Alla inlägg den 16 april 2020

Av Amisa - 16 april 2020 22:44

Just nu visas Amelie från Montmartre på SvtPlay. Den handlar om en blyg, ung kvinna med ett rikt inre liv som försöker leva sitt liv genom att lägga sig i andras, istället för att se till att hennes eget blir bra. Det hela börjar med att hon i ett hemligt utrymme i väggen hittar en ask med små minnessaker som någon gömt eller glömt där för mycket länge sedan. Sedan följer en helt förtjusande historia och en oförutsägbar händelsekedja, där många intressanta saker sker och Amelie till slut lär sig att ta tag i sitt eget liv. Det här är en film med glimten i ögat!



 


Min dotter var väldigt förtjust i den här filmen och speciellt i huvudtemat från filmen, när hon var ung. När hon oväntat fick ett dragspel av en person som lagt spelandet på hyllan, så tog det bara en timme innan hon hade lärt sig att spela just den här låten från filmen. Min dotter är mycket musikalisk och sätter man ett instrument i handen på henne så listar hon snabbt ut hur det funkar även om hon aldrig spelat på ett sådant instrument tidigare.




Yann Tiersen, ”La Valse d'Amélie (Version originale)”:


https://youtu.be/Sm0ggPnp35U


#ameliefrånmontmartre

Av Amisa - 16 april 2020 18:56

Har du liksom jag fastnat i att ha en ganska liten variation på det du lagar till middag? Ja för mig är det så att jag lever själv och jag upplever det som tråkigt och oinspirerande att laga och äta mat. Men idag beslutade jag mig för att det var dags att laga något jag tycker väldigt mycket om men sällan gör, nämligen kroppkakor.




Jag är vegetarian, så fläsket i fyllningen byter jag ut mot Anammas vegofärs. Jag fräser den med lök, lite svampbuljong (för mer umamismak), salt och ganska mycket kryddpeppar.

 




Under tiden har jag kokat potatis som jag sedan pressar och blandar med salt, vispade ägg och vetemjöl så att det blir en potatisdeg.

 




Sedan gör jag små bollar som jag plattar ut och lägger fyllning på. Därefter klämmer jag ihop degen runt fyllningen så det blir en liten rund boll.

 




Dags att koka kroppkakorna i saltvatten. De ska koka tills dom flyter upp och sedan i ytterligare fem minuter.

 




Nu är det klart! Jag vill ha massor av råriven morot till och lingonsylt som jag blandar med Imat så att det blir som en sås. Dags att käka, namnam det ska bli så gott!

 


#favoritmat #kroppkakor

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards