Senaste inläggen

Av Amisa - Måndag 19 juli 00:49

Under den senaste veckan har jag tagit mig över från södra Östergötland och över till Västergötland, där jag skulle hämta min dotter som nu reser med mig i ca två veckor. Det har varit otroligt varmt så det har blivit mycket bad och bokläsning och så bilkörning framförallt kvällstid när det varit lite svalare.Jag läser om Avalons dimmor och upplever en otrolig morgondimma vid dom stora sjöarna söder om Ulricehamn. Fjärilar och trollsländor tycks av någon anledning älska min bok och parkerar oblygt i den ett flertal gånger. Här är dimman på väg att lätta.
Jag besökte Torpa stenhus som är från 1600-talet och tänkte gå till en badplats som ligger en bit ifrån ut på en liten halvö. Det var görvarmt och längre än jag hade förväntat mig och när jag hittade gröna alger i vattnet och några slags maskar i sanden (blodiglar?) så minskade min badlust betydligt och trots hettan avstod jag från att bada.
Istället åkte jag och hämtade min nyvaccinerade dotter och framåt kvällen gav vi oss av till Alingsås för att dagen efter fortsätta upp genom Dalsland. I Grums kollade vi på en gammal fornborg nere vid hamnen.

Jag tyckte vi skulle sova över vid den vackra platsen, men dottern tyckte det var för nära järnvägen så istället sov vi vid en badplats en bit ut på landet.

Av Amisa - Måndag 12 juli 12:17

Igår fick jag oväntat besök av min bror och min svägerska som var ute och körde lite och styrde kosan mot trakten där jag var. Jag blev något förvånad när det plötsligt var en bil som tutade på mig, innan jag förstod att det var min bror. Det var trevligt att få lite sällskap en stund, några att babbla med och bada med.

Framåt kvällen åkte jag vidare förbi Kisa och vidare ner mot Österbymo. Svängde först in till badplatsen i ett litet samhälle och hade glömt att kartan också visade en camping precis bredvid. Det var fint där, men camping är inte min grej. Jag trivs bäst när jag inte står ett stenkast från andra, när jag sover vill jag vara helt själv för då sover jag bäst.Första platsen vid södra änden av den stora sjön Sommen.

Jag åkte vidare mot en annan badplats i närheten som ligger vid en ännu mindre by. När jag hittade en fin glänta inne på en liten skogsväg bestämde jag mig för att stanna där över natten, eftersom badplats parkeringen kanske inte skulle vara tillåten att stå på nattetid. Istället åkte jag ner till badplatsen efter frukosten. Det är en mindre sjö och även här är det jättefint. Det var helt folktomt när jag kom men nu har det kommit hit lite mer människor.

Här är en härlig sandstrand och inga stenar som gör ont i fötterna.

Här finns en lite ovanlig parkering. Bilarna får parkera lite längre bort.

Ha det skönt!

Av Amisa - Lördag 10 juli 20:04

Idag har det varit fyra flygplan som flugit över oss kors och tvärs på låg höjd nära trädtopparna. Det verkar vara brandflygplan för dom ser väldigt speciella ut med en behållare under sig.

Förmodligen övade dom bara för dom flög runt lite planlöst över sjön och skogen och om dom hade haft en brand att släcka borde dom väl flugit fram och tillbaka till samma plats hela tiden? Dessutom har vi varken sett brandrök eller känt någon brandlukt.

Av Amisa - Lördag 10 juli 19:44

Idag har jag tillbringat dagen vid en sjö -badat och läst i min tegelstensroman. Framåt kvällen åkte jag vidare mot nästa stopp på resan som jag tänkte skulle vara vid en badplats mittemellan Åtvidaberg och Kisa. Tyvärr visade det sig att det inte är tillåtet att campa där, inte heller att parkera en bil nattetid.

Lite tråkigt, men samtidigt bra att dom är tydliga med reglerna så att man inte missuppfattar. Istället har jag parkerat lite längre bort vid samma sjö men in på en parkering brevid vägen.Tänkte parkera här.

Men istället blev det här. Det ligger ganska bra också en bit på sidan om vägen och straxt brevid sjön även om "utsikten" är lite igenväxt.
Troligtvis åker jag tillbaka till badplatsen imorgon och tillbringar lite tid där innan jag åker vidare.

På vägen hit såg jag en stor flock med hjortar. Jag kommer ihåg att jag gjorde det också förra gången jag åkte den här vägen.

Så här ser en tydlig bra skyltning ut. Inga tvivel om huruvida det är tillåtet att stå här över natten eller ej.

Av Amisa - Fredag 9 juli 21:06

Jag har börjat köra lite i riktning mot Västra Götaland där jag ska plocka upp min dotter under senare halvan av nästa vecka. Sedan ska vi resa tillsammans i sådär 2-3 veckor.

Min dotter har försökt att boka tid för vaccination, vilket inte var det lättaste. Helt plötsligt släppte dom in alla från 18 till 40 år på en gång samtidigt som det är brist på vaccin och det inte finns några tider att boka. Men idag fick jag reda på att hon lyckats boka en tid nästa vecka, så hon hinner få vaccinationen innan vi åker på semester. Bra tycker jag, för min dotter jobbar på fritids och skolan med barn som är 6-7 år gamla. I barngruppen hon jobbar med är det ca 85 barn och dessutom träffar dom ju också barnens föräldrar när dom jobbar med så unga barn och då kan man lätt räkna ut att man träffar sådär 250 personer varje vecka och utsätts för en stor smittorisk och verkligen behöver vaccineras snarast möjligt.

Om en och en halv vecka ska jag på forspaddlingskurs i Dala-Floda. Det är något jag sett fram emot i mer än ett halvår, men just nu har jag väldigt blandade känslor inför det.

Värken i min hand har inte gått över trots att jag inte paddlat eller vandrat med stavar under den senaste en och en halv veckan. Jag har fått permanent ont i långfingret på högerhanden, det värker som tandvärk trots att jag så mycket som möjligt försöker använda vänster hand istället för höger. Jag har inte tänkt på att man använder långfingret så mycket, men tydligen gör man det. Saker jag har svårt att göra är till exempel vrida ur disktrasan, skriva med penna eller på mobil, cykla, hålla i örat på en kaffekopp och öppna/stänga gasolflaska. Jag börjar misströsta på om det här kommer att gå över innan kursen och undrar hur jag ska klara två dagars tuff paddling i strömmande vatten när jag knappt står ut med värken som uppkommer efter två kvarters cykling.

Dom senaste nätterna har jag i alla fall lyckats sova skapligt med hjälp av Ipren och Zon-salva på handen och med handen i en stödhandske.
Jag oroar mig för fingret för det här är ett symptom jag inte alls haft förut. Karpaltunnelsyndrom ger framförallt domningar och så kramp i handen och det inträffar mestadels nattetid efter att man ansträngt handen. Vilar man handen så brukar det bli bättre efter några dagar, men nu har jag ont i en fingerled så kanske är det något mer som spökar nu vid detta synnerligen dåliga tillfälle. Kanske är fingerleden inflammerad eller något liknande?

Jag påminner mig också om att min farmor led av reumatism och att sånt kan vara ärftligt. Jag hoppas verkligen att det inte är något sådant som plötsligt brutit ut! Det skulle hindra mig från att göra så många saker som jag värdesätter i mitt liv, eller också får jag hitta nya sätt att göra dom sakerna eller hitta nya saker jag gillar att göra där man inte behöver använda händerna och finmotoriken särskilt mycket. Hursomhelst måste jag söka hjälp för det här när jag kommer hem igen från semestern.
Nu är jag nere vid Åtvidaberg, vid en sjö där jag paddlat tidigare två gånger. Här kommer några bilder från min förra paddling. Först kossorna på grönbete nere vid sjön. Det är en vanlig syn här i trakten. Dom såg rejält förvånade ut när det kom en muande idiot som paddlade förbi ute på sjön.

Förra gången jag var här pratade jag med några karlar som höll på att bygga den vita altanen nere vid sjön. Den är tydligen färdig nu.

Jag såg några stora fåglar gå och beta brevid sjön. Jag tror det är tranor, men bilden är missvisande. Fågeln sitter inte på stenen utan är många meter bakom den och så fort jag tog fram mobilen blev dom misstänksamma och flög iväg.

Om man inte gillar att rensa ogräs ska man ha ett sånt här hus med minimal trädgård och istället en stor altan där man kan odla i några krukor och softa med utsikt över sjön. Livet på en pinne?

Längst bort i änden av sjön ligger några större gårdar.
Alldeles nyss kom det en skur. Den är varmt välkommen för det är varmt och kvalmigt ute och luften behöver friskas upp. Dessutom har ett gäng fiskmåsar roat sig med att bajsa ner halva bilens framruta och motorhuven. Jag har tagit bort det mesta med hjälp av vatten och hushållspapper men det är bra att det blir en rejäl avsköljning också.
En fjäril som gjorde mig sällskap när jag läste häromdagen. Den kom flera gånger och parkerade både mitt i boken och även på min hand. Kanske gillade den sololjan jag hade smörjt in mig i, för den verkade suga upp något med sin "snabel". Jag fick snällt vänta med att vända blad tills den behagade flytta på sig.
Ha en fortsatt skön sommar!

Av Amisa - Fredag 9 juli 19:52

I söndags åkte jag till Nyköping för att som jag trodde vara med på en återträff för vår Livsstegen-grupp. Men när jag kom dit fanns inte mina vänner där. Efter ett telefonsamtal till ledaren för gruppen så fick jag reda på att det inte blev något, för alla kunde inte den dagen. Hon hade sagt att hon skulle kolla med dom som inte var där då vi bestämde mötet och sedan skulle hon höra av sig. Det hade jag glömt och tänkte att om jag inte hört något om att träffen flyttats till något annat datum, så antog jag att det var den dagen som vi sagt.

Ja när jag ändå var där passade jag på att gå in i Allahelgonakyrkan som var öppen för besök och meditera en stund. Det är en väldigt gammal och fin ljus kyrka.

Efteråt bestämde jag mig för att åka lite norrut från Nyköping till den rätt stora sjön Yngaren, men först tyckte jag att det var dags att äta middag. En bit bort från vägen såg jag en fridfull kyrka med en stor bra parkering - perfekt för en middagsrast! Jag parkerade, hoppade ur och tänkte att jag kunde gå och kolla på kyrkan innan jag fixade med maten. På vägen dit såg jag en man som stod och påtade i sin trädgård och sedan såg jag att det var en av personerna som är med i Livsstegen-gruppen. Han hade ju nämnt var han bodde, men det finns väldigt många byar runt Nyköping som har snarlika namn och nu hade jag råkat parkera straxt utanför hans hus. Nu blev jag inbjuden och tillbringade några timmar med honom och hans fru. Vi diskuterade allt möjligt som kultur och historia, själavård, personlig utveckling och tro. Det blev alltså som en liten mini-livsstegen och det var också väldigt trevligt att få träffa hans fru som jag tidigare bara hört honom tala om.Här är det gamla huset som min vän bor i. Huset är en prästgård, mestadels från 1800-talet, men en del av källaren är från 1700-talet. Jag förstår att min vän som jobbat som arkitekt under sina yrkesverksamma år måste känna mycket glädje över att få bo i en sån vacker och fin byggnad.
Och här kommer lite bilder från kyrkan. Jag börjar med det vackraste, det otroligt fina fönstret som skimrar i pärlemorfärger.
Efter besöket åkte jag sedan vidare till sjön Yngaren för en dag med bokläsning, bad och sol.

Av Amisa - Lördag 3 juli 19:21

Det här är en av dom finaste videorna jag sett med denna fantastiska person. Det han säger i korthet är att riktig kärlek är när vi fullt ut förstår en annan människa - inte att förväxla med att ha en vilja att förstå den andra, vilket är stadiet innan. För att fullt ut förstå någon annan måste man först ha genomgått lidande själv, då blir det lättare att leva sig in i hur den andra har det. Sedan krävs det också att man lyssnar väldigt uppmärksamt på vad den andra berättar och att man inte tar för givet att den andra upplevt en händelse på samma sätt som man själv skulle gjort, för vi är alla olika och har olika erfarenheter från tidigare som påverkar hur vi upplever det som händer oss.

Jag tänker också på att det måste uppstå så mycket förtrolighet att den andra känner sig bekväm med att berätta om sina rädslor och vad det är som skaver i livet. Jag hoppas att någon gång bli bra på alla dom här sakerna, det är i alla fall min strävan!

Så säger han också att vi har en väldigt begränsad uppfattning om vad kärlek är när vi bara tror att det är något som bara kan finnas i ett parförhållande och därmed bara kan upplevas tillsammans med en enda person. Givetvis kan vi känna förståelse, medkänsla och djup kärlek för mer än en enda person! När vi kan släppa den tanken, blir det en enorm befrielse för vårt tidigare väldigt begränsade sinne.

Thich Nhat Hanh, "Understanding is Love's other Name; (https://youtu.be/z7u4t12SRiM)

Av Amisa - Lördag 3 juli 18:09

Det växer massor av smultron precis utanför husbilen och när solen gassar doftar det gott av smultron i gläntan.
Mums, gratis efterrätt!

Presentation

Omröstning

Är du intresserad av hur du fungerar psykiskt?
 JA, vad intressant!
 JA, men det verkar svårt!
 Ja, det tror jag?
 Kanske, men ser inget behov?
 Nej, är rädd för vad jag kan hitta där!
 NEJ, jag består bara av en kropp!
 NEJ, vilket trams!
 Annat - kommentera gärna vad

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se