Alla inlägg under november 2020

Av Amisa - 16 november 2020 20:02

Jaget har hopat kunskap och erfarenheter som minnen, som smärta, och detta blir den mittpunkt från vilken allt handlande utgår.


Ur Bortom våldet av J.Krishnamurti

 

 

 


 




Därför är det viktigt att lyssna på sin kropp!



#lyssnapådinkropp

Av Amisa - 16 november 2020 19:56

 




Till skillnad mot sagan om kejsarens nya kläder, där det var en ohederlig skräddare som lurade kejsaren till att tro att han hade fantastiskt vackra kläder på sig, så är det nu istället ”kejsaren” själv som är den som försöker lura sin befolkning och resten av världen, men dom flesta av oss har inga som helst problem med att upptäcka att han är naken!




Naken - och hela världen kan se det!

 





Jag börjar undra vem som ska våga tala om för Donald Trump att alla demokratiska väljare i USA, 30%  av hans egna väljarna och faktiskt näst intill hela världens befolkning ser att han är naken och inte har någon kejsarmantel på sig även om han låtsas som om han har det? Eller är det så att han ljuger så bra att han tror på det själv?


#kejsarenärnaken

Av Amisa - 16 november 2020 19:14

Jag råkade hitta den här roliga grejen och tänkte "Tja, varför inte?". Om man pimpat hela sitt hem men känner för lite mer julprydnader så kan man även ge sig på att pimpa gubben med lite juleljus och discokulor.




 


Fint va! Undrar vad alla gubbar tycker om det?

 


  



#julpimpagubben


Av Amisa - 16 november 2020 19:07

I en leksaksaffär i Halmstad har man löst problemet med trängsel i butiken med ett trafikljus vid butikens ingång. Trafikljuset kan styras med en fjärrkontroll av personalen. Det har fungerat bra och folk har respektfullt väntat utanför då det visas rött ljus och om det kommer in personer som tillhör någon riskgrupp så sätts ljuset också på rött så att dom kan få vara ensamma inne i butiken medan dom handlar.




Den fiffiga butiksinnehavaren.

 





Det här ljuset hade affärens innehavare byggt själv och den kunde styras med fjärrkontroll. En liten googling visar att det finns färdiga trafikljus att köpa (dom är tänkta som leksak), dock lite oklart om dom har fjärrkontroll eller inte. Om det inte redan finns, så vore det väl något som någon händig person skulle kunna tillverka och marknadsföra till butiker? Det blir säkrare och tryggare för oss alla!




 



Fiffigt initiativ tycker jag!

 

 

 

Se inslaget på Svt:
Hon vill sänka smittorisken med hemmasnickrat trafikjus - är så nöjd


#beatthefuckingcorona

Av Amisa - 15 november 2020 18:30

Idag har jag kollat fler videor på packrafting i Sverige. Packrafting är alltså när man åker nedströms med en gummibåt och ibland genom forsar. Jag hittade en video som var inspelad här i Östergötland vid Svartån. Kul att hitta exempel på var man kan rafta i närheten av där man bor!




 




Äventyrslust, ”Packrafting på Fjätan”, Västra Härjedalen - Dalarna; (https://youtu.be/qvGSFFsjL8Y):





Dennis Eriksson, ”Packraft på Svartån”, Östergötland; (https://youtu.be/y6A3t_6nA3o):


#packrafting



Av Amisa - 15 november 2020 18:03

 

Av Amisa - 14 november 2020 23:04

Jag har nyligen läst boken Bara ljuset kan besegra mörkret av Sebastian Stakset. Den handlar om hur det gick till när han mötte Gud efter att tidigare ha levt ett destruktivt liv som missbrukare och tungt kriminell. Han hade sabbat sitt och sina anhörigas liv så till den milda grad att han tappat lusten att leva och stod i begrepp att ta sitt liv, då Gud plötsligt ingrep i hans liv och skakade om honom. Senare insåg han att han inte bara skulle bli frisk själv, utan att han också skulle bli predikant och rädda andra vilsna människor.




Sebastian Stakset, tidigare kallad Sebbe Staxx.

 





Med tanke på alla vilsna människor som finns i vårt samhälle och som lever destruktiva liv till fara både för dom själva, deras anhöriga och för människor som bara har oturen att råka bo eller vistas i deras närhet så tror jag att det behövs människor som själva kommer från den här miljön, som kan gå före och visa vägen. Människor som dom litar på, kan identifiera sig med och som förstår vad det är dom kämpar emot.





Från boken kommer följande citat ur en vacker bön (den är något nedkortad):




”Fader, förlåt mig för alla mina synder. Förlåt för det sätt jag levt mitt liv på. Jag ångrar mig från djupet av mitt hjärta och jag vänder om idag. Jag tror på dig Jesus.”……”och att du har all makt att förändra mitt liv. Jag ger dig mitt hjärta och mitt liv, Jesus. Helige ande, jag välkomnar dig in i mig just nu. Visa mig att jag är älskad. Och laga allt som gått sönder i mig. Fyll mig med din närvaro just nu och skriv in mitt namn i livets bok. Visa mig att du finns. Jag är frälst och jag är Guds älskade barn. I Jesu namn ber jag. Amen.”

Av Amisa - 14 november 2020 22:05

Har livet blivit som du önskade när du var ung? Om inte, så är det kanske dags att fundera nu på vad du fortfarande vill göra av ditt liv innan det är för sent?


  
  






Passenger, ”Suzanne (Official Video)”; (https://youtu.be/ZzitkKsbMr8):

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards