Direktlänk till inlägg 12 juni 2020

Allergisk mot att bli bedömd

Av Amisa - 12 juni 2020 23:18

Ända sedan mitt spirituella uppvaknande då jag upptäckte att jag levt i 54 år med ett beteendemönster där jag vänt ut och in på mig själv i mina försök att bli sedd, accepterad och älskad är jag nu verkligen riktigt allergisk mot att bli bedömd.

Jag känner en djup olust både när människor uttalar sig om vad jag gör eller hur jag ser ut. Sedan spelar det ingen roll om det folk säger är något snällt, jag vill verkligen inte bli bedömd!

Jag hoppas bara att det finns några människor som utifrån vad jag skriver och dom åsikter jag delar med mig av, förstår vem jag är innerst inne, accepterar mig precis som jag är och tycker att det finns något värdefullt i mig som dom uppskattar.

Kanske borde jag då ta för vana att aldrig publicera bilder på mig själv, men samtidigt vet jag att jag själv tycker det är roligt att ibland se bilder av er andra som bloggar. Om man dagligen läser någons blogg så skapar man sig lätt en föreställning om hur personen bakom orden ifråga ser ut och det är alltid kul att sedan få se personen på riktigt.

 
 
Skogsälvan

Skogsälvan

13 juni 2020 08:04

Bloggar och ja hela internetvärlden är väl tyvärr rätt ofta som människor anonyma bakom tangenterna tycker sig ha rätten att döma och bedöma. Man skulle önska i den bästa av världar att man får vara precis som man är och bli accepterad för det.
Ha en fin dag

http://skogsalvan.bloggplatsen.se

Amisa

13 juni 2020 09:32

Jag tror vi ofta bedömer varandra utan att tänka på det och oftast menas nog inget ont med det, men det är bra om vi blir mer medvetna om det och låter bli att göra så.
Tack för din kommentar!

 
wiper

wiper

13 juni 2020 13:42

Jag känner precis som du och gillar verkligen inte att bli bedömd. Jag är så less på sånt och har bestämt sen länge att jag är nöjd med mig själv. Dom som är elaka och ger sig på andra har lågt självförtroende och måste kompensera det med att ge sig på andra för att må bra. Jag har färdiga svar eller väntar några sekunder när jag råkar ut för nån som ger sig på mig utan anledning. Det gör att dom faller platt.

Själv förespråkar jag snällhet, vänlighet och medmänsklighet. Sen måste man få protestera när man blir trampad på eller orättvist behandlad. Förr sa dom att snälla människor var dumma men nu är det en slags intelligens.

Ha en fin dag
Hälsning Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Anneli

Anneli

16 juni 2020 17:14

Jag håller med dig i det du skriver.. Det där är svårt för det finns alltid någon som dömer en hur man är eller hur man ser ut.

Jag brukar inte lägga in bilder på mig själv, men jag har resonerat som så att om jag lägger ut bilder på andra,, med deras godkännande så borde jag lägga ut på mig själv oxo ...

Jag vill helst vara bakom kameran för det är där jag trivs.

Ha en fin kväll ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

Amisa

16 juni 2020 20:04

Jo jag trivs också bäst bakom kameran.

Vad jag menar är att även om människor säger något snällt så triggar det ett osunt beteende i mig, en lust att vara till lags eller vara rätt i den andras ögon. Det är ett beteende som jag har jobbat med att bli av med i flera år och jag vill inte tillåta mig själv att återfalla i det beteendet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - 3 juni 2023 15:43


I mitt YouTube-flöde denna morgon dök det upp en video med zenbuddisten Thich Nhat Hanh där han pratar om hur man kan läka, inte bara det som är här och nu utan också det som hänt för länge sedan, ja kanske till och med för flera generationer sedan. ...

Av Amisa - 11 maj 2023 14:50

Nu har naturen fullkomligt exploderat och buskar, träd och växter prunkar av vackra och doftande blommor. Jag tog in några kvistar av hägg och dom luktar så underbart gott. Termometern visar idag på ca 25 grader, men så var den också ...

Av Amisa - 17 april 2023 15:08


Den här båten ser inte ut som dom båtar som vanligtvis syns här i viken, den är rätt liten och grå, varken en fiskebåt eller ett stort lastfartyg. Kanske är det Kustartelleriets båt? Från idag pågår nämligen en militärövning i länen vid Östersjökuste...

Av Amisa - 17 april 2023 14:44

När vårsolen tittar fram längtar jag ut till Kvarsebo och Bråvikens norra strand. Här doftar lite svagt av salt hav och det bästa med Kvarsebo är kanske tystnaden. Här hör man oftare ljudet av en båt än ljudet av en bil. Frid för sinnet! Det...

Av Amisa - 14 april 2023 23:58


Vill du hjälpa mig att be, skänka en kärleksfull tanke och kanske tända ett ljus för en mamma och bebisen hon bär? Mamman mår inte bra just nu och risk finns att bebisen kan komma till världen redan nu, endast 22 veckor gammal. Det är en liten po...

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards