljer att uppleva.

Tänk till exempel på hur jorden uppfattats. Dom gamla grekerna ansåg att den var rund och räknade ut en ungefärlig omkrets, men någon gång på medeltiden uppstod en konsensus om att den var platt. Den som vågade säga något annat blev idiotförklarad och placerad på dårhus.

Jag tror den här boken fortfarande påverkar mitt tänkande väldigt mycket, även om det är fyra år sedan jag senast läste den tjocka tegelstenen och inte alls kommer ihåg i detalj vad som hände.

 
 
wiper

wiper

2 juli 2021 11:10

Allt handlar om makt och så även i religionen. Är man kristen så skall man leva därefter men det är det inte många som gör. Jag gick ur Svensk Kyrkan då dom förfasade sig över kvinnliga präster.

Ha det bra

http://wiper.bloggplatsen.se

Amisa

2 juli 2021 13:26

Jag lämnade svenska kyrkan så fort jag blev myndig - kände att det är hyckleri att vara medlem i något man inte tror på.

Men nu är jag medlem i en Equmeniaförsamling och en stor skillnad mot Svenska kyrkan är nog att den har få anställda och mycket av det som sker i kyrkan sker på medlemmarnas egna initiativ och med vår frivilliga arbetsinsats. I en gudstjänst t ex så utförs många uppgifter av vanliga medlemmar och detsamma gäller i olika sociala verksamheter som vi bedriver.

Det är alltså en väldigt platt organisation (förening i vårt fall) där min upplevelse av Gud är lika rätt och riktig som prästens. Jag skulle aldrig acceptera att någon talar om för mig att min tro är "fel" på något sätt och att jag måste tänka annorlunda så som sker i en del sekter. Däremot diskuterar vi ofta texter i Bibeln eller hur vi uppfattar att Gud vill att vi ska vara mot varandra och då känner jag respekt för att prästen och diakonerna har mycket kunskap och erfarenhet och jag begrundar vad dom säger. Jag känner att min tro är väldigt sund, både för min egen del och inte minst i mina relationer med andra.

Ha en bra helg!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - 3 juni 2023 15:43


I mitt YouTube-flöde denna morgon dök det upp en video med zenbuddisten Thich Nhat Hanh där han pratar om hur man kan läka, inte bara det som är här och nu utan också det som hänt för länge sedan, ja kanske till och med för flera generationer sedan. ...

Av Amisa - 11 maj 2023 14:50

Nu har naturen fullkomligt exploderat och buskar, träd och växter prunkar av vackra och doftande blommor. Jag tog in några kvistar av hägg och dom luktar så underbart gott. Termometern visar idag på ca 25 grader, men så var den också ...

Av Amisa - 17 april 2023 15:08


Den här båten ser inte ut som dom båtar som vanligtvis syns här i viken, den är rätt liten och grå, varken en fiskebåt eller ett stort lastfartyg. Kanske är det Kustartelleriets båt? Från idag pågår nämligen en militärövning i länen vid Östersjökuste...

Av Amisa - 17 april 2023 14:44

När vårsolen tittar fram längtar jag ut till Kvarsebo och Bråvikens norra strand. Här doftar lite svagt av salt hav och det bästa med Kvarsebo är kanske tystnaden. Här hör man oftare ljudet av en båt än ljudet av en bil. Frid för sinnet! Det...

Av Amisa - 14 april 2023 23:58


Vill du hjälpa mig att be, skänka en kärleksfull tanke och kanske tända ett ljus för en mamma och bebisen hon bär? Mamman mår inte bra just nu och risk finns att bebisen kan komma till världen redan nu, endast 22 veckor gammal. Det är en liten po...

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards