Direktlänk till inlägg 30 augusti 2020

Att ta ansvar för sitt mående

Av Amisa - 30 augusti 2020 14:20

Vi människor är inte bara en massa av materia, vi har också en frekvens av energi som beror på vilken sinnestämning vi befinner oss i. När vi mår dåligt, känner skam, skuld, rädsla, sorg och andra negativa känslor är vår energinivå låg. Om vi däremot känner positiva känslor som mod, acceptans, kärlek, lycka och frid så får vi en hög energifrekvens.




 




När energinivån är låg frigörs olika typer av stresshormoner i vår kropp och går vi ständigt runt med stresshormoner i kroppen så kommer vårt immunförsvar att försämras och risken är stor att vi både drabbas av ett psykiskt lidande och utvecklar fysiska sjukdomar. När energinivån istället är hög frigörs signalsubstanser som gör oss lugna, glada och lyckliga och chansen är stor att vi då mår bra både psykiskt och fysiskt.


Vi kan när som helst utsättas för prövningar från vår yttre miljö som vi inte själva kan påverka. Därför är det inte alltid så lätt att påverka sina känslor att bli mer positiva, men vi kan faktiskt träna på att bli bättre på att välja att fokusera på det som är bra i våra liv, då blir det också lättare att klara av det som inte är så lätt i livet, bli mer tålig mot svårigheter och mer lösningsinriktad.






Här kommer några tips på vad man kan göra för att höja sin energinivå:


 
Undvik att göra det du vet inte är bra för dig och lyft istället din frekvens genom att regelbundet meditera, träna fysiskt, tillbringa tid i naturen, försöka att ha roligt ibland och skratta. Försök att avsätta tid i ditt liv till att göra saker du gillar att göra, så att livet inte bara består av ”måsten”. Har vi för många måsten i livet är risken stor att vi börjar trösta oss med saker som inte är bra för oss: alkohol, för mycket mat eller godis, för mycket dataspelande och så vidare. Det som istället lyfter din energi är sådant som får dig att må bra och glömma tid och rum för ett tag! Det kanske kan vara musik, dans, trädgårdsodling, att stoja runt med ungarna, meka med finbilen, baka eller fota?







 
Ibland kommer du drabbas av jobbiga känslor, det händer alla ibland och det är ofrånkomligt. Acceptera att dom jobbiga känslorna finns och undersök hur dom känns, men gör efter ett tag  ett medvetet val att återgå till en lugn sinnesstämning och ge dig själv lite extra kärlek och självmedkänsla.








 
Sträva mot det du verkligen vill ha i livet, nöj dig inte bara med det du tror att du kan få eller det du tror att du förtjänar. Vi kan så mycket mer än vad vi tror och vi är så mycket mer än vad vi tror!
Du är värd att få må bra, sikta mot stjärnorna!








 
Energi är smittsamt så välj att så ofta som möjligt omge dig med människor som är positiva och har en hög energinivå och försök att så mycket som möjligt undvika människor som är negativa ”energitjuvar”, det vill säga dom som har låg energi och som använder det mesta av dygnets 24 timmar till att gnälla och klaga över det mesta i deras liv, dom kommer också att dränera dig på din energi.







 
Träna dig på att känna tillit till att allting alltid kommer ordna sig, att du är tillräckligt stark och kunnig för att kunna hantera saker i ditt liv! Den här förmågan är lite extra svår att lära sig, men lättare för oss som tror på att det finns en högre makt som styr världen och som vill oss väl. Om du inte har någon sådan tro, så kan du kanske istället fokusera på självtillit, det vill säga att tro på din egen förmåga.






Vilket liv vill du ge till dig själv?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - 3 juni 2023 15:43


I mitt YouTube-flöde denna morgon dök det upp en video med zenbuddisten Thich Nhat Hanh där han pratar om hur man kan läka, inte bara det som är här och nu utan också det som hänt för länge sedan, ja kanske till och med för flera generationer sedan. ...

Av Amisa - 11 maj 2023 14:50

Nu har naturen fullkomligt exploderat och buskar, träd och växter prunkar av vackra och doftande blommor. Jag tog in några kvistar av hägg och dom luktar så underbart gott. Termometern visar idag på ca 25 grader, men så var den också ...

Av Amisa - 17 april 2023 15:08


Den här båten ser inte ut som dom båtar som vanligtvis syns här i viken, den är rätt liten och grå, varken en fiskebåt eller ett stort lastfartyg. Kanske är det Kustartelleriets båt? Från idag pågår nämligen en militärövning i länen vid Östersjökuste...

Av Amisa - 17 april 2023 14:44

När vårsolen tittar fram längtar jag ut till Kvarsebo och Bråvikens norra strand. Här doftar lite svagt av salt hav och det bästa med Kvarsebo är kanske tystnaden. Här hör man oftare ljudet av en båt än ljudet av en bil. Frid för sinnet! Det...

Av Amisa - 14 april 2023 23:58


Vill du hjälpa mig att be, skänka en kärleksfull tanke och kanske tända ett ljus för en mamma och bebisen hon bär? Mamman mår inte bra just nu och risk finns att bebisen kan komma till världen redan nu, endast 22 veckor gammal. Det är en liten po...

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards