Senaste inläggen

Av Amisa - Lördag 12 juni 21:15

Dom senaste dagarna har varit väldigt soliga och varma och jag har glömt att köpa sollotion. Det resulterade i att jag bränt mig på armarna och framsidan av låren. Benen ser inte riktigt kloka ut - vit som en albyl på underbenen och baksidan av låren som är väl gömda nere i kanoten och så illröd frampå låren. Idag tog jag med mig en handduk att ha till att skyla mig lite med. Solskyddsfaktor 100 skulle man kanske kunna kalla den för?

När jag började min paddling i sjön Risten var det hela tiden låglänt skog där jag åkte förbi, så jag förväntade mig inga högre berg men tji vad jag misstog mig!

Efter att ha åkt igenom en smalare passage kom jag ut i en bredare del av sjön där det helt plötsligt tornade upp sig stora höga berg runt sjön.

Det var inte mycket hus utmed den här delen av sjön, men lite sommarstugor fanns det.

Jag kom fram till fina beteshagar där kossorna gick ute och hade det bra i solen. Så här skulle alla kor få ha det under sommartiden!

Efteråt när jag kollade på naturkartan såg jag att det är ett naturreservat, Högboda naturreservat.

Det var inte så gott om badklippor i den här sjön. Antingen stupar bergen rakt ner eller också är det mycket stora stenblock och tät skog, men till slut hittade jag i alla fall en bra plats och passade på att ta paus där.

På en ö hittade jag en stuga som såg ut som en riktig semesteridyll.

Och därefter en badplats som jag undrade om den var för allmänheten eller något som var privat. På naturkartan såg jag sedan att det var en friluftsanläggning, men jag vet fortfarande inte om den är öppen för vem som helst eller i privat ägo.

Vindskydd brukar vara utsatta för allmänheten.Men badtunna brukar finnas på privat ägor.

Två fåglar dök upp och simmade länge en liten bit framför min kanot, men när jag tog fram kameran dök dom snabbt och kom sedan upp en bra bit bort. Dom påminde om storlommen med det smäckra huvudet och långa näbben, men var lite mer brun-beiga i färgen och lät inte som storlom som har ett kurrande varningsläte. Dom här verkade inte bry sig så mycket om mig. Det finns lom i olika storlekar, kanske var det här smålom? Lommar är väldigt duktiga fiskare och dom dyker väldigt långa sträckor.

Smålommen är lite mer brungrå jämfört med storlommen som är svart-vit.
 
Tillbaka i bilen igen blev det middag och ett dopp till innan jag åkte vidare till byn Yxnerum.

Av Amisa - Fredag 11 juni 10:30

Kanske vore något att lansera på den tyska marknaden? Dom brukar vara galna i älgar.....Av Amisa - Torsdag 10 juni 23:08

Är i byn Yxnerum vid den stora sjön Yxningen. Här finns båtbryggor med väldigt många ångbåtar som man kan boka om man är ett gäng som vill ut på sjön.

Det står här att båten Ejdor var med i Madicken som spelades in 1979.

Av Amisa - Torsdag 10 juni 22:59

Skrev nyss ett långt inlägg och publicerade det, men det verkar ha försvunnit trots att uppladdningen gick bra?

Av Amisa - Torsdag 10 juni 11:20

Enligt min syster kan min bror alla små vägar i den här delen av Östergötland. Det verkar stämma för jag skickade honom en bild på badplatsen och frågade om han visste var jag är (mitt ute på vischan brevid en liten väg) och han visste genast var jag befann mig.
:)

Av Amisa - Onsdag 9 juni 19:20

Imorse när jag vaknade upptäckte jag att det satt en stor fågel ute på badbryggan. Är lite osäker på om det var en kanadagås eller en svanunge. Förmodligen en kanadagås annars borde jag väl sett några vuxna svanar i närheten och det gjorde jag inte.
Tog ett dopp vid badet innan jag gav mig iväg på paddlingen.
Idag tänkte jag paddla ut i den breda delen av sjön och sedan in i den djupaste viken.

Jag hade sett bilder på en väldigt gammal gård här i trakten och hoppades att se den och här är den. På Skansen lär det finnas en kopia av huset som står på kullen. Jag tror dom kallade det Fatburen, jag vet inte riktigt vad det innebär men det verkar vara en byggnad där man förvarat grödor?

Det är väldigt fina hus och stora är dom också. En hög stengrund i botten och så brutet tak. Det här måste ha varit en stor och viktig gård på sin tid. Undrar vad den används till nu? Det står många bilar utanför så kanske är det en kursgård eller en konferensanläggning nu?Efter en stund tycker jag att det är dags för en paus uppe på land. Dags att äta lite frukt, bada och sträcka på benen ett tag. Klipporna var väldigt halkiga av alger, så jag var rädd att jag skulle halka och starta i sjön när det var dags att hoppa i kanoten igen men det gick utan fadäser.

På tillbakavägen såg jag det här lilla huset alldeles nere vid sjön.

Och sedan det här. Annars ser jag inte mycket hus alls utmed sjön, trots att det är en stor och fin sjö.
Tillbaka vid Pärlan igen så är det dags för lite mat och sedan hög tid att leta reda på en ny plats att sova vid nästa natt.

Gammalmodig som jag är så kör jag fortfarande gärna med en papperskarta och hittade en ny sjö en mil bort. Kanske blir det ett dopp ikväll och imorgon ska jag testa den här sjön som också verkar vara skapligt lång. Här bor jag i backen en bit ovanför sjön, det kanske är bra för då blir det nog lite färre mygg?

Av Amisa - Onsdag 9 juni 18:38

Nä inte jag heller och inte vill jag sitta på dom heller. Efter att jag paddlat igår lämnade jag kanoten i gräset ute. Tänkte vara smart och slippa blåsa upp den idag igen.

Men imorse upptäckte jag att det var rätt många sniglar som kröp på den, så istället för att pumpa fick jag peta bort sniglar och torka bort snigelslem. Blä!!!

Av Amisa - Tisdag 8 juni 23:00

Min "överhettning" har gått över och jag har tagit mig till en sjö i Linköpings utkanter. Jag kom inte hit förrän sena eftermiddagen så idag blev det bara en kort paddeltur. Precis när jag kom mötte jag en man som just kom tillbaks från en paddling så jag passade på att fråga lite om sjön för här har jag aldrig varit förut.

Det är en stor sjö, jag tror den kan vara ca 2 mil lång och den är flikig så det finns många vikar att utforska så imorgon har jag tänkt att paddla ungefär halva dagen.

Jag har bara hittat den här badplatsen vid den här sjön, men en så stor sjö borde väl ha flera badplatser? Det vore spännande att utforska sjön också från andra hållet.Här finns en båtplats och en badplats.

Här finns fina badklippor, här på en ö.

På kvällen fick jag sällskap av ett gäng ungdomar som åkte vattenskidor.

Presentation

Omröstning

Är du intresserad av hur du fungerar psykiskt?
 JA, vad intressant!
 JA, men det verkar svårt!
 Ja, det tror jag?
 Kanske, men ser inget behov?
 Nej, är rädd för vad jag kan hitta där!
 NEJ, jag består bara av en kropp!
 NEJ, vilket trams!
 Annat - kommentera gärna vad

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se