Senaste inläggen

Av Amisa - Onsdag 16 juni 21:22

Straxt brevid platsen där jag parkerade husbilen, såg jag att det gick flera olika motionsspår. Det var Östgötaleden, ett enmilsspår och så ett mountainbikespår.

Det här var en ny plats för mig så jag kollade på naturkartan och såg att det låg en badsjö 2,5 km in i skogen. Det verkade vara ett trevligt mål för en promenad, så jag gick dit idag.

Runt sjön var det lite bergigt.Det verkar som om ormarna kommit igång ordentligt nu. Jag såg två stycken idag. Först den här kopparormen (kopparödlan) och senare en svart orm som jag tyvärr inte hann fota innan den ringlade ut i skogen. Inte heller hann jag se om den hade gula prickar på huvudet (snok) eller inte (huggorm).

Jodå, vi har också lite flyttblock här, men inte lika stora som nere vid Yxningen.

Sedan var jag framme vid gölen.

Korsord är ett måste för mig! Glömmer allt annat då jag håller på med det här.

Jag hade tänkt bada, men här var lite skuggigt, blåsigt och småkallt och den fina badklippor i solen var redan upptagen av två tonårstjejer, så jag hoppade över badet.

[Bild]

Vilken utsikt! Man ser ända bort till samhället en bra bit bort.

[Bild]

På tillbakavägen genar jag och går en bit på ett cykelspår. Jag mötte några som cyklade i den här riktningen. Undrar om dom lyckades cykla uppför den här branta backen? Nerför antar jag går bra om man har bra balans, men uppför måste vara mycket svårare eftersom man får sämre balans då farten minskar.

Efter ett tag är jag tillbaka vid husbilen.

Av Amisa - Onsdag 16 juni 18:02

Värmebölja på gång och glasspinnarna har tagit slut!


Javisst ja, det var ju bara ett i-landsproblem. Vilken tur!

Av Amisa - Tisdag 15 juni 23:30

Allt går inte jämt som man har tänkt sig, det fick jag erfara idag.

Jag hade tänkt paddla genom den lilla sjön Sörsjön och så via en vägtrumma in i den större sjön, Norrsjön, men det bidde inte så. Det var nämligen alldeles för högt vattenstånd, så det mesta av vägtrumman var fyllt med vatten. Jag är lite irriterad på mig själv för jag vet att vattenståndet är högt i alla sjöar här just nu, så jag borde väl ha tänkt på den lilla detaljen?
Tänk inte ens tanken!
Blåsigt var det också, så när jag lade ifrån mig paddeln för att ta ett kort så var paddeln på väg att flyga iväg all världens väg. Tur att man har bra reflexer!
Den här gården heter Rodga. Om du någon gång läst den självbiografiska boken "Mor gifter sig" av Moa Martinsson så berättar hon bland annat om sin barndom som statarunge vid Rodga och flera andra platser.

Jag hittade en egen liten sandstrand som visade sig vara i en hästhage. Hästarna föredrog skuggan under träden.

Jag tror bestämt att den högre makten inte tyckte att jag skulle iväg på någon längre tur idag, så resten av dagen softade jag istället på en filt på badplatsen. Även där höll man på att blåsa bort!Förutom bryggor och flotte finns här också en ramp för rullstolar och brevid badplatsen finns en äventyrsspel där man kan klättra på höghöjdsbanor och åka zip-line. Den långa banan går tvärs över sjön.
Det var väldigt mycket ungar där idag för det kommer flera bussar som lämnar och hämtar barn i olika åldrar. Det kanske var någon fritidsgård som ordnat med den utflykten?
En vattensnok simmade förbi och försvann in i vassen.

På kvällen tog jag en promenad bort till andra änden av sjön för att se om man istället för att paddla genom vägtrumman skulle kunna lyfta kanoten förbi vägen. Det verkar svårt att lägga i just där för det ligger hus på båda sidorna om vattnet i Norrsjön.

Ser ni svanfamiljen som simmar där ute i vattnet? Det är så vackert och fridfullt så här på kvällen!

På min promenad träffade jag också på hästarna i hagen igen. Dom tyckte jag var lite mer normal nu när jag kom den vanliga vägen och inte från sjön och nu var dom lite nyfikna på mig..
Här landar man om man åker zip-line över sjön.
Efter promenaden åkte jag vidare till storskogen för att sova, för vid badplatsen är det campingförbud. Jag hade tänkt stanna lite längre fram vid en liten sjö, men blev lite tveksam till om vägen är tillräckligt bred där för att parkera en husbil så när jag hittade den här stora platsen så bestämde jag mig för att stanna här inatt. Jag får kolla in sjön imorgon istället!

Av Amisa - Måndag 14 juni 22:22

Jag hade tänkt paddla idag men det har varit mulet och blåsigt så jag bestämde mig för att promenera istället. Promenaden gick längs sjön Nedre Vekmangeln.Här finns flera sjöar och dom hänger ihop med små åar emellan. Här är en höjdskillnad på några meter så här finns dammluckor och lite forsande vatten.

Här ligger några gamla fina hus.

Surprise! Sjön har storlommar som innevånare, men säg den sjö i Kolmården som inte har det. Lokalt har vi ingen brist på dom.

Nu blir det doftblogg igen , så sätt på fantasin!

Först en jasmine, den har inte riktigt kommit igång med blommningen ännu men en utslagen blomma hittade jag i alla fall.

Syrenerna blommar för fullt.

Fint gammalt hus.

Den här vägen är så vacker där den går utmed sjön i flera kilometer. Det ligger många sjöbodar längs kanten.

Det här ser ut att vara ett uthus som byggts om till sommarstuga. Det kan jag förstå med det läget.Det här stora huset tror jag har varit ägt tidigare av någon förening. Nu är det i privat ägo.

Dom som bor här verkar nå sina hus via en spång över den här lilla gölen.

Den här buskrosen doftade helt gudomligt!

Ikväll blåser det väldigt mycket ute, jag hoppas det värsta blåser förbi under natten!


Ha det bra och sov gott!

Av Amisa - Söndag 13 juni 23:44

Ny gissningen för min bror!
Är du lika bra på platser i Norrköpings kommun som dom i Åtvidaberg?

Står på en stor vändplan straxt brevid denna badplats. Imorgon ska jag paddla i två sjöar som ligger några kilometer härifrån. Ville inte parkera där eftersom det ligger en camping straxt brevid den sjön.

Av Amisa - Söndag 13 juni 23:15

Härom dagen när jag var i Yxnerum, så gick jag på promenad i Hästenäs kyrkskog. Här kommer lite bilder därifrån.Vadarfåglarna som häckar här i dammen var inte jätteförtjusta i mitt sällskap.En del av naturreservatet är betesmark och jag såg koblajjor lite här och där och undrade om jag skulle springa på några kor under min vandring.

Och till slut hittade jag hjorden under trädens skugga uppe på en kulle.Bakom den täta skogen är det återigen väldigt branta berg och massor av stora stenar.

Jag följer en väg och undrar om jag kanske ska hitta något trevligt ställe nere vid sjön, där jag kanske kan hoppa i och bada. Det är väldigt stenigt överallt och det finns inga fina klippor.

Bättre än så här blir det tyvärr inte! Massor av stora stenar på botten och vattnet är gult av frömjöl från tallarna. Nä, det där badet får allt vänta till en annan dag trots den tryckande hettan och väldigt stor badlust.

Jag tycker att det är konstigt att jag inte hittar några hus någonstans här utmed sjön, men till slut hittar jag i alla fall ett sommartorp.

Snart är det dags att plocka midsommarblomster! Hoppas inte allt blommat över tills dess bara.

Jag önskar att man också kunde publicera lite god doft på bloggen! Då skulle ni få känna lukten av blommande liljekonvaljer.

På väg tillbaka till Yxnerum går jag förbi några stackars hästar som inget ser. Dom undrar nog vad eller vem det är som kommer och som låter så konstigt, för jag går med mina stavar och det klonkar lite om dom då dom slår i asfalten.
Jag sätter mig och vilar lite på en bänk på kyrkogården och upptäcker att järnsmidet i bänken är gjort av Näfverqvarns bruk. Vilket sammanträffande! Det är inte länge sedan jag var i Nävekvarn och visade bilder på vad dom brukade göra där. Världen är liten!

Av Amisa - Söndag 13 juni 22:31

När jag ändå var ute på stan kom jag på att jag borde kolla efter en del grejor jag behöver: en dry bag till min mobil, bättre galgar, sollotion, en anteckningsbok och tejp. Jag har gjort lite dåliga inköp tidigare som behövde bytas ut mot bättre saker.

Köpte urkassa plastgalgar på Biltema som går sönder så fort man hänger något på dom. Vanligtvis reklamerar jag grejor som är dåliga, men dom här hade jag köpt i Katrineholm så det är inte riktigt värt besväret att köra dit. Köpte också silvertejp där för att hänga upp mina ljusslinga med, men tejpen lossnar hela tiden, så nu ska jag testa med vanlig tejp istället. Även en dry bag hade jag köpt förut på XXL, men den hade klen konstruktion och gick sönder i låset vid första användningstillfället. Den reklamerar jag och nu hittade jag en med robustare konstruktion på Naturkompaniet.

Lite bättre låskonstruktion än på den andra. Det är viktigt då jag använder den då jag paddlar och inte vill att min mobil ska gå sönder av att det eventuellt kommer in vatten eller fukt i den.
Jag går sällan på stan, gör det bara när det är något jag verkligen behöver ha, men just idag råkade jag springa på en gammal arbetskamrat medan jag visade runt.

Det var kul för vi har nog inte setts på 2-3 år, så vi hade lite att ta igen. Hon jobbar hemifrån sedan Coronan bröt ut, men tyckte att det går rätt bra för då slipper hon dom dagliga resorna till arbetet i grannstaden. Det var mestadels samma människor som jobbar kvar nu som var där också när jag jobbade där, men dom har bytt chef för andra gången.

Sedan var hon givetvis också nyfiken på vad jag håller på med nu för tiden. Inte så konstigt kanske, för människor som plötsligt får ett ryck och hoppar av livet i det trygga ekorrhjulet skapar nog en del förvåning och intresse i sin omgivning. Det krävs en del inre mod och styrka att våga göra det och många är dom jämngamla som nog istället ägnar mycket energi åt att oroa sig över om huruvida dom ska lyckas att överleva på sin pension när det blir dags för den. Själv försöker jag leva i stunden och det har gått alldeles utmärkt dom senaste 3 1/2 åren. Dyker det upp problem så får jag väl lösa dom utmed vägen tänker jag, det har funkat i ett helt liv förut så det kommer nog funka även i framtiden tror jag. "Nöden är uppfinningarnas moder" som ordspråket säger. Behöver man hitta en lösning så tänker man ut en lösning!

Hur som helst så var det trevligt att få träffa min gamla kompis och prata bort en stund med henne!

Av Amisa - Söndag 13 juni 21:47

Nu i helgen har jag varit hemma i stan. På lördagen var syrran och jag och hälsade på min mamma på äldreboendet där hon bor.

Och idag var det äntligen dags att återuppta gudstjänsterna i kyrkan, eller rättare sagt så kommer dom att vara utomhus hela sommaren så länge vädret medger det. Vår arbetsgrupp var ansvariga för fikat och att hjälpa till vid gudstjänsten den här gången.

I kyrkan finns också ett kafé och sommartid brukar vi ha lite bord och stolar också utanför mot en gågata. I år var det bestämt att satsa mer på utemiljön och det har nog lite med Coronan att göra gissar jag. Därför har en liten parkering på vår innergård gjorts om till ett område där man kan hänga med varandra och fika, lyssna på musik, spela schack, odla i pallkragar eller hjälpa till och pumpa gården. Det har blivit väldigt trevligt med konstgräs, blomlådor, sandlåda, kafémöbler och soffor och bord byggda av träpallar. Vi har också fått hjälp av en lokal konstnär som leder arbetet med att pimpa gården. Man har stickat och virkat små färgglada lappar som hänger här och där och träden runt omkring har fått grejor uppsatta i sig, bland annat var det träd som blivit klädda med färgglada små vattenkannor.

Tyvärr var jag ju upptagen med att servera kaffe så det blev inga bilder tagna på vår innergård medan den var full av folk, men inne stod för tillfället en väldigt fint pimpad cykel som jag i alla fall hann fota.

Under fikat satt jag och pratade med en äldre kvinna som jag nog inte träffat tidigare. Hon berättade så vackert om sin man som hon hade haft ett långt och lyckligt äktenskap med, men tyvärr gick han bort för några år sedan. Han hade under livet tappat sin gudstro, men på slutet kom han nära Gud igen och hade bett henne att köpa honom ett kors som han sedan ville ha på sig varje dag. När det var dags för honom att dö hade han varit rofylld och mådde bra och han hade sagt att han inte skulle gå bort, han skulle gå hem. Vi pratade om att dom nog skulle få ses igen när det blir dags också för henne att gå vidare. Vi blev båda så rörda av samtalet att vi hade tårar i ögonen. Det är så vackert att få dela djupa känslor med sina medmänniskor, det är inte alla människor som vågar att släppa andra människor så nära inpå sig och dela med sig av så viktiga minnen, glädjeämnen och sorger! Det ligger verkligen något i det man säger om att "delad glädje är dubbel glädje och delad sorg är halverad sorg". Det är fint att dela med andra och ha samtal som betyder något för en!

Presentation

Omröstning

Är du intresserad av hur du fungerar psykiskt?
 JA, vad intressant!
 JA, men det verkar svårt!
 Ja, det tror jag?
 Kanske, men ser inget behov?
 Nej, är rädd för vad jag kan hitta där!
 NEJ, jag består bara av en kropp!
 NEJ, vilket trams!
 Annat - kommentera gärna vad

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se