Direktlänk till inlägg 25 augusti 2021

Paddling i Järnlunden

Av Amisa - 25 augusti 2021 12:41

Igår paddlade jag i den norra viken i sjön Järnlunden några mil söder om Linköping. Det var en bit att länka kanoten från parkeringen och fram till badplatsen som jag skulle starta ifrån. Jag har tänkt att jag borde köpa en liten bagagevagn att använda till det, ungefär som undertext till en dramat. Men det får nog bli nästa år, för den här sommaren går ju mot sitt slut snart.



På andra sidan vattnet är det många hus och så några gårdar.





Som vanligt letar jag efter fina klippor och på sidan jag paddlar på finns det ganska gott om dom.





Sedan hittar jag lite pälsklingar som står nere i vattnet och svalkar sig. Dom glor nyfiket på mig då jag kommer paddlande.

Lite senare ser jag ytterligare en ko på ett annat ställe. Den står ensam där och blir orolig när jag oväntat dyker upp, så den får bråttom att söka sig till resten av flocken som står längre upp.





Vid den här klippan hittade jag en liten strand på sidan av, inne bakom vassen.





En svan guppar på vågorna en bit bort från mig, men när jag tar fram kameran blir den misstänksam och flyger sin väg.





Här har jag nått den bortersta delen av viken.





På tillbakavägen stannar jag och badar ett tag.




Det finns en del fjädrar på klippan, så några fåglar har nog häckat här tidigare på sommaren. Och nere i vattnet är det mycket snäckor och även tomma snäckskal. Kanske snäckorna varit viktig mat för fåglarna?




På radion var det någon som sa att det verkar vara ont om trollsländor. Det kan jag inte hålla med om! Både igår och i förrgår kom det trollsländor som satte sig på min arm, dom har alla möjliga vackra färgen. Den igår var knallblå med svarta ränder, och den jag såg i förrgår var grön med röda streck. Jag ser trollsländor nästan varenda dag och blir överraskad över hur många olika storlekar och färger dom kan ha.



Men nu är min paddeltur slut för den här gången och medan kanoten ligger på tork ett tag passar jag på att ta ytterligare ett bad.

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

26 augusti 2021 14:10

Vilken härlig kanot du har. Den ser riktigt skön ut. Så härligt att paddla efter den fina stranden. Jag har en gammal båt men jag har inte lagt ut den i sjön den här sommaren. Vet inte varför men jag har inte hunnit med. Förstår inte vart tiden tar vägen. Känns som om sommaren försvann i ett nafs innan jag hann göra ens lite av vad jag tänkt.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Amisa

26 augusti 2021 21:09

För varje år man lever känns det som om tiden bara går fortare och fortare. Det kanske inte är så konstigt för 1 år i ett 70 årigt liv är en kort tid medan 1 år i en 4-årings liv ju är en fjärdedel av hela individens liv.

Det är på gott och ont att tiden går så snabbt. För min del får gärna slutet på hösten och fram till januari gå fort, men på våren och sommaren önskar jag att det skulle gå långsammare.

Ha det skönt och hoppas att du fortfarande kan se fram mot några soliga sköna veckor!

 
Lena

Lena

28 augusti 2021 20:56

Så vacker tur på vattnet! & jag håller med, Trollsländor har var så enorma mängder av här i Stora delar av Dalarna i år åxå, alltid gillat dom stora & vackra i sina färger *ler*

Varm kram på din färd! *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

Amisa

30 augusti 2021 21:24

Ja ser man inga trollsländor så beror det nog inte på brist av dom utan på att man inte tillbringat särskilt mycket tid vid sjöar och åar.

Kram!

 
wiper

wiper

30 augusti 2021 09:33

Fantastiska bilder du tagit som man får vila ögonen på. Tycker också du har en jättefin kanot. Man vill bara gå in i bilden och sätta sig på klipporna och titta ut över vattnet. Så lockande

Härligt att det verkar finnas en del trollsländor kvar för insekter minskar ju tyvärr. Vilken fantastisk vår och sommar du haft.

Ha nu en skön början på veckan
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Amisa

30 augusti 2021 21:26

Ha en fin vecka du också!
Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - 3 juni 2023 15:43


I mitt YouTube-flöde denna morgon dök det upp en video med zenbuddisten Thich Nhat Hanh där han pratar om hur man kan läka, inte bara det som är här och nu utan också det som hänt för länge sedan, ja kanske till och med för flera generationer sedan. ...

Av Amisa - 11 maj 2023 14:50

Nu har naturen fullkomligt exploderat och buskar, träd och växter prunkar av vackra och doftande blommor. Jag tog in några kvistar av hägg och dom luktar så underbart gott. Termometern visar idag på ca 25 grader, men så var den också ...

Av Amisa - 17 april 2023 15:08


Den här båten ser inte ut som dom båtar som vanligtvis syns här i viken, den är rätt liten och grå, varken en fiskebåt eller ett stort lastfartyg. Kanske är det Kustartelleriets båt? Från idag pågår nämligen en militärövning i länen vid Östersjökuste...

Av Amisa - 17 april 2023 14:44

När vårsolen tittar fram längtar jag ut till Kvarsebo och Bråvikens norra strand. Här doftar lite svagt av salt hav och det bästa med Kvarsebo är kanske tystnaden. Här hör man oftare ljudet av en båt än ljudet av en bil. Frid för sinnet! Det...

Av Amisa - 14 april 2023 23:58


Vill du hjälpa mig att be, skänka en kärleksfull tanke och kanske tända ett ljus för en mamma och bebisen hon bär? Mamman mår inte bra just nu och risk finns att bebisen kan komma till världen redan nu, endast 22 veckor gammal. Det är en liten po...

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards