Direktlänk till inlägg 8 juni 2021
En studie bland 3000 läkare och sjuksköterskor i Europa och USA tyder på att risken att drabbas av allvarliga covid-symptom minskar med 73 % för personer som äter vegetarisk mat. Forskarna tror att denna kost stärker immunförsvaret med nyttiga näringsämnen, vitaminer, mineraler och fetter. Även fisk har en god effekt på immunförsvaret då det innehåller mycket D-vitamin och Omega-3 fettsyror.
Själv tänker jag också på motsatsen – Hur nyttigt är det att äta djur som pumpats fulla med antibiotika för att överleva sitt liv i trånga bås eller burar samt har höga nivåer av stresshormoner ända tills dom blir mat på din tallrik. Det kan väl knappast vara särskilt bra för din kropps immunsystem?
Stroganoff med champinjoner
Få mer inspiration till att laga vegetarisk mat:
https://www.landleyskok.se/recept/basta-kottfria-recepten-till-12-vegetariska-middagar
Hör mer om rapporten på SvtPlay:
Vegetarisk kost verkar minska risken för svår covid-19
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 | 6 |
||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 |
|||
21 | 22 |
23 | 24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 | 30 | |||||||
|