Alla inlägg under april 2021

Av Amisa - 23 april 2021 15:39

En trevlig effekt av att bo i husbilen är att jag känner mig trött och går och lägger mig när det blir kväll. Jag har annars jättesvårt för att gå att lägga mig när jag är hemma. Där finns så mycket saker att distrahera sig med och konstgjort ljus.

I bilen blir det lite mörkt på kvällen och jag tycker det är rätt mysigt att krypa ner i sängen och läsa lite korsord eller läsa lite. Jag vill ha riktigt mörkt när jag ska sova och det blir det i bilen, för jag drar för insynsskydden för alla fönster och takluckorna.




Så här ser det ut på morgonen när jag vaknar. Lite ljus strilar in från toan.

Helt svart där framme.

Jag somnar typ 10 på kvällen och vaknar och är pigg vid 7 på morgonen. Undrens tid är inne!

Av Amisa - 23 april 2021 15:29

Jag hade tänkt att skrota min gamla bil innan jag hämtade Pärlan, men det blev inte så. Jag kunde nämligen inte hitta del 2 av registreringspapprena och var därför tvungen att skicka efter ett nytt papper.

Idag landade jag hemma och såg att pappret hade kommit, så då var det lika bra att se till att ta tag i det och få det gjort. Jag åkte och lämnade bilen i Linköping för jag hade hittat en bilskrot där man kunde få betalt 2000 kr om man lämnar bilen själv. Annars är det vanligaste att man kan beställa hämtning, men då får man inget betalt för bilen. Katalysatorn verkar vara en väldigt intressant del för bilskrotarna.

Nu har jag lämnat bilen och sitter på pendeln på hemväg igen. Skönt att ha det fixat! Ska hem sedan och betala bilskatten på nya bilen också. Sedan får jag se om jag ska ge mig av igen idag eller om jag sover hemma och åker imorgon. Jag ska inte så långt bort nu för jag ska hälsa på mamma på söndag och dansa linedance på måndag.

Av Amisa - 22 april 2021 21:07

Framåt kvällen klarnade det äntligen upp och det blev lite solsken igen. Jag passade på att gå på promenad till södra änden av Myckelmossasjön. Jag brukar paddla där men har aldrig sett den södra änden från land, bara utifrån vattnet.




Usch så dom har vänt till här! Kalhyggen och djupa hjulspår, ser ut som skit här.




Här är badplatsen som ligger precis nedanför där jag bor.




På kvällen fick jag besök av två rådjur som traskade förbi ca 10 m från bilen. Sedan gick dom nedanför här i slänten och betade. Vem behöver slow-TV med älgar, när man istället kan se djur live? På promenaden såg jag också en hjort men hann tyvärr inte att få fram mobilen och knäppa något kort.

Av Amisa - 22 april 2021 14:28

Imorse när jag vaknade uppe vid Hjälmaren blåste det jättemycket och efter ett tag började det också att snöa. Jag tänkte att det var dags att röra på mig lite idag, så jag åkte på lite småvägar ner mot Vingåker.

Sedan funderade jag på vilken väg jag skulle ta. Vackra småvägar förbi en massa små samhällen och sjöar ner mot Finspång eller mot Katrineholm. Jag valde att åka mot Katrineholm för jag tänkte att det finns saker jag behöver köpa och i Katrineholm finns dom flesta vanliga affärskedjorna.

En av dom viktigaste sakerna var en kudde, för jag har sovit utan kudde och det är sjukt obekvämt. Jag hittade en stor bamsig kudde på Jysk.





Vad köpte jag mer? En vattenkanna att använda då jag fyller färskvatten, stekpanna, stekspade, skärbrädor, batterier, ett packe varma sockar och tofflor, lite städgrejor och en förbandslåda. Jag hade hoppats att hitta en vattenkokare för 12 Volt på Biltema, men hittade bara vanliga. Det skulle vara bra att kunna koka vatten utan att använda dyr gasol och istället köra på bodelsbatteriet som laddas upp när jag kör och av min solcell som jag har på taket.

Efter alla inköp åkte jag söderut mot Norrköping, men har åkt in vid en badplats vid Simonstorp där jag tänker tillbringa natten. Jag är lite osäker på om det här är badplatsen jag tänkte på, kanske ligger den 1-2 km längre bort? Om snöandet lugnar ner sig kanske jag promenerar iväg och ser om jag hittar någon annan badplats, men just nu är det skönast inomhus.



Det syns knappt på bilden att det snöar, men det snöar rätt kraftigt men smälter bort då det når backen.



Nu har jag iallafall koll på hur mitt värmesystem fungerar, men jag hoppas ändå att vi får lite bättre väder imorgon!

Ha det så gott!

Av Amisa - 21 april 2021 17:43

På förmiddagen var jag ute och traskade runt lite i omgivningen runt Fiskeboda.


Senare mulnade det på och då har jag mest varit inne och läst några manualer. Det verkar finnas ett problem som nog måste bli ett garantijobb. Bordet verkar inte fungera som det ska och går varken att vrida på eller sänka ner. Det medför då att man inte heller kan fixa till bädden där och att eventuella gäster inte kan få en egen bädd utan måste trängas med mig. Den säng jag sover i är en liten dubbelsäng, den är ca 125 cm längst upp men smalnar av från mitten. Det kan ju gå om det är sin käresta som man ändå vill ligga nära som man delar säng med, kanske inte riktigt lika kul om det är en kompis.

Jag hoppas att det löser sig!

Bordet verkar felvänt på foten, går inte att lossa bordsskivan och inte heller att sänka den.

Visst ser det ut som om bordsskivan borde vara vänd åt andra hållet? Om man bäddar skulle den gå ovanpå soffan på ena sidan och på den andra skulle det bli en glipa.

För övrigt har jag koll på värmen nu.

Av Amisa - 21 april 2021 07:23

Nej inte riktigt, men nästan. Jag var lite hurtig igår och tänkte att det var så varmt att jag inte behövde ha värmen på när jag sover, men under vargtimmarna blev det rätt kallt så jag vaknade redan vid fem och kunde inte somna om. Man lär sig av sina misstag!

Men trots det är det rätt mysigt. Solen har kommit upp och börjar värma igen. Jag funderar på att stanna här en natt till och promenera runt på småvägarna i omgivningarna. Ska kolla kartan efter frukosten.

Av Amisa - 20 april 2021 21:43

Ikväll har jag stannat för natten vid Fiskeboda camping sydväst om Hjälmarsund. Här är lugnt och skönt, det finns lite folk här men inte några mängder. Det ligger på en vacker udde ut i Hjälmaren och här var en fantastisk kvällssol, men jag tror att det också kan bli morgonsol eftersom det är vatten på tre sidor.



En uppläggningsplats för båtar finns här också.






Jag har packat upp alla mina saker, bäddat sängen och gjort iordning.





Sedan har jag också testat spisen och fick äntligen lite kvällsmat och inflyttningsfika.

Jag hade sett fram emot att lösa korsord, men kvällens lektyr blir nog istället någon av alla dom manualer som medföljde bilen. Till exempel vore det inte dumt alls att lista ut hur backkameran fungerar.


Ha en bra vecka allesammans!

Av Amisa - 20 april 2021 18:09

Har hämtat min Pärla, fyllt vatten och köpt mat. Nu är jag vid Hjälmarsund, men ska åka in på någon mindre väg med mindre trafik innan jag stannar för natten.

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards