Direktlänk till inlägg 24 augusti 2021

Paddlar äntligen igen!

Av Amisa - 24 augusti 2021 00:08

Jag har inte paddlat sedan forspaddlingskursen i juli på grund av min onda hand, men nu är den äntligen bättre och jag var paddlingssugen som bara den. Sjön jag paddlat i idag heter Lilla Rengen och ligger några mil söder om Linköping.

Nu när semestrar och skollov tagit slut är det lugnt på dom flesta badplatser, så nu borde väl ingen irritera sig på att man parkerar en husbil där under en hel dag?







Den här sjön är en del av Kinda kanal som går nästan ända nerifrån Vimmerby och upp till Linköping där man sedan kan fortsätta i Göta kanal om man vill det. Jag har åkt med turbåt någon gång för länge sedan från Linköping till Rimforsa, men det här är första gången jag paddlar här.





Här ser sjön ut att ta slut, men enligt Naturkartan ska den fortsätta en bit till? Nej, den tar inte slut här den bara smalnar av och svänger.





När jag är ute och paddlar så ser jag ofta väldigt fina sommarstugor i perfekt läge nere vid sjön. Dom har stora altaner, flytbryggor med motor, stor motorbåt, vattenskoter, självgående gräsklippningsmaskiner och så vidare, men oftast så ser man inget folk där mer än några veckor i juli. Jag tänker på hur mycket det måste kosta att investera i alla dom där grejerna och hur mycket tid som sedan går åt till att underhålla alla grejor. Vad är vitsen med att köpa så mycket grejor att man måste jobba jämt för att ha råd och sedan knappt har tid att använda dom? Blir man en lyckligare människa av det? Jag är i alla fall rätt säker på att jag inte skulle bli lyckligare av det! Jag är så nöjd med att bara kajka runt i min lilla billiga kanot och hoppa i land på någon fin klippa eller någon liten strand och istället ha massor av tid som jag bestämmer över själv.



Här finns en fin lägerplats i ett naturreservat och dessutom är det fin sandbotten här. Jag bestämmer mig för att stanna där på tillbakavägen om en liten stund, men först vill jag paddla igenom den smala delen som ligger mellan den här sjön och nästa. Det är en sträcka på några kilometer.

Här växer några rosa vattenväxter som jag aldrig sett förut. Dom är vackra, men där dom finns växer dom i tjocka mattor. Kanske är det nästa växt som snart kommer att benämnas invasiv?





Här finns en gästhamn för människor som färdas på kanalen.

Så småningom kommer jag till den stora kursgården Vårdsberg som ligger precis innan man kommer in i nästa sjö. Där är ett stort gäng med folk som är på väg ut i kanoter. Efter ett tag vänder jag om och börjar paddla tillbaka igen.





Jag stannar till vid lägerplatsen i naturreservatet och snart får jag sällskap igen av kanotisterna från Vårdsberg. Det är ett gäng av personer från Svenska kyrkan som har en höstupptakt här. Dom har suttit inne på möte hela förmiddagen, men tycker nu att det är dags för lite sol och frisk luft. Dom ska ha fikarast och bjuder också mig på fika med blåbärskaka. Så gott och vad trevligt att få lite folk att prata bort en stund med!




Sedan paddlar vi vidare, dom åt sitt håll och jag åt mitt. Jag ser några mellanstora lommar och några hägrar.




Och så kollar jag in några fina badklippor. Dom ligger jättebra till och har små sandstränder på sidorna. Det är bra att veta nästa gång jag är här, för då är det lätt att ta sig i och ur kanoten.




Det här ser ut att vara en liten ångbåt?




Sedan är jag snart framme i Brokind och badplatsen där jag startade ifrån. Nu är jag hungrig så det blir matlagning, men efter maten så blir det en liten tur till. Det går att paddla en liten bit åt andra hållet och då kommer man fram till Brokind slott och slussen som tar en in i nästa sjö i systemet, Järnlunden.

Om vädret håller i sig imorgon också, så ska jag nog paddla lite i Järnlunden imorgon.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - 3 juni 2023 15:43


I mitt YouTube-flöde denna morgon dök det upp en video med zenbuddisten Thich Nhat Hanh där han pratar om hur man kan läka, inte bara det som är här och nu utan också det som hänt för länge sedan, ja kanske till och med för flera generationer sedan. ...

Av Amisa - 11 maj 2023 14:50

Nu har naturen fullkomligt exploderat och buskar, träd och växter prunkar av vackra och doftande blommor. Jag tog in några kvistar av hägg och dom luktar så underbart gott. Termometern visar idag på ca 25 grader, men så var den också ...

Av Amisa - 17 april 2023 15:08


Den här båten ser inte ut som dom båtar som vanligtvis syns här i viken, den är rätt liten och grå, varken en fiskebåt eller ett stort lastfartyg. Kanske är det Kustartelleriets båt? Från idag pågår nämligen en militärövning i länen vid Östersjökuste...

Av Amisa - 17 april 2023 14:44

När vårsolen tittar fram längtar jag ut till Kvarsebo och Bråvikens norra strand. Här doftar lite svagt av salt hav och det bästa med Kvarsebo är kanske tystnaden. Här hör man oftare ljudet av en båt än ljudet av en bil. Frid för sinnet! Det...

Av Amisa - 14 april 2023 23:58


Vill du hjälpa mig att be, skänka en kärleksfull tanke och kanske tända ett ljus för en mamma och bebisen hon bär? Mamman mår inte bra just nu och risk finns att bebisen kan komma till världen redan nu, endast 22 veckor gammal. Det är en liten po...

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards