Alla inlägg under juni 2021

Av Amisa - 18 juni 2021 17:46

......att våga släppa taget, ta risker och vara sårbar -

 

Det vill säga att vara levande och inte leva sitt liv som en zombie

 

  

 

 

 

 

 


#frihet

Av Amisa - 18 juni 2021 12:06

Har ni sett Lalehs senaste musikvideo, ”Change”? I den gör barnen uppror mot dom vuxna för att få oss alla att vakna upp och gå i en annan riktning och testa att göra saker på nya sätt.






Lära sig att se frågor ur nya perspektiv?

   




Jag tycker den går hand i hand med den utveckling vi ser just nu, där barn engagerar sig politiskt för att påverka samhället i en riktning som är nödvändig. Bra att hon hjälper till att skapa positiv uppmärksamhet för det, det här är som en ”Barnens kampsång”!




Laleh, “Change”; (https://youtu.be/zixDN6YTM-Q):


#laleh #barnenskampsång

Av Amisa - 17 juni 2021 12:55

Hörde en ormvråkasskri, tittade upp och se där var den straxt över skogsbrynet.





Lite senare hörde jag detta skri igen och såg då två ormvråkar glidflyga över huvudet på mig. Tur att man inte är en mumsig liten mus!

  

Av Amisa - 17 juni 2021 12:50

Igår eftermiddag travade jag iväg några kilometer för att kolla om det fanns något bra ställe att parkera på vid en sjö som jag redan känner till. Jag hittade en rejäl vändplan som jag inte kom ihåg på sjöns andra sida, så det är där jag bott inatt.









Det finns en trevlig udde med kvällssol och när jag satt där och blippade med min telefon kände jag plötsligt något som stod och håsade mig i nacken. Det var en hund och ett ögonblick blev jag stel av skräck för jag är nämligen lite hundrädd. Sedan kände jag att det här var en väldigt vänlig och nyfiken själ och då gick min oro genast över.

Efter en stund dök även husse och matte upp. Dom var där för att låta sin hund bada lite och svalka sig i värmen. Den tål inte värmen så bra och har svårt att orka med promenader nu. Simma är en helt annan sak! Dom kastade pinnar i vattnet och hunden hoppade i efter dom.







Dom kallade sig för pappa och mamma och sa att hunden var som deras lilla barn, deras allt. Jag tänkte att det är något som är vanligt bland hundägare, jag har nog aldrig hört en kattägare säga "kom till mamma" till sin katt. Kan det vara för att det är lättare att dana en hund än en katt som man upplever sig vara förälder till djuret? Dom flesta som har/har haft en katt har snabbt upptäckt att den har sin egen vilja och struntar i vad matte och husse tycker. Den har inget behov av att vara till lags, den vet både vem den är och vad den vill ändå.

Det blev en trevlig pratstund särskilt som jag ju inte precis är bortskämd med att träffa andra personer nu när vi uppmanas att inte umgås med andra än dom vi bor tillsammans med.



Andra sidan på sjön.

Av Amisa - 16 juni 2021 21:48

Här kommer en av dom, lite till vänster om eklövet.


     
  

Av Amisa - 16 juni 2021 21:22

Straxt brevid platsen där jag parkerade husbilen, såg jag att det gick flera olika motionsspår. Det var Östgötaleden, ett enmilsspår och så ett mountainbikespår.

Det här var en ny plats för mig så jag kollade på naturkartan och såg att det låg en badsjö 2,5 km in i skogen. Det verkade vara ett trevligt mål för en promenad, så jag gick dit idag.

Runt sjön var det lite bergigt.



Det verkar som om ormarna kommit igång ordentligt nu. Jag såg två stycken idag. Först den här kopparormen (kopparödlan) och senare en svart orm som jag tyvärr inte hann fota innan den ringlade ut i skogen. Inte heller hann jag se om den hade gula prickar på huvudet (snok) eller inte (huggorm).

Jodå, vi har också lite flyttblock här, men inte lika stora som nere vid Yxningen.





Sedan var jag framme vid gölen.





Korsord är ett måste för mig! Glömmer allt annat då jag håller på med det här.





Jag hade tänkt bada, men här var lite skuggigt, blåsigt och småkallt och den fina badklippor i solen var redan upptagen av två tonårstjejer, så jag hoppade över badet.

[Bild]

Vilken utsikt! Man ser ända bort till samhället en bra bit bort.

[Bild]

På tillbakavägen genar jag och går en bit på ett cykelspår. Jag mötte några som cyklade i den här riktningen. Undrar om dom lyckades cykla uppför den här branta backen? Nerför antar jag går bra om man har bra balans, men uppför måste vara mycket svårare eftersom man får sämre balans då farten minskar.

Efter ett tag är jag tillbaka vid husbilen.

Av Amisa - 16 juni 2021 18:02

Värmebölja på gång och glasspinnarna har tagit slut!






Javisst ja, det var ju bara ett i-landsproblem. Vilken tur!

Av Amisa - 15 juni 2021 23:30

Allt går inte jämt som man har tänkt sig, det fick jag erfara idag.

Jag hade tänkt paddla genom den lilla sjön Sörsjön och så via en vägtrumma in i den större sjön, Norrsjön, men det bidde inte så. Det var nämligen alldeles för högt vattenstånd, så det mesta av vägtrumman var fyllt med vatten. Jag är lite irriterad på mig själv för jag vet att vattenståndet är högt i alla sjöar här just nu, så jag borde väl ha tänkt på den lilla detaljen?




Tänk inte ens tanken!




Blåsigt var det också, så när jag lade ifrån mig paddeln för att ta ett kort så var paddeln på väg att flyga iväg all världens väg. Tur att man har bra reflexer!




Den här gården heter Rodga. Om du någon gång läst den självbiografiska boken "Mor gifter sig" av Moa Martinsson så berättar hon bland annat om sin barndom som statarunge vid Rodga och flera andra platser.





Jag hittade en egen liten sandstrand som visade sig vara i en hästhage. Hästarna föredrog skuggan under träden.





Jag tror bestämt att den högre makten inte tyckte att jag skulle iväg på någon längre tur idag, så resten av dagen softade jag istället på en filt på badplatsen. Även där höll man på att blåsa bort!



Förutom bryggor och flotte finns här också en ramp för rullstolar och brevid badplatsen finns en äventyrsspel där man kan klättra på höghöjdsbanor och åka zip-line. Den långa banan går tvärs över sjön.




Det var väldigt mycket ungar där idag för det kommer flera bussar som lämnar och hämtar barn i olika åldrar. Det kanske var någon fritidsgård som ordnat med den utflykten?




En vattensnok simmade förbi och försvann in i vassen.





På kvällen tog jag en promenad bort till andra änden av sjön för att se om man istället för att paddla genom vägtrumman skulle kunna lyfta kanoten förbi vägen. Det verkar svårt att lägga i just där för det ligger hus på båda sidorna om vattnet i Norrsjön.





Ser ni svanfamiljen som simmar där ute i vattnet? Det är så vackert och fridfullt så här på kvällen!





På min promenad träffade jag också på hästarna i hagen igen. Dom tyckte jag var lite mer normal nu när jag kom den vanliga vägen och inte från sjön och nu var dom lite nyfikna på mig..




Här landar man om man åker zip-line över sjön.




Efter promenaden åkte jag vidare till storskogen för att sova, för vid badplatsen är det campingförbud. Jag hade tänkt stanna lite längre fram vid en liten sjö, men blev lite tveksam till om vägen är tillräckligt bred där för att parkera en husbil så när jag hittade den här stora platsen så bestämde jag mig för att stanna här inatt. Jag får kolla in sjön imorgon istället!

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards