Direktlänk till inlägg 27 november 2020

Passiv aggressivitet - som en fis

Av Amisa - 27 november 2020 18:44

Jag försöker att bli bättre på att hantera besvärliga personer, för jag känner att jag inte är så bra på det och behöver bli bättre på att bemöta sådana människor.


Människor som är passivt aggressiva till exempel, hur svarar man på sånt beteende utan att dras med i det och bli aggressiv tillbaka? Elaine Eksvärd verkar ha mycket kunskap att dela med sig på det här området, så jag har beställt en bok av henne på bibban.





Elaine Eksvärd

 





Hon pratar ofta om olika härskartekniker och hur man bemöter dom. Jag hittade följande citat av henne angående det här med passiv aggressivitet:




Passiv aggressivitet är som en fis. Vi fiser inte bland kollegor. Lös problemet eller släpp det. Men släpp dig inte!



#passivaggressivitet

 
 
wiolettan

wiolettan

28 november 2020 11:23

Det är inte alltid lätt att veta hur man ska bemöta andra människor och som det du tar upp, sådana som stjäl energin av oss, för det är verkligen jobbigt. Jag går gärna undan men tar samtidigt åt mig och det borde jag inte göra.
Verkar intressant bok.
Trevlig helg.
Kram!

http://wiolettan.bloggplatsen.se

Amisa

28 november 2020 14:16

Jag tror att det är klokt att inse att om andra ofta beter sig illa, så handlar det om något problem den personen har med sig själv, inte om något man själv sagt eller gjort. Då är det lättare att inte ta åt sig. Det är nog bra att inte tassa på i ullstrumporna utan istället fråga vad det handlar om.

Ha en bra helg du med!

 
wiper

wiper

28 november 2020 15:20

Jag har varit med om sånt många gånger och även såna som skall trycka ner en utan att man gjort dom nånting. Jag har börjat lära mig dom sista åren hur jag skall bemöta sånt och när jag använder mig av det så blir dom helt tysta och kommer inte på nåt att säga.

Det var en man en gång som helt plötsligt på ett arbete skrek Rugguggla åt mig utan nån som helst anledning. Då svarade jag: Det var ett ovanligt namn, själv heter jag Malin ;) då blev han tyst

Jag tror han var störd på att jag var bättre på mitt arbete än han var. Jag har förut tagit illa vid mig för jag gillar inte dumhet utan uppskattar vänlighet till tusen. Jag gillar verkligen inte härskarteknik och numera tolererar jag inte sånt. Nu fick du igång mig ;) för detta kan man skriva hur mycket som helst om.

Ha en fin helg och första advent
kram



http://wiper.bloggplatsen.se

Amisa

28 november 2020 17:09

Ja det bästa är nog att ge svar på tal, för då skäms dom nog oftast? Tyvärr är det inte alltid jag kommer på något klokt att säga just då utan ofta kommer det senare, när det redan är för sent. Jag är nog alltför väluppfostrad och förväntar mig att andra ska vara vänliga tillbaka, men jag tror absolut att man kan bli mer medveten om vilka personer som ofta beter sig så här och att man kan lära sig bättre strategier att bemöta det på. Om man är beredd så går det ju oftast bättre, eller hur?

 
wiper

wiper

28 november 2020 21:42

Jag är också otroligt väluppfostrad men med åren har jag tvingat mig själv att bli tuffare och ta för mig och inte acceptera när nån är elak mot mig utan anledning. Fast det är inte roligt och jag vill helst slippa bli utsatt men jag mår så dåligt när jag inte säger ifrån. Håller med dina sista rader och man får verkligen tänka efter hur man svarar.

Ha en fin kväll

http://wiper.bloggplatsen.se

Amisa

29 november 2020 02:10

Jag tror det är viktigt att stå upp för sig själv om man blir orättvist påhoppad. Jag var dålig på det förut, men märkte att jag blev ledsen och deprimerad när jag inte sa ifrån. Egentligen var jag arg på mig själv för att jag inte sa ifrån, men ilska är en känsla jag tryckt undan i nästan hela mitt liv och istället uttryckte jag den som ledsenhet. Jag jobbar på att bli bättre på det och tycker att jag går utvecklas åt rätt håll hela tiden.

Kram!

 
Ingen bild

Linda

29 november 2020 18:10

Det där känner jag igen från en gammal relation

Amisa

29 november 2020 18:19

Ja tyvärr är det nog många som känner igen det, men vi kan träna oss på att bemöta det på ett sätt som är konstruktivt både för oss själva och för den andre.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - 3 juni 2023 15:43


I mitt YouTube-flöde denna morgon dök det upp en video med zenbuddisten Thich Nhat Hanh där han pratar om hur man kan läka, inte bara det som är här och nu utan också det som hänt för länge sedan, ja kanske till och med för flera generationer sedan. ...

Av Amisa - 11 maj 2023 14:50

Nu har naturen fullkomligt exploderat och buskar, träd och växter prunkar av vackra och doftande blommor. Jag tog in några kvistar av hägg och dom luktar så underbart gott. Termometern visar idag på ca 25 grader, men så var den också ...

Av Amisa - 17 april 2023 15:08


Den här båten ser inte ut som dom båtar som vanligtvis syns här i viken, den är rätt liten och grå, varken en fiskebåt eller ett stort lastfartyg. Kanske är det Kustartelleriets båt? Från idag pågår nämligen en militärövning i länen vid Östersjökuste...

Av Amisa - 17 april 2023 14:44

När vårsolen tittar fram längtar jag ut till Kvarsebo och Bråvikens norra strand. Här doftar lite svagt av salt hav och det bästa med Kvarsebo är kanske tystnaden. Här hör man oftare ljudet av en båt än ljudet av en bil. Frid för sinnet! Det...

Av Amisa - 14 april 2023 23:58


Vill du hjälpa mig att be, skänka en kärleksfull tanke och kanske tända ett ljus för en mamma och bebisen hon bär? Mamman mår inte bra just nu och risk finns att bebisen kan komma till världen redan nu, endast 22 veckor gammal. Det är en liten po...

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards