Alla inlägg under april 2021

Av Amisa - 16 april 2021 12:38

Här är en av dom bästa videorna jag hört av Thich Nhat Hanh. Han svarar ganska kort på själva frågan, men sedan övergår han till att prata om hur man kan hjälpa någon att våga öppna sig för att berätta om vad som orsakar dennes lidande. Han pratar om termer som att lyssna med medkänsla, att lyssna djupt och intensivt, att bara vara tyst och inte komma med råd eller uppmuntran utan att spara det en tid.





 





Det här är något jag verkligen vill och behöver lära mig. Jag uppfattar snabbt när någon inte verkar må riktigt bra (ja, jag har ju varit överfunktionerande i hela mitt liv), sedan vill jag genast hjälpa den andra men gör det ofta på fel sätt. Jag kommer ofta med goda råd och uppmuntrande tillrop till personer som inte alls är redo att höra dom budskap jag kommer med. Jag menar väl, men det blir fel ibland. Det här är inte någon nyhet för mig utan något jag redan vet sedan några år tillbaka, men ändå har jag så svårt att hålla mig själv tillbaka. Jag tror att det är för att det har funnits saker i mig som inte varit riktigt läkta och att jag därför blir väldigt triggad att agera när jag ser någon annan lida.


Men på senaste tiden har jag märkt att jag inte längre blir triggad att agera lika ofta, att jag blivit bättre på att hålla mig själv tillbaka och jag tror att jag nu är redo att lära mig detta på allvar.





Att bara lyssna uppmärksamt och vara där för den andra och låta den personen ha sin egen läkandeprocess i sin egen takt. Läkande tar tid och måste få ta tid för sår kan sitta väldigt djupt och på väldigt många olika nivåer i en person!

  

 




Thich Nhat Hanh, ” Can one be mindful while using social media and smartphones?”; (https://youtu.be/WZeA3pp6HjQ):




PS. Om du är intresserad av teknikerna som Thich Nhat Hanh talar om, så har han skrivit många böcker och en del av dom brukar finnas att låna på det lokala biblioteket (i min mening – den ultimata platsen för att lära sig viktiga saker   ).



#deeplistening #närvarandeistunden


Av Amisa - 16 april 2021 11:15

Kollade ivrigt min surdeg idag, har den överlevt min matning?




Jo, den bubblar och har svällt upp. Nu är den färdig att använda i brödbak.

#surdeg

Av Amisa - 15 april 2021 20:33

Det bästa är det som blir av brukar man säga om träning, men detsamma gäller också om meditation eller bön. En bra idé är att hitta dom korta stunder av dötid som finns här och där under en dag och utnyttja dom och gör det hela enkelt och lustfyllt!


När jag började meditera använde jag till exempel dötiden på bussen till att sluta ögonen, djupandas och försvinna bort i vila en stund. Det gav väldigt snabbt resultat och jag blev snabbt mer avslappnad och harmonisk och blev mer uppmärksam på detaljer i min omgivning som jag tidigare inte alls lagt märke till.


Tro behöver inte heller vara krångligt eller uppstramat och vill du prata med Gud så använd bara dina alldeles vanliga ord för att berätta om hur din dag varit, vad du uppskattat och vilka utmaningar du stått inför. I videon här nedan kan du höra om hur Moder Teresa valde att börja varje dag.






 





Fransiscan Media, “The first thing Mother Teresa did every morning”; (https://youtu.be/BMmYHmoiNWU):

Av Amisa - 15 april 2021 12:35

Varför åka till ett bootcamp och betala pengar för att träna på hinderbanor undrar jag, när man lika gärna kan bygga några hemma genom att släpa runt på sina möbler och träna gratis? Här är mina......




Banan fram till spisen.......






.....och till kylskåpet.





Här är hinderbana fram till sängen. Tror ni jag kommer lyckas att ta mig dit ikväll när det är dags att sova?






Havregrynsgröt, surdegsbröd och idogt möbelkånkande byggde denna vackra kropp!

  


#bootcamp #hinderbana

Av Amisa - 15 april 2021 12:26

Nu har jag matat min nya surdeg och jag hoppas den överlever den här gången. Imorgon är den förhoppningsvis färdig!



Denna gång har surdegen enbart rätt ingredienser (inga egna initiativ här inte!) och är blandad i en glasskål.






Och nu har den fått en lite större glasbägare att bo i. Hoppas allt går bra den här gången!


#surdeg

Av Amisa - 14 april 2021 12:32

Håller på att måla taket i mitt enda rum, där jag också samtidigt måste bo. Behöver kanske inte förtydliga att det är allt annat än mysigt?

Jag har skyfflar ihop alla mina möbler i halva rummet samtidigt som jag målar taket i den andra halvan. Det ska bli så skönt när det blir klart!




Mina hopskyfflade möbler.





Och den andra halvan som jag håller på att måla.

#ensaligröra

Av Amisa - 13 april 2021 16:00

Runt omkring oss finns magi!

Har du hjärtat och ögonen öppna så att du kan se den?

  




 


 





Rumi, “Where all is music”; (https://youtu.be/NJXcrM3B4zI):


#rumi

Av Amisa - 13 april 2021 14:39

Ibland känner vi oss ensamma och övergivna eller som om ingen i hela världen kan förstå just oss, men det är bara en känsla som grundar sig i vår egen rädsla och osäkerhet. Om vi bara klarar av att visa oss för andra så att dom förstår vem vi är och vad vi behöver så finns det alltid någon som är beredd att vilja lyssna och förstå.




Du är aldrig ensam, även om det ibland känns så!

  

 

 

 

Vem kan motstå den här fina duon? I alla fall inte jag och inte heller dom andra 34 miljonerna som kollat denna video. Eller kanske är det jag som kollat den 34 miljoner gånger?

  

 





Om det handlar den här låten.



The Crosbys, “You've Got a Friend In Me”; (https://youtu.be/ukD8zj6ngVY):


#vänskap

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards