Direktlänk till inlägg 1 juli 2021

Kramp!

Av Amisa - 1 juli 2021 11:39

Dom senaste dagarna har jag drabbats av återkommande kramp i min högerhand varje natt. Jag vaknar massor av gånger av att handen antingen är bortdomnad eller krampar. Det är det gamla problemet med att jag har karpaltunnelsyndrom i handen. Det är en förträngning i handen som gör att det blir brist på blod och därmed syre till fingrarna. Det brukar framförallt uppstå när jag använder min hand väldigt intensivt till exempel om jag renoverar eller håller i vandringsstavar.

Det som utlöst problemet den här gången är nog att jag paddlat lite för ofta på alldeles för långa paddelturen. Det är svårt att låta bli att göra det man gillar mest! Det kanske är bra att det idag är mulet och inte något vidare paddelväder, då handen ändå behöver få vila?







Om två och en halv vecka ska jag på forspaddlingskurs, så kanske behöver jag spara på handen innan dess? Jag antar att paddling i en fors är rätt krävande för händer och armar.

 
 
Julia

Julia

1 juli 2021 14:05

Usch förstår din smärta. Jag har blivit opererad två gånger för karpaltunnelsyndrom. I båda händerna, dock fick man göra om operationerna i händerna då de första inte blev bra. Så har två ärr i vardera hand som man har opererat för just karpaltunnelsyndrom.
Hoppas du snart blir av med smärtan :)

http://www.fotografokagejulia.bloggplatsen.se

Amisa

2 juli 2021 13:11

Ja kanske borde jag söka vård för det här. Det låter som om det blev bättre för dig när operationerna väl var gjorda?

Själv tänker jag att jag kan undvika att använda handen alltför intensivt till sådant som jag vet kommer ge besvär, men samtidigt är det svårt att undvika att göra just det som jag mest av allt gillar att göra.

Hoppas du njuter av sommaren och solen och att allt är bra med dig!

 
wiper

wiper

2 juli 2021 11:05

Så tråkigt att du drabbats av detta och nu då du är ute och åker och vill göra så mycket. Du som verkligen gillar att paddla kanot så jag förstår att det känns trist. Hoppas det blir bättre om du vilar dig från kanoten ett tag. Att paddla i en fors måste verkligen vara krävande och man behöver sina händer fullt ut.

Finns det ingen behandling som lindrar?.

Sköt om dig
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Amisa

2 juli 2021 13:34

Jo man kan operera förträngningen, men jag har hört en del som sagt att det inte blivit bättre och en del som till och med blivit sämre. Kanske borde jag ha mer tillit till sjukvården och lita på att dom skulle göra ett bra jobb?

Ha det bra, kram!

 
wiper

wiper

4 juli 2021 06:15

Då är det ju ingen ide att ta en sån risk.

Ha det bra själv
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Amisa

4 juli 2021 23:15

Eller kanske är det jag som är alltför misstänksam? Människor som är missnöjda låter sig alltid höras, men samtidigt finns det kanske många som är nöjda men som inte pratar så mycket om det? Det man hör är inte alltid sanningen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - 3 juni 2023 15:43


I mitt YouTube-flöde denna morgon dök det upp en video med zenbuddisten Thich Nhat Hanh där han pratar om hur man kan läka, inte bara det som är här och nu utan också det som hänt för länge sedan, ja kanske till och med för flera generationer sedan. ...

Av Amisa - 11 maj 2023 14:50

Nu har naturen fullkomligt exploderat och buskar, träd och växter prunkar av vackra och doftande blommor. Jag tog in några kvistar av hägg och dom luktar så underbart gott. Termometern visar idag på ca 25 grader, men så var den också ...

Av Amisa - 17 april 2023 15:08


Den här båten ser inte ut som dom båtar som vanligtvis syns här i viken, den är rätt liten och grå, varken en fiskebåt eller ett stort lastfartyg. Kanske är det Kustartelleriets båt? Från idag pågår nämligen en militärövning i länen vid Östersjökuste...

Av Amisa - 17 april 2023 14:44

När vårsolen tittar fram längtar jag ut till Kvarsebo och Bråvikens norra strand. Här doftar lite svagt av salt hav och det bästa med Kvarsebo är kanske tystnaden. Här hör man oftare ljudet av en båt än ljudet av en bil. Frid för sinnet! Det...

Av Amisa - 14 april 2023 23:58


Vill du hjälpa mig att be, skänka en kärleksfull tanke och kanske tända ett ljus för en mamma och bebisen hon bär? Mamman mår inte bra just nu och risk finns att bebisen kan komma till världen redan nu, endast 22 veckor gammal. Det är en liten po...

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards