Alla inlägg under januari 2021

Av Amisa - 21 januari 2021 13:13

Förhoppningsvis blir detta det sista vi ser av Trump på ett tag!



Det är en samling av klipp där Alec Baldwin i programmet SNL parodierar Donald Trump. Det gör han så trovärdigt att man nästan kunde tro att det är originalet själv som man ser. En rolig sekvens är när Trump googlar "ISIS" inför något möte han ska ha. Han har ingen aning om vad det handlar om.

  




Alec Baldwin i en sketch med en valdebatt mellan Trump och Clinton. Clinton väljer att inte säga något eftersom Trump är så duktig på att trampa i klaveret utan hennes hjälp.

 





”41 Times Alec Baldwin Absolutely Nailed Trump”: (https://youtu.be/rcDQe0rpmi0):






I den här intervjuen berättar Alec Baldwin om den Twitter-fejd som sedan utbröt mellan Trump och honom med anledning av att hans parodier på SNL.




The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, ”Alec Baldwin on His Epic Twitter Feud with President Trump”; (https://youtu.be/7W-JKPN9zos):





Allt snack runt Twitter-fejden uppmärksammades sedan på Emmy-galan av flera av artisterna där. Dom passade på att skämta lite till!




Guardian News, “How Donald Trump was mocked at the Emmys”; (https://youtu.be/FP-a2QaCvHA):






Och till sist en liten avskedssång........



Maestro Ziikos, “Donald Trump Sings I Will Survive”; (https://youtu.be/PNotVJzdrOM):


#trumpparodi

Av Amisa - 20 januari 2021 16:00

Om jag känner att jag inte kan leva utan dig, är det då kärlek?

 


Nej, då handlar det om att jag försöker fylla mina egna behov genom att få dig att ge mig något och det är en självcentrerad handling och ett självcentrerat tänkande.


Kärlek handlar om en vilja att ge till andra utan att ha förväntningar om att få något tillbaka. För att lära sig att osjälviskt kunna ge kärlek till andra, måste man först lära sig att älska sig själv och att släcka sin egen törst efter den. Då förstår man också att kärlek inte är en ändlig resurs, man kan ge det till hur många som helst och det tar inte slut för det. Om det handlar den här videon.

  




Awaken Insight.

 





Awaken Insight, “LOVE Without ATTACHMENT”; (https://youtu.be/m9Y28wB_1QU):


#awakeninsight #lovewithoutattachment

Av Amisa - 19 januari 2021 16:00

Idag dök det upp en video med Pink Floyd som var helt fängslande för mig. Orden och bilderna flöt ihop och var som en märklig men vacker dröm. Efteråt förstod jag att animationen egentligen kommer från en helt egen historia, så då blev jag nyfiken på att också nysta lite i det. Det visade sig att animatören är väldigt känd i sina kretsar och han har vunnit en Oscar och också andra priser.




Lite bilder av animatören Aleksandr Petrov.

   



Här kommer musikvideon, originalfilmen hittar du lite längre ner.



Pink Floyd (musik, ”A Pillow Of Winds (1971)) och Aleksandr Petrov (animation, "Moya lyubov" (2006)),”; (https://youtu.be/wFt99jcazHs):

 


A Pillow of Winds

A cloud of eiderdown
Draws around me
Softening a sound
Sleepy time, and I lie
With my love by my side
And she's breathing low
And the candle dies
When night comes down
You lock the door
The book falls to the floor
As darkness falls
The waves roll by
The seasons change
The wind is wry
Now wakes the awl
Now sleeps the swan
Behold the dream
The dream is gone
Green fields are calling
It's falling, in a golden door
And deep beneath the ground
The early morning sounds
And I go down
Sleepy time, and I lie
With my love by my side
And she's breathing low
And I rise, like a bird
In the haze, when the first rays
Touch the sky
And the night wings die

  

 

 


Animationen "Moya lyubov" (My Love, 2006) är skapad av Aleksandr Petrov. Historien är baserad på “The Story of a Love” av Ivan Shmelyov. Här är själva kärnan av berättelsen:


It’s the springtime and the main character is an adolescent boy. The blossoms of spring joined with the naivety of youth are capable to beget a real tempest of passion. An innocent and pretty servant girl is a young peasant orphan, she hopelessly falls in love with the boy and she presents him with her tenderness and his first innocuous kiss.

 

But the boy has high romantic ideals. He reads Don Quixote so, similar to that valiant knight-errant, he wants to have courtly love and he chooses a twenty-five-year-old midwife living next to him as a lady of his heart. Blinded by infatuation he can’t see all the vulgarity that surrounds her. And writing a lot of poetic and passionate messages he at last gets her consent for a secret tryst.

 

“Kiss me, kiss me better…” she whispered. “Wait a bit – I’ll take off my hat.” And she tore it off.
“You are my first… and we have met by a pure accident…” she whispered again brokenly. “I must tell you all about how unhappy I am. I have never known a real, pure love. Everyone thinks of me as of a… do you understand now? My pure, innocent boy! I have had a love affair! I wrote you what a sinful woman I am. But every woman also has her dreams of an ideal and fancies she sees a mystery in men. And now I have found one in your purity, in these innocent eyes…” she whispered passionately and fanning my face with her hot breath.


When the illusions of one’s youth break it is a very painful process but without losing one’s illusions one can’t grow up.

 

 


Aleksandr Petrov, "Moya lyubov" (My love) 2006 (hela originalet, 27 min); (https://youtu.be/islIIzkG0w0):





Aleksandr Petrov har också gjort många fler animeringar bland annat ”Den gamle och havet” som baseras på Ernest Hemmingways historia. Det var för den han vann en Oscar.

 

Här är lite mer fakta om Petrov: https://g.co/kgs/8nSLNL




Aleksandr Petrov skapar animationerna genom att måla på glas och sedan ändra målningarna lite i taget. I videon nedan visar han hur historien skapas från en story board och till att bli en animation.


Aleksandr Petrov - Making of_Part 1 (ENGLISH subtitles); (https://youtu.be/GYc4xLylhS4):


#aleksandrpetrov #animation

Av Amisa - 16 januari 2021 08:00

Igår eftermiddag uppstod det ett ovanligt väderfenomen på himlen över Skåne. Fenomenet kallas molnhål och det kan uppstå då luften är kall och nästan stillastående. Sedan behövs det något mer också till exempel avgaser från ett flygplan. Det var ju spännande att våra luftföroreningar också kan åstadkomma något vackert!





Foto taget av Christina Jönsson i Lund. Vackert eller hur?

 




Foto taget av Lena Kronvall i Åkarp. Tänker på dig Wiolettan som alltid ser hjärtan överallt!

 


Läs mer om hur väderfenomet uppkommer på Svt:
Ovanligt väderfenomen över Lund

Fall streak hole





Kanske har vi blivit kärleksbombade av den högre makten?

 

      


#kärleksbombade

 

Av Amisa - 14 januari 2021 16:04

Igår kollade jag den gamla filmen ”I hetaste laget”, som jag inte sett på åratal. Det enda jag kom ihåg av filmen var att några män åker tåg utklädda till kvinnor och att någon jagar dom. Jag tänkte att det kunde vara dags att se om filmen - och ja den håller fortfarande måttet.









Filmen handlar om två arbetslösa musiker under tiden för depressionen, som tar jobb i en damorkester utklädda till kvinnor. Anledningen till att dom är utklädda är att det är det enda jobb dom lyckas hitta. Dom råkar bli vittnen till ett mord som begås av den italienska maffian och därför är maffian också ute efter dom.


Dom två männen spelas av Tony Curtis och Jack Lemmon och Marilyn Monroe har också en stor roll i filmen och dom spelar alla riktigt bra. Det uppstår en del dråpligheter som när en rik miljonär raggar upp en av musikerna och det blir en het danskväll.





Lite bilder från den heta dansen.          





Mot slutet av kvällen går det så hett till att orkestern måste ha ögonbindlar på sig!

 




Det här är en riktigt kul film och om du vill se den får du skynda dig, för idag är det sista chansen att se den!

     




Se filmen på SvtPlay:
I hetaste laget



#hetdans

Av Amisa - 13 januari 2021 22:51

Jag hörde nyss på radion att det nu står klart att Donald Trump ställs inför riksrätt ytterligare en gång. Jag tänker att det är svårt att veta om det är bra eller dåligt. Det bra är väl att han då mister möjligheten att få ställa upp i presidentvalet år 2024. Det dåliga kan vara att han nu ännu mera framstår som en martyr inför sina sympatisörer och att risken för våld kanske ökar ännu mer, samtidigt som det kanske också blir lättare att göra något åt eventuella upprorsmakare eftersom det då finns ett större stöd för det politiskt.




Hur kommer Trump agera nu?
 




Redan innan har Trumpsympatisörer attackerat senatorer från både Republikanerna och Demokraterna, också efter stormningen av Kapitolium och det hatet kan nog eskalera ännu mer. Det är svårt att veta vilken väg som är den klokaste just nu, oavsett hur man gör så är risken för mer våld och splittring oerhört stor och Donald Trump är oförutsägbar i sitt agerande och oerhört sårad. Han är som en sårad björn – den kan bete sig hur som helst.




Kongressledamoten Lindsey Graham (Rep) attackerades för några dagar sedan av Trumpsupportrar på Washingtons flygplats.

 


#trumpiriksrätt

Av Amisa - 12 januari 2021 20:18

Igår förmiddag kom vintern äntligen till Norrköping. Ja åtminstone för en halv dag, sedan kom ösregnet och skvalade ner hela eftermiddagen, kvällen och natten och när morgonen åter var kommen så var nästan allt det vita borta och ersatt av en "bryta-benet-halka". Jag tänkte gå till skogen, men vågade inte det på grund av halkan utan höll mig istället till gångbanan utmed den stora vägen. Den halkbekämpas eftersom det är en av huvudlederna in mot stadens centrum.


Idag har i alla fall solen lyst från en nästan molnfri himmel för första gången på flera månader. Då får man passa på att ge sig ut och sticka upp nosen mot solen och lapa i sig av solskenet.





Traktens barn hade lyckats hitta en kulle där det fortfarande fanns lite tillplattad snö och is kvar att åka pulka på.

 




Nu ska snart min mamma, som bor på ett äldreboende, få sin andra Corona-vaccination och förhoppningsvis har hon sedan antikroppar någon gång från mitten av nästa vecka. Jag hoppas att det blir lite friare att umgås sedan, så att hon slipper att vara så isolerad. Jag hoppas också att hon då får gå utanför hemmet. Det måste vara för hemskt att inte få gå ut och få lite stimulans och miljöombyte på ett helt år!

Av Amisa - 12 januari 2021 19:55

Min dotter tycker det är kul med kommunslogans och brukar diskutera sånt med mig, både dom som är dåliga, dom som är tokroliga och dom som är bra. Igår pratade dom om just det på radion i samband med att Språktidningen uppmanat sina läsare att skicka in förslag på nya kommunslogan. Dom har fått in mängder med förslag och nu ska en vinnare utses.




Här kommer några roliga:

 

Kumla - en fängslande kommun

 

Det är en gammal slogan som Kumla haft tidigare. Den anspelar på den så kallade ”Bunkern” eller Kumlaanstalten. Det här tyckte en del av invånarna var kul, medan andra nog kände att dom hellre ville att deras kommun skulle förknippas med något mer positivt än kriminella personer.


Har du åkt hit, har du åkt dit – Kumla

 

Det här var ett förslag dom fått in till tävlingen. Samma idé – anspelar återigen på fängelset. Stackars kommun, det dom är mest kända för är fängelset och Kvarntorpshögen (en gigantisk kulle av slagg som tillkom för länge sedan då oljeskiffer bröts i området)!



Kumlaanstalten.

 





Jag är tokig i Säter

 

Det var en tidigare slogan i Säter som anspelade på mentalsjukhuset där. Den togs bort eftersom många ogillade den.



Säters mentalsjukhus.

 





Karlskoga smäller högst

 

Anspelar på Bofors och vapentillverkningen i staden.



Boforskanoner.

 




Botkyrka – Långt ifrån lagom

 

Anspelar på att kommunen är multikulturell.



Multikulti i Botkyrka.

 




En av min dotters favoriter:

 

I Love Hjo

 

Hjo, den är ju smart – det finns inget att ogilla med den. Hjo är en liten mysig och pittoresk trästad, vid Vätterns västra strand, en riktig turistmagnet sommartid. Det är väl också en av dom få slogan man lyckas komma ihåg.



Hjo trästaden.

 




Väldigt enkelt att också göra en bra logga av det.

 




Jag funderade på vad som är min stads (Norrköpings) slogan. Det är:


Upplev Norrköping


Ja det brukar jag se lite här och där, men jag har hela tiden trott att det är en reklamslogan för ett konferens- och eventcenter som finns här i staden. Jag hade ingen aning om att det är hela kommunens slogan.



Strykjärnet - en känd byggnad i Norrköpings gamla industrilandskap.

 




Louis de Geer - konferens- och eventcenter i Norrköping. Här ordnas konserter, teater, konferenser och annat.

 




Hör om slogan-tävlingen på SR:
https://sverigesradio.se/artikel/7643943

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards