Direktlänk till inlägg 9 juli 2021

Positiva nyheter och negativa

Av Amisa - 9 juli 2021 21:06

Jag har börjat köra lite i riktning mot Västra Götaland där jag ska plocka upp min dotter under senare halvan av nästa vecka. Sedan ska vi resa tillsammans i sådär 2-3 veckor.

Min dotter har försökt att boka tid för vaccination, vilket inte var det lättaste. Helt plötsligt släppte dom in alla från 18 till 40 år på en gång samtidigt som det är brist på vaccin och det inte finns några tider att boka. Men idag fick jag reda på att hon lyckats boka en tid nästa vecka, så hon hinner få vaccinationen innan vi åker på semester. Bra tycker jag, för min dotter jobbar på fritids och skolan med barn som är 6-7 år gamla. I barngruppen hon jobbar med är det ca 85 barn och dessutom träffar dom ju också barnens föräldrar när dom jobbar med så unga barn och då kan man lätt räkna ut att man träffar sådär 250 personer varje vecka och utsätts för en stor smittorisk och verkligen behöver vaccineras snarast möjligt.

Om en och en halv vecka ska jag på forspaddlingskurs i Dala-Floda. Det är något jag sett fram emot i mer än ett halvår, men just nu har jag väldigt blandade känslor inför det.

Värken i min hand har inte gått över trots att jag inte paddlat eller vandrat med stavar under den senaste en och en halv veckan. Jag har fått permanent ont i långfingret på högerhanden, det värker som tandvärk trots att jag så mycket som möjligt försöker använda vänster hand istället för höger. Jag har inte tänkt på att man använder långfingret så mycket, men tydligen gör man det. Saker jag har svårt att göra är till exempel vrida ur disktrasan, skriva med penna eller på mobil, cykla, hålla i örat på en kaffekopp och öppna/stänga gasolflaska. Jag börjar misströsta på om det här kommer att gå över innan kursen och undrar hur jag ska klara två dagars tuff paddling i strömmande vatten när jag knappt står ut med värken som uppkommer efter två kvarters cykling.

Dom senaste nätterna har jag i alla fall lyckats sova skapligt med hjälp av Ipren och Zon-salva på handen och med handen i en stödhandske.




Jag oroar mig för fingret för det här är ett symptom jag inte alls haft förut. Karpaltunnelsyndrom ger framförallt domningar och så kramp i handen och det inträffar mestadels nattetid efter att man ansträngt handen. Vilar man handen så brukar det bli bättre efter några dagar, men nu har jag ont i en fingerled så kanske är det något mer som spökar nu vid detta synnerligen dåliga tillfälle. Kanske är fingerleden inflammerad eller något liknande?

Jag påminner mig också om att min farmor led av reumatism och att sånt kan vara ärftligt. Jag hoppas verkligen att det inte är något sådant som plötsligt brutit ut! Det skulle hindra mig från att göra så många saker som jag värdesätter i mitt liv, eller också får jag hitta nya sätt att göra dom sakerna eller hitta nya saker jag gillar att göra där man inte behöver använda händerna och finmotoriken särskilt mycket. Hursomhelst måste jag söka hjälp för det här när jag kommer hem igen från semestern.




Nu är jag nere vid Åtvidaberg, vid en sjö där jag paddlat tidigare två gånger. Här kommer några bilder från min förra paddling. Först kossorna på grönbete nere vid sjön. Det är en vanlig syn här i trakten. Dom såg rejält förvånade ut när det kom en muande idiot som paddlade förbi ute på sjön.





Förra gången jag var här pratade jag med några karlar som höll på att bygga den vita altanen nere vid sjön. Den är tydligen färdig nu.





Jag såg några stora fåglar gå och beta brevid sjön. Jag tror det är tranor, men bilden är missvisande. Fågeln sitter inte på stenen utan är många meter bakom den och så fort jag tog fram mobilen blev dom misstänksamma och flög iväg.





Om man inte gillar att rensa ogräs ska man ha ett sånt här hus med minimal trädgård och istället en stor altan där man kan odla i några krukor och softa med utsikt över sjön. Livet på en pinne?





Längst bort i änden av sjön ligger några större gårdar.




Alldeles nyss kom det en skur. Den är varmt välkommen för det är varmt och kvalmigt ute och luften behöver friskas upp. Dessutom har ett gäng fiskmåsar roat sig med att bajsa ner halva bilens framruta och motorhuven. Jag har tagit bort det mesta med hjälp av vatten och hushållspapper men det är bra att det blir en rejäl avsköljning också.




En fjäril som gjorde mig sällskap när jag läste häromdagen. Den kom flera gånger och parkerade både mitt i boken och även på min hand. Kanske gillade den sololjan jag hade smörjt in mig i, för den verkade suga upp något med sin "snabel". Jag fick snällt vänta med att vända blad tills den behagade flytta på sig.




Ha en fortsatt skön sommar!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - 3 juni 2023 15:43


I mitt YouTube-flöde denna morgon dök det upp en video med zenbuddisten Thich Nhat Hanh där han pratar om hur man kan läka, inte bara det som är här och nu utan också det som hänt för länge sedan, ja kanske till och med för flera generationer sedan. ...

Av Amisa - 11 maj 2023 14:50

Nu har naturen fullkomligt exploderat och buskar, träd och växter prunkar av vackra och doftande blommor. Jag tog in några kvistar av hägg och dom luktar så underbart gott. Termometern visar idag på ca 25 grader, men så var den också ...

Av Amisa - 17 april 2023 15:08


Den här båten ser inte ut som dom båtar som vanligtvis syns här i viken, den är rätt liten och grå, varken en fiskebåt eller ett stort lastfartyg. Kanske är det Kustartelleriets båt? Från idag pågår nämligen en militärövning i länen vid Östersjökuste...

Av Amisa - 17 april 2023 14:44

När vårsolen tittar fram längtar jag ut till Kvarsebo och Bråvikens norra strand. Här doftar lite svagt av salt hav och det bästa med Kvarsebo är kanske tystnaden. Här hör man oftare ljudet av en båt än ljudet av en bil. Frid för sinnet! Det...

Av Amisa - 14 april 2023 23:58


Vill du hjälpa mig att be, skänka en kärleksfull tanke och kanske tända ett ljus för en mamma och bebisen hon bär? Mamman mår inte bra just nu och risk finns att bebisen kan komma till världen redan nu, endast 22 veckor gammal. Det är en liten po...

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards