Direktlänk till inlägg 29 december 2020

Skenheliga politiker

Av Amisa - 29 december 2020 19:15

En del politiker är ena skenheliga typer som ställer höga krav på landets medborgare och sedan inte inser vikten av att själva leva upp till dessa krav. Här följer några av dom:

Boris Johnsons närmaste rådgivare, Dominic Cummings som bröt mot landets reserestriktioner under Coronapandemin. Han hade dessutom corona-symptom vid tillfället och han hade tidigare uttalat sig om att landets strategi främst borde handla om att rädda landets ekonomi och då får man räkna med att en del pensionärer kommer få stryka på foten.

 


Jimmie Åkesson blev kritiserad när han var och talade i en debatt i riksdagen trots att han hade tydliga förkylningssymptom och inte hade gjort något negativt coronatest innan detta.

 

Ebba Busch gick på flera större fester trots att rekommendationen just då var att man skulle undvika kontakt med andra än dom man lever tillsammans med. Hon har tidigare kritiserat regeringen för att ha för slappa rekommendationer under pandemin, men klarade tydligen inte själv av att leva upp till dessa slappa rekommendationer. Hon förnekade att det skulle ha varit särskilt många människor på dessa fester men bilder och texter i sociala medier visade en helt annan bild av tillställningarna.

 


Morgan Johansson, justitieminister, migrationsminister och ställföreträdande statsminister i vår nuvarande regering. Han blev kritiserad efter att ha gått på mellandagsrean i ett större varuhus, samtidigt som regeringen uppmanat människor att inte ge sig ut i handeln.

 

József Száhjer, ungersk HBTQ-fientlig politiker greps när han försökte fly via ett stuprör från en lägenhet där det pågick en fest med droger och sex. Brottet han anhölls för var att han bröt mot landets (Belgiens) Coronarestriktioner. ”Anständighet” är tydligen bara något som ska gälla andra och inte honom själv?

 

Och nu har det framkommit att även Stefan Löfven varit i en galleria mitt i julruschen. Hans ursäkt är att han bara skulle hämta ut ett paket han beställt och att han var där väldigt kort tid.

 

Se mer om detta på Svt:
Politikerna som tabbat sig under pandemin

Löfven besökte köpcenter två dagar efter skarpa uppmaningen
Jag kan inte låta bli att undra vad dom tänker med!

Eller tänker dom alls?

  


#skenheligapolitiker

 
 
wiolettan

wiolettan

30 december 2020 11:35

Jag misstänker att de tänker på sig själva i första hand och tycker att de har hållit avstånd och gjort vad de borde. Men, de är inga bra föredömen i dessa tider då vi alla måste tänka på att vara försiktiga, hålla avstånd och tänka på andra.
Det ser lite dåligt ut då företrädare för regeringen inte verkar göra som de tycker att vi andra borde förstå och rätta oss efter.
Ha det bra.
Kram!

http://wiolettan.bloggplatsen.se

Amisa

30 december 2020 14:52

Och samtidigt är det djupt mänskligt att tänka att "jag ska bara.....". Det är väl så dom flesta av oss tänker rätt ofta?

Samtidigt tycker jag att vi har rätt att ha höga krav på våra politiker, särskilt vad det gäller etik och moral. Dom är våra förebilder och just nu har dom inte varit några bra förebilder.

 
wiper

wiper

30 december 2020 11:39

Håller verkligen med dig. Först står dom där och predikar för oss och sen följer dom inte reglerna själva. Det är skamligt. Äldre har verkligen fått offras i denna pandemin. Det är en modern ättestupa och ett bra tillfälle att göra sig av med sjuka äldre.

Ebba Busch ger jag inte mycket för. Hon skall vara religiös men lever inte efter det utan det är nog bara en födkrok för henne.

Det är verkligen bedrövligt

Bra rutet
Ha en fin dag

http://wiper.bloggplatsen.se

Amisa

30 december 2020 14:48

Ja, dom som sätter lagar och regler borde se till att följa dom själva.

Sedan har jag viss förståelse för att Stefan Löfven behöver en fungerande rakapparat. Det skulle nog också bli stor uppståndelse om han visar sig orakad och ovårdad i Riksdagen och på TV-konferenser.

Ebba Buschs "tro" ger jag inte mycket för, den verkar inte vara förankrad i kärlek till andra. För mig är det just det tro handlar om. Ebba verkar endast älska sig själv och sina närmaste, vilket för mig tycks ganska "ihåligt".

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - Torsdag 16 sept 18:45

Djurparksbesök? Nej faktiskt inte alls, kan intyga att det är mer regel än undantag att man ser dovhjortar då man kör i trakterna av Åtvidaberg. Vanligtvis några stycken som makligt promenerar över vägen, men flera gånger har jag också sett jättefloc...

Av Amisa - Torsdag 16 sept 13:30


Upptäckte idag att det kommit en ny bra låt med Viktor Leksell. Vore inte livet så mycket enklare om vi bara vågar vara lite mer trygga i oss själva, istället för oroliga själar som visar upp tomma fasader för varandra? Hur ska någon endaste människa...

Av Amisa - Tisdag 14 sept 16:20

Idag är det helt underbart ute, solsken, straxt över 20 grader varmt och nästan helt vindstilla. Kan livet bli bättre? Tror det här är ostronskivlingar, men plockar dom inte eftersom jag inte är hundra på det. Någon som vet? Det börja...

Av Amisa - Måndag 13 sept 21:27

När jag firade min födelsedag i helgen fick jag några ljusslingor. Nu har dom kommit på plats i husbilen och lyser upp mig i den mörka höstnatten. Min husbil börjar se ut som en pakistansk buss med tingelitangel som pyntar hela ford...

Av Amisa - Söndag 12 sept 17:32


Är på väg till bion och sneddade över en bro vid Motala ström. Till min förvåning fick jag se en stor fågel som hade parkerat strax brevid en fors. Tror det är en gråhäger? Någon som vet?         Vad vi såg för film? The Grand Budapest H...

Presentation

Omröstning

Är du intresserad av hur du fungerar psykiskt?
 JA, vad intressant!
 JA, men det verkar svårt!
 Ja, det tror jag?
 Kanske, men ser inget behov?
 Nej, är rädd för vad jag kan hitta där!
 NEJ, jag består bara av en kropp!
 NEJ, vilket trams!
 Annat - kommentera gärna vad

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2020 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se