Alla inlägg under maj 2021

Av Amisa - 4 maj 2021 12:54

Ända sedan jag köpte Pärlan har jag tänkt att byta ut madrassen i min säng. Det befintliga var nämligen två stycken madrasser och när jag sover i sängen blir det ju naturligt att ligga mitt i sängen och då känner jag skarven trots att jag lagt på en bäddmadrass ovanpå.

Jag hade redan en lämplig stor madrass hemma så det var bara att ta tag i saken och kånka ut den till bilen som stod ett halvt kvarter bort. En latexmadrass med måttet 120 x 200 cm är ganska tung och otymplig, men med lite jävlar anamma så gick det bra och nu är det gjort.




Så här blev det. Det saknas en liten trekant på mitten av sängen. Jag har lite skumgummi som jag kan knöla ner där.





Och i fotänden sticker det ut en trekant utanför sängsargen. Jag tänker provsova sängen i några nätter och känns det bra med den här madrassen så ska jag knipsa av hörnet och kanske passar den trekanten in där det nu saknas en trekant. Jag tror det kan bli bra så.




Dom gamla madrasserna mellanlagras för tillfället hemma i min lägenhet tills jag antingen slängt dom eller stuvat upp dom på vinden. Lite rörigt i lägenheten, men ordning och reda i husbilen.

Av Amisa - 4 maj 2021 10:29

Kolla vilket häftigt hus! Det är 3D-printat med en speciell typ av betong och konstruktionen har tagits fram i samarbete mellan Eindhovens tekniska universitet och flera företag. Det finns nu på plats i Eindhoven i Nederländerna.


Jag tycker det är jättefränt med dom runda fina formerna, däremot skulle jag ha valt att ge det någon färg som sticker ut till exempel knallblå, aubergine eller orange. Jag tänker också att det rent praktiskt blir ett hus som utvändigt blir väldigt underhållsfritt. Det är tillverkat i ett starkt material och har inte så ömtåliga skarvar mellan blocken, medan ett traditionellt hus har en massa skarvar och vrår mellan olika material där det potentiellt kan bli otätt så att man får in både fukt och skadedjur.





Vad tycker ni? Skulle ni kunna tänka er att bo i ett sånt här hus?

 





Så här ser huset ut när det är färdigt.

 




Här 3D-printas en av byggelementen.

 




Se mer om detta på Svt:

De ska bo i ett 3D printat hus


#3Dprintathus


Av Amisa - 3 maj 2021 18:59

Just nu formligen exploderat träden i min stad i alla möjliga färger. Se här bara:







Det är så otroligt vackert!

Av Amisa - 2 maj 2021 22:19

Imorgon förmiddag har jag linedance inne i Norrköping och därför vill jag sova nära stan. Därför är jag strax utanför Norrköping vid den rätt stora sjön Glan. Jag tänkte parkera vid parkeringsplatsen vid en badplats, men vägen till parkeringen har en förbudsskylt att endast fordon med tillstånd får köra där. Därför parkerade jag istället på en vändplan på en återvändsgata i badplatserna närhet.



Här hade jag tänkt att stå.





Men det blev här istället.





På ena sidan gatan ligger det små kolonistugor och på den andra ligger det villor.





På andra sidan om badplatsen fanns en stor nybyggd idrottsarena, med en stor parkering utanför. Där fanns skyltar att endast arenans besökare får stå där.
:(

Hur kan en kommunal badplats inte ha en parkeringsplats? Vart gör man av bilen om man inte bor på cykelavstånd från sjön och ändå vill bada?

Av Amisa - 2 maj 2021 16:49

Idag har jag promenerat längs Lotorpsån. Där finns en liten stig mitt emellan vägen och ån.



En grillplats i närheten av där jag står. Här är långgrunt och sandbotten, så här är en bra plats att bada eller lägga i kanoten.





Jag passerar några äldre torp och nedanför deras hus har dom sin brygga och båtplats.





På ett ställe är det lite blött i marken och då får man gå på slanor.




Jag kommer fram till själva samhället och här finns lite modernare hus, medan andra delar av byn mest har äldre bebyggelse.





Jag vill kolla hur det ser ut vid badplatsen, som ligger på andra sidan ån.

Ser ni dom små ungarna? Dom är som små dunbollar.





Vid badplatsen är det lite ungdomar. Flera stycken har baddräkter på sig, men jag ser bara en som faktiskt badar.





I själva samhället hittar jag lite roliga hus. Här är ett hus i bruksstil.





Och ett riktigt träslott. Jag träffar en flicka som är ute och går med sin sällskapssjuka hund. Hon bor i ett liknande hus, fast det är lite mindre och hon berättar att deras hus förr var ett hotell.





Det är så fint här runt ån. Massor av björkar med en matta av vitsippor under.





Här är byns fotbollsplan. När jag var ung hade dom ett väldigt bra damlag i fotboll, här i samhället. Jag tror dom var i allsvenskan.





Pizzerian/kiosken.





Och i det här pampiga huset är det ett vandrarhem.





Ha det bra!

Av Amisa - 1 maj 2021 22:29

Jag tycker jag börjar bli lite husbilssmart nu och försöker spara på resurserna.

Till exempel tänder jag inte bilens spotlights i onödan, utan bara en då jag ska läsa, lösa korsord eller så. Istället har jag flera batterislingor med energisnåla LED-lampor som mysbelysning. Jag funderar också på att byta ut halogenglödlamporna i spottarna till energisnåla LED-glödlampor. Jag slår också ifrån vattenpumpen då jag inte ska använda vattenkranarna på ett tag.

Jag snålar med vattnet och häller upp lite i handfatet som jag byter då det börjar se sunkigt ut. Toapapper för kissar slänger jag i en skräppåse för brännbart, istället för att fylla toatanken med det. Då behöver jag inte tömma toan så ofta och när jag kissar kan jag få använda vilket toapapper jag vill.





Jag börjar också få en mer realistisk budget, nu när jag bättre vet hur mycket jag kör på en vecka, vet vad försäkringen kostar, hur länge gasol och diesel räcker och så vidare.

Det som behöver fixas nu är att installera en inverter så att jag också kan använda min dator i bilen och att få ordning på bordet så att jag kan ta med mig en gäst lite då och då. Jag ser fram emot det!

Av Amisa - 1 maj 2021 22:02

På små stigar har jag idag vandrat runt den södra halvan av "Kanelbullesjön". Det här är verkligen en favorit plats för mig!




Nästan överallt hittar jag fina badklippor och sandbotten. Den här sjön är så otroligt vacker! Det är inte svårt att förstå varför traktens människor gillar att hänga här trots att det ännu inte är någon badtemperatur.





Efter ett tag väljer jag att gå utmed en traktorkörväg istället för att följa strandlinjen. Även skogen är helt perfekt - den är lagom gallrad, har stora mäktiga träd och mossbevuxen mark.

Myrorna har mycket att stå i så här i början av sommaren.

Även här finns tydliga spår av vildsvin, marken är helt uppluckrad här och där.



Och här finns sån där kul lav igen. Kan det vara skägglav?





När jag hade kommit runt den södra änden av sjön kom jag ut på en grusväg. Jag hade tänkt att kolla om det är möjligt att fricampa någonstans längs den här vägen för när semestern börjar kanske folk blir irriterade på mig om jag ofta campar på badplatserna parkering. Det känns lite onödigt för då kanske det kommer upp förbudsskyltar om att man inte får stå där över natten. Jag hittar många bra platser där jag skulle kunna ställa Pärlan, men tyvärr är vägen en besvikelse för den är belagd med jättestora stenbumlingar och kör man här är risken att få stora stenskott i fönstret eller lacken jättestor. Jag förstår inte varför man valt en sådan beläggning?

Efter att ha gått på vägen ett tag, kommer jag fram till den andra änden av sjön. Det är vid klippan där borta som jag brukar bada och sträcka på benen då jag är ute och paddlat. Jag brukar sitta där som "Den lille hafsfruen".
:)





Där väljer jag att vända tillbaka igen, för det var jobbigt att gå på vägen med alla stenbumlingar på sig. Jag föredrar den mjuka mossan på skogsstigen. På tillbakavägen följer jag strandlinjen hela vägen och hittar ännu fler mysiga badklippor.





Ha det bra allesammans!

Av Amisa - 1 maj 2021 19:42

Har endast flyttat mig några km och bor ikväll vid Lotorpsån. Imorgon är planen att jag ska promenera utmed Näfssjön.



Min närmsta granne är en bit bort och på andra sidan ån. Det finns ett sto med ett föl där, men när jag tänkte fota dom så galopperade dom iväg.

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards