Alla inlägg den 21 december 2020

Av Amisa - 21 december 2020 21:36

Jupiter och Saturnus sammanstrålade ikväll då dom båda samtidigt gick in i Vattumannens stjärntecken och lade sig i samma bana sett från jorden. Det är en större astrologisk och astronomisk händelse eftersom det var 795 år sedan man senast kunde se det ske.




Planeterna närmar sig varandra för att sedan "smälta samman" och se ut som en större stjärna.

 




Detta fenomen kallas för Julstjärnan.

 




Se mer om detta på Svt:
Se den unika planetträffen


#planetträff #julstjärnan

Av Amisa - 21 december 2020 19:01

Nu går vi in i Vattumannens tidsålder, vilket sägs medföra en stark energi av kosmisk kärlek till jorden. Med så många problem som vi står inför kan det behövas tycker jag!




 



Här följer en uppmaning jag sett om att meditera gemensamt kl 19:22 (den exakta tiden då Jupiter och Saturnus går in i Vattumannen) och hålla på i ca 20 minuter och med fokus på den kärlek vi vill se bli verklighet här på jorden.




”Jupiter and Saturn at 0 degrees 29 minutes Aquarius will make an exact grand trine with Alcyone (our local central sun in the Pleiades) at 0 degrees 17 minutes Gemini, and M87 galaxy (a major galaxy in the Virgo cluster, as a source of galactic love for this sector of the universe) at 1 degree 13 minutes Libra. This grand trine will bring extremely powerful energies of cosmic love to the planet, and this will be the trigger that will begin the Age of Aquarius new cycle. The flash of cosmic love energies will originate from the M87 galaxy in the Virgo supercluster and it will be much more powerful than the flash which reached the Earth from M87 during the AION portal activation:


We will be doing our Age of Aquarius meditation at the exact moment of Jupiter Saturn conjunction on December 21st, which will be at 6:22 pm UTC. This equals 10:22 am PST in Los Angeles, 11:22 am MST in Denver, 12:22 pm CST in Chicago, 1:22 pm EST in New York, 6:22 pm GMT in London, 7:22 pm CET in Paris, 8:22 pm EET in Cairo, 2:22 am CST on Tuesday, December 22nd in Taipei and Beijing, 3:22 am JST on December 22nd in Tokyo and 5:22 am AEDT on December 22nd in Sydney. Suggested duration is 20 minutes.”





Hair, “Age of Aquarius” (Sången börjar vid 2:20); (https://youtu.be/Cb8luHdpR84):


#ageofaquariusbegins

Av Amisa - 21 december 2020 17:07

Inatt är det den längsta natten den här vintern, sedan kära vänner går vi återigen mot ljusare tider. Det känns skönt att veta!

 

 


Under förkristen tid firade vikingarna midvinterblotet, men om den skedde den här dagen eller lite senare i mitten av januari är forskarna oense om. Vid midvinterblotet offrade man till gudarna, bland annat till guden Frö och man frossade på mat och dryck för att fira solens återkomst. Högtiden jul är faktisk en förkristen högtid, men hette då Yule och firades av germanska folk i norra Europa. Hur en vikingajul på 1200-talet kunde gå till har beskrivits av Snorre Sturlasson i berättelsen Heimskringla.





Den här avbildningen som daterats till 700-800-talet, kommer från Ardre socken på Gotland och tros visa hur ett midvinterblot gick till. Även på den tiden hade man till exempel ett julträd och man slaktade djur till festen.

 





Så här tänker man sig att en bostad kunde se ut på vikingatiden.

 






Idag är det många som kommer att meditera eller be tillsammans för en bättre framtid. Om du vill delta så följer här en vägledd meditation.



WINTER SOLSTICE 2020 Meditation (guided) 21st December new beginnings conjunction Jupiter Saturn; (https://youtu.be/syH8f3tqVl8):


#vintersolstånd #midvinterblot

Presentation

Omröstning

Är du intresserad av hur du fungerar psykiskt?
 JA, vad intressant!
 JA, men det verkar svårt!
 Ja, det tror jag?
 Kanske, men ser inget behov?
 Nej, är rädd för vad jag kan hitta där!
 NEJ, jag består bara av en kropp!
 NEJ, vilket trams!
 Annat - kommentera gärna vad

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2020 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se