Alla inlägg under april 2021

Av Amisa - 20 april 2021 12:00

Vill ni se något häftigt?




 





Universal Power Tarot, ” Wanna see Spirit's Magick Tricks?”; (https://youtu.be/iR0zci7LTN4):


#häftigt

Av Amisa - 20 april 2021 11:08

Straxt innan jag skulle ge mig av hemifrån fick jag sms från SJ om att det var ett tillbud i Norrköping som skulle kunna påverka min tågresa. Samma tåg en timme tidigare hade ändrats till en ersättningsbuss och ett tåg som skulle gå till Stockholm 5 minuter före mitt blev också ersatt med buss.

Sån tur var så kom mitt tåg iallafall iväg som planerat och jag är glad att jag har ca 1 1/2 timme extra på mig ifall något strul uppkommer!

Av Amisa - 19 april 2021 21:02

Jag håller på att testa olika typer av toapapper. Det är nämligen så att man i husbil rekommenderas att skaffa specialpapper som löser upp sig väldigt lätt i toatanken. Vitsen med det är att slippa att få problem vid tömningen av tanken som sker via ett ganska smalt rör.

Men det är specialpapper är en riktig ripp off, 4 rullar i en specialbutik kostar 75 spänn. Jula har någon billigare variant som kostar 40 kr/4 rullar, bättre men fortfarande rätt dyrt.

Jag tänker att det borde gå lika bra med något billigt "skitpapper" i ordets båda bemärkelser :) Dåligt papper brukar ramla sönder hur lätt som helst och just nu testar jag min teori, både på toan och i ett vattenglas.




Mitt vanliga papper till vänster, sedan ett billigt papper från Ö&B och det gråa pappret är ett billigt papper från Willys.





Jag testar detta i vatten. Ingen av papperna löste upp sig av sig självt under den tiden jag kollade, men dom två billiga papperna föll i bitar så fort jag petade på dom. Det gjorde inte mitt vanliga papper. I toatanken ska man också tillföra en kemvätska som bryter ner pappret biologiskt, så jag tror det kan funka med detta papper.





Jag ska nog köpa lite specialpapper också och testa det på samma sätt för att se om det är stor skillnad. Om det inte är det så får det nog bli billigt papper ifrån Willys istället. Det kostade ca 15 kr/8 rullar, vilket är ett mycket vettigare pris!

Av Amisa - 19 april 2021 19:02

Nu har jag packat det jag räknar med att behöva för dom närmsta dagarna, för imorgon ska jag dra ut på utflykt med Pärlan, min husbil. Nu ska det bli finväder dom närmsta två dagarna, men sen blir det regn och rusk och eventuellt snö på lördag så jag får se vad jag hittar på och om jag återvänder hem när rusket kommer eller om jag övervintrar ute.




 

Av Amisa - 19 april 2021 18:53

I den här videon uppmanar Greta Thunberg till att vaccin ska spridas jämnare över jordens länder, inte bara till rika i-länder. Det handlar som jag ser det, både om rättvisa men även om att en jämn fördelning över världen också behövs för att bromsa ner den utveckling av nya Corona-mutationer som nu sker och då främst i fattigare länder.


Greta påpekar också att det är i vår animaliska livsmedelsproduktion som dessa farliga virus hela tiden uppstår och att vi borde dra lärdomar av det.




 






Greta Thunberg, “Call for Vaccine Equity: WHO Briefing (19 April 2021); (https://youtu.be/LIPgeq3T238):


#jämlikvaccinfördelning #greta

Av Amisa - 18 april 2021 18:36

Just nu ligger jag i startgropen och förbereder för att hämta husbilen och flytta in i den på tisdag. Vädret är underbart så hade det inte varit för alla förberedelser så hade jag varit ute och paddlat kanot nu.



Träden börjar nu få blad, med den där fantastiskt fina ljusgröna färgen som bara brukar vara för några dagar eller kanske en vecka om vi har tur. Lite av en explosion är det i alla fall ute!

Istället har jag storstädat efter takmålningen och idag är jag i tvättstugan, bakar surdegslimpa och gör lite storkök som ska laddas in i frysen.


Här lagar jag en favoriträtt, thaigryta. Senare ska det också bli lite fiskgratäng och en sats med färssås. Färssås är en bra grund som man inte bara kan ha till pasta, utan den kan också användas i gratänger, pajer, på pizzan eller i en soppa. Jag tänker att när jag landar hemma igen om några dagar så kan jag ladda in lite matlådor i husbilens frys och på så sätt få mer tid över till att vara ute.

Av Amisa - 17 april 2021 15:16

Idag har vi haft arbetsdag på landet och jag har hållt på med att elda en massa träd och grenar. Det har varit rejält varmt idag, 14 grader och framför elden givetvis väldigt varmt. Vi höll på att tutta eld på skogen också, för trots att det inte är någon särskilt stark blåst ute så flög gnistor iväg och landade ca 20 meter bort i skogen där det var löv och gammalt torrt gräs som tog eld. (Där vi eldade var på en åker med grönt gräs runt). Vi lyckades kväva elden genom att stampa på den.

Vet inte vad jag ska göra med min hud för dom senaste åren har den blivit torr som fnöske och idag vid elden blev jag brännskadad i huden. Det svider och jag är alldeles röd om armarna och låren och det gjorde riktigt ont när jag kom nära elden. Antar att det är klimakteriet som gör sig påmint?



Brännmärken på min arm, men mina lår ser faktiskt värr ut.

Vi brukar fika och äta tillsammans på arbetsdagen, men på grund av Coronan så var det inte så idag. Istället blev det smörgås på verandatrappan efter arbetet.

På landet har vi bara sommarvatten och idag sattes det på. Vi har världens godaste vatten! Källan som mitt vatten kommer ifrån är borrad rakt ner i ett berg, så det är väldigt rent, klart och iskallt även på sommaren.

Dom senaste åren är det min son, hans flickvän och deras barn som spenderar mest tid ute på landet. Det är lite tråkigt att min dotter bor så långt bort annars kunde ju hon och hennes pojkvän bo i gäststugan som jag nu ockuperar, nu när jag ändå flyttar in i en husbil.

Det är roligt att min son som under tonåren tyckte det var roligare att vara i stan, nu tycks njuta så mycket av livet på landet. Här pågår nu en massa projekt i trädgården.




Här en liten odlingslott.





Och här pågår ett växthusbygge som dom gör av recyclat material, två gamla gungställningar och lite överblivet altanmaterial.





I några träd pågår ett kojbygge.





En liten damm är under renovering.





Här kommer det upp lite påskliljor och vivor, från förra årets påskgrupp som jag påtade ut i trädgården.





Så här långt har våren kommit i Norrköping nu. Bladen på innergårdens buskar är nu helt utslagna och gräsmattorna är helt gröna..




Ha det gott i vårvärmen!

Av Amisa - 16 april 2021 16:00

Om du gillar filmen Joker med Joaquin Phoenix, så kan nog den här videon intressera dig. Här avslöjas en massa spännande detaljer som man nog sannolikt helt missar då man ser filmen.




Joker

   






The Canadian Lad, ” I Watched Joker in 0.25x Speed and Here's What I Found”; (https://youtu.be/RzB7YWY-RH4):



#joker

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards