Direktlänk till inlägg 21 oktober 2020

This too shall pass!

Av Amisa - 21 oktober 2020 20:22

Orden kommer från en historia Nattikho hört berättas för sig och den handlar om hur förgängligt allting i livet är: Ena stunden har du massa saker, men i nästa kan allt försvinna i en eldsvåda eller en översvämning. Du kan ha någon som står dig otroligt nära, men rätt vad det är kan den personen dö från dig. Du kan vara i god vigör och hälsa, men helt plötsligt drabbas du av en dödlig sjukdom. Ingenting varar för evigt och en av livets svåraste lärdomar är att lära sig släppa taget om saker, människor, hälsan och till sist om livet självt - det måste vi alla klara av att göra en dag. Acceptans är ett viktigt nyckelord, livet blir så mycket jobbigare när vi kämpar emot vårt öde som ändå inte går att undgå.




 





I den här videon delar Nattikho med sig av klokskap och förhållningssätt han lärde sig under sitt munkliv och som kan hjälpa oss på vår guppiga väg genom livet.




Björn Nattikho Lindeblad, “Långa versionen av Jenny Strömstedts intervju med mig den 3 okt 2020”; (https://youtu.be/C5iGDx8Wiwc):





Jag fick också för mig att lyssna på Nattikhos Sommarprogram, jag hade tidigare bara hört delar av hans sista sommarprat. Här nedan finns länkarna till dom om också du är nyfiken.



Sommar 2012 med Björn Nattikho Lindeblad där han pratar om hur det kom sig att han blev buddistmunk, lärdomar han fick där och varför han senare lämnade det livet:
https://sverigesradio.se/avsnitt/116697



Sommar 2020 med Björn Nattikho Lindeblad där han pratar om hur han använder sig av sina tidigare kunskaper om hur man kan förhålla sig till livet, nu när han lever med ALS-sjukdomen:
https://sverigesradio.se/avsnitt/1518766



 


Var glad och tacksam för det du har i livet idag, men var medveten om att det kanske inte finns kvar där imorgon! Acceptera förändringar istället för att kämpa emot dom!

 
 
wiper

wiper

23 oktober 2020 13:41

Precis så är det att allt kan förändras på en sekund. Jag har faktiskt en väska packad till min man och mig om det skulle börja brinna eller om man måste till sjukhus. Lika bra att vara förberedd.

Livet är verkligen inte för evigt och man ser ju att från att vara helt frisk så kan man drabbas av nåt allvarligt. Jag skall kolla länkarna efter vår sena lunch.

Det är djupa frågor att tänka på och jag är själv en grubblare.

Ha en skön fredag
kram från Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Amisa

23 oktober 2020 16:22

Jag tänker att med den förståelsen följer en insikt om att man bör ta vara på det goda man har i varje stund och inte ta det för givet, utan vara tacksam för det.

Kram och ha en bra helg!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - 3 juni 2023 15:43


I mitt YouTube-flöde denna morgon dök det upp en video med zenbuddisten Thich Nhat Hanh där han pratar om hur man kan läka, inte bara det som är här och nu utan också det som hänt för länge sedan, ja kanske till och med för flera generationer sedan. ...

Av Amisa - 11 maj 2023 14:50

Nu har naturen fullkomligt exploderat och buskar, träd och växter prunkar av vackra och doftande blommor. Jag tog in några kvistar av hägg och dom luktar så underbart gott. Termometern visar idag på ca 25 grader, men så var den också ...

Av Amisa - 17 april 2023 15:08


Den här båten ser inte ut som dom båtar som vanligtvis syns här i viken, den är rätt liten och grå, varken en fiskebåt eller ett stort lastfartyg. Kanske är det Kustartelleriets båt? Från idag pågår nämligen en militärövning i länen vid Östersjökuste...

Av Amisa - 17 april 2023 14:44

När vårsolen tittar fram längtar jag ut till Kvarsebo och Bråvikens norra strand. Här doftar lite svagt av salt hav och det bästa med Kvarsebo är kanske tystnaden. Här hör man oftare ljudet av en båt än ljudet av en bil. Frid för sinnet! Det...

Av Amisa - 14 april 2023 23:58


Vill du hjälpa mig att be, skänka en kärleksfull tanke och kanske tända ett ljus för en mamma och bebisen hon bär? Mamman mår inte bra just nu och risk finns att bebisen kan komma till världen redan nu, endast 22 veckor gammal. Det är en liten po...

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26 27
28
29 30
31
<<< Oktober 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards