Direktlänk till inlägg 30 september 2020

Börjar bli en riktig viking

Av Amisa - 30 september 2020 21:04

Idag har jag återigen varit ute och paddlat. I dag föll valet på Ensjön, en sjö som jag har min sommarstuga i närheten av. Jag brukar inte så ofta paddla här för jag tycker sjön är lite liten - en sväng runt är ca 9 km, och jag tycker mer om att paddla i vildmarkssjöar där det inte finns så mycket bebyggelse i närheten - här är det hus på alla sidor och jag får inte lika stark naturupplevelse av det. För en liten kort eftermiddagspaddling så var sjön ändå ett bra val.




Här är vår badplats där jag idag började min paddling.

 




En stor flock med kanadagäss håller till vid en liten holme straxt utanför.


 




Och en flock med gräsänder.

 




Den här sjön ligger nära stan och det märks mer och mer på bebyggelsen runt sjön. Där det tidigare bara funnits sommarstugor växer nu stora villor upp i dom områden som är närmast stan.

 




Här ett litet traditionellt rött torp.

 




Och på udden brevid ett hypermodernt hus.

 




Lite badklippor finns även i den här sjön.

 




Och så lite gammal sommarstugebebyggelse igen.

 




En familj med gräsänder har flyttat in vid klippan brevid en av sommarstugorna.

   




Här börjar det synas att hösten snart kommer.

 




Den här delen av sjön har nästan bara nya hus.

 




Jag tycker det är spännande med stilblandningen. Till höger ett hus med tinnar och torn och som ser ut att ligga vid en kurort, till vänster en fyrkantig låda.

 




Det här är Ensjöholm som har daglig verksamhet för förståndshandikappade personer. Dom har mycket odlingar i växthus och jag tror att dom även säljer ved. Det ligger väldigt trevligt här vid sjön.

 




Här är några av deras vanliga byggnader.

 




Sedan stannade jag till för en bensträckare vid badplatsen i den här änden av sjön.

   




Jag fick sällskap av en gräsand.

   




Här verkar det vara en blandning av gamla och nya hus.

   




Sjöns norra vik, här är det mest vass och kanadagäss.

   





När jag var barn gick jag och min kusin i simskola vid den här badplatsen. Vi brukade cykla hit och straxt innan vi kom fram hit var det en brant uppförsbacke. En gång när vi kom där och cyklade i uppförsbacken och var jättetrötta sa min kusin "Men titta, man får bara åka i 50 här!". Det hade vi roligt åt länge och jag brukar fortfarande tänka på det när jag passerar den backen.

  

 




Enligt SMHI så blåste det bara 5 m/s idag, själv tycker jag nog att det här verkar vara betydligt mer blåst. Men min kanot känns stabil och bra att åka med även när det blåser en del, så det känns tryggt ändå!




Jag har bestämt mig för att även september månad i år i Norrköpingstrakten varit mer som en sommarmånad än som en höstmånad och även idag har jag badat och jag gissar att temperaturen fortfarande är ca 17 grader.




Vägra hösten! 


#vägrahösten

 
 
wiper

wiper

1 oktober 2020 09:54

Vad härligt att du har en stuga vid sjön. Det måste ge motion för armarna att paddla. Sen är det nog väldigt skönt och, stilla och vackert att åka runt så.

Härliga filmklipp du bjuder på också. Så fint dom ordnat för dom boende på detta ställe.

Vackra bilder du tagit också. Härligt inlägg

Ha en fin dag
kram från Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Amisa

1 oktober 2020 11:07

Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - 3 juni 2023 15:43


I mitt YouTube-flöde denna morgon dök det upp en video med zenbuddisten Thich Nhat Hanh där han pratar om hur man kan läka, inte bara det som är här och nu utan också det som hänt för länge sedan, ja kanske till och med för flera generationer sedan. ...

Av Amisa - 11 maj 2023 14:50

Nu har naturen fullkomligt exploderat och buskar, träd och växter prunkar av vackra och doftande blommor. Jag tog in några kvistar av hägg och dom luktar så underbart gott. Termometern visar idag på ca 25 grader, men så var den också ...

Av Amisa - 17 april 2023 15:08


Den här båten ser inte ut som dom båtar som vanligtvis syns här i viken, den är rätt liten och grå, varken en fiskebåt eller ett stort lastfartyg. Kanske är det Kustartelleriets båt? Från idag pågår nämligen en militärövning i länen vid Östersjökuste...

Av Amisa - 17 april 2023 14:44

När vårsolen tittar fram längtar jag ut till Kvarsebo och Bråvikens norra strand. Här doftar lite svagt av salt hav och det bästa med Kvarsebo är kanske tystnaden. Här hör man oftare ljudet av en båt än ljudet av en bil. Frid för sinnet! Det...

Av Amisa - 14 april 2023 23:58


Vill du hjälpa mig att be, skänka en kärleksfull tanke och kanske tända ett ljus för en mamma och bebisen hon bär? Mamman mår inte bra just nu och risk finns att bebisen kan komma till världen redan nu, endast 22 veckor gammal. Det är en liten po...

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards