Alla inlägg under april 2020

Av Amisa - 19 april 2020 20:26

Det är inte bara elände i Coronans tid, det finns också glädjehistorier som den om 92-åriga Kjell och hans fru Gun som båda överlevde Corona-viruset:


https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/kjell-och-gun-overlevde-covid-19



 


#överlevare

Av Amisa - 19 april 2020 18:55

Idag har solen lyst från en klarblå himmel och träden i stadens parker har exploderat i sina allra vackraste färger! Här kommer lite bilder:



 


 


 


 


 


 


 


 


 



Och så en intressant fasad som jag aldrig lagt märke till tidigare. Eller så är den kanske ganska nymålad?
Det här är ett kulturhus i staden och teatern har lite lokaler här också, så kanske är det porträtt på deras medarbetare.

   


#vårexplosion

Av Amisa - 19 april 2020 15:46

Jag känner mig stolt och glad över den jag är, vild och fri – ungefär som en ostoppbar naturkraft.
Ungefär som en maskros som inte låter sig hindras av lite asfalt och betong. Vi har alla den här urkraften i oss och möjligheten att komma i kontakt med den.



 



För det mesta har jag också slutat att se tillbaka och känna sorg över det som gick fel eller inte blev av. Nu blickar jag bara framåt mot det nya som är på väg att komma in i mitt liv, vad det nu än må vara. Jag vet att det är något bra, något mycket bra – jag känner det i magkänslan och magkänslan sviker mig aldrig!




Meditation med Neelam Minosha, “I AM GAIA (Moder Jord) - UNAPOLOGETIC, UNASHAMED, WILD AND FREE - THE DIVINE FEMININE RISING”:

https://youtu.be/xAVNAbkfF3I


#ickeurskuldande #oblyg #fri

Av Amisa - 19 april 2020 15:44

I den här gudstjänsten pratas om hur viktigt det är att vi delar med oss av våra erfarenheter och svårigheter genom att våga vara öppna och ärliga.


Det är också anledningen till att jag fortsatte blogga efter att jag i höstas kom hem från min vandring. Bloggen var ursprungligen bara tänkt att hålla min familj och mina vänner uppdaterade om var jag befann mig och att allt var väl med mig, men sen blev det en fortsättning………..




Gudstjänst: ”Delar vi tvivlet, delar vi livet” (predikan börjar vid 9:30):


https://youtu.be/LLE6Dwdg-AU


#delalivet

Av Amisa - 18 april 2020 23:47

Ikväll såg jag en dokumentär om konstnärinnan Hilda af Klint. Jag har tidigare hört talas om denna märkliga person för ca sex år sedan, då i ett radioprogram som väckte min nyfikenhet. Innan det hade jag aldrig ens hört talas om henne trots att hon varit en av Sveriges mest nyskapande och intressanta konstnär. Tyvärr föll hennes namn sedan i glömska för mig, men jag har länge tänkt att jag borde kolla upp hennes namn och om det är möjligt att se hennes konst någonstans.


Hilma levde från 1862 till 1944 och var sannolikt den person som först började måla abstrakt konst, medan andra jämntida konstnärer som Zorn och Carl Larsson fortfarande målade av människor. I början av sin karriär målade även hon mest av människor och natur, men i början av 1900-talet förändrades det och hennes målande blev istället abstrakt. Hon och många av hennes vänner var sökare och spiritualister och hon började förändras som person, blev vegetarian och upplevde kontakt med den högre makten. Hon började kanalisera budskap hon fick medan hon sov och när hon vaknade och klev upp ur sängen så visste hon precis vad hon skulle måla.


Hennes målningar handlade om livets uppkomst, naturens uppbyggnad, illustrationer av vetenskapliga upptäckter, hur vi hänger ihop med religionen och tron, hur manlighet och kvinnlighet hänger ihop. Hon ansåg att vi alla hänger ihop, med varandra, med jorden och universum som en enhet =ONENESS! Det intressanta är också att när hon dog så efterlämnade hon en konstskatt med 111 stycken tavlor. (Upprepning av 1:or är för spiritualister också ett tecken för oneness – att vi alla hör ihop).


Jag blir alldeles lycklig när jag ser hennes målningar för dom berättar så många historier!



Hur vi alla är sammanlänkade med varandra och naturen.

 



Vi går in i varandra.

 



Atomer bildar gensträngar som blir människor och djur. (Visste inte att människor på 1900-talets början kunde ha koll på det!).

 



Hur manlighet och kvinnlighet lever sida vid sida inom oss.

 



Trodde ni att Andy Warhol var den första som målade den här stilen?

 




Det var helt fel, det var Hilda af Klint nästan tjugo år tidigare!

Kanske färgerna representerar en människas energi?

 



Dokumentären på SVT:
https://www.svtplay.se/video/26336370/bortom-det-synliga-filmen-om-hilma-af-klint?info=visa



Mer info om Hilma af Klint och hennes spännande liv:
https://www.hilmaafklint.se/om-hilma-af-klint/



Pågående och kommande utställningar (vi får hoppas att inte Coronan helt sätter krokben för dessa):

   


JAG VILL SE MER AV HENNE!!!

      


#hilmaafklint #abstraktkonst

Av Amisa - 18 april 2020 19:08

Idag har jag varit och uträttat lite ärenden. Först var jag till Biltema för att inhandla nya cykeldelar, eftersom någon taskig typ snodde mitt framhjul för några månader sedan. Det känns tråkigt att behöva lägga 700 spänn på det, men nu när våren kommit vill jag verkligen kunna cykla igen. Jag köpte också ett extra kabellås så jag i fortsättningen kan låsa cykeln på både framhjulet och bakhjulet och jag hoppas att jag då ska få ha cykeln ifred.


Därefter åkte jag till XXL som ligger strax bredvid. Där säljer dom sportgrejor och jag ville kolla på vandringskängor igen. Det var framför allt två kängor som kändes riktigt bra på mina fötter. Ett par Salomon, med skinn och Gore-Tex och som liknade mina gamla, och ett par Garmont med mocka och Gore-Tex. Garmontkängorna har en styvare sula vilket kan vara bra om man går långt och bär en tung ryggsäck, medan Salomonskorna har en mjukare sula. Jag bestämde mig till slut för Salomonkängorna för dom satt verkligen som en smäck, nästan som om dom var en del av mina fötter. Vis av tidigare erfarenheter av att fötterna svullnar vid vandring i hög värme så tog jag nu en storlek större. Dom sitter till så bra runt ankeln och hälen så jag är inte rädd att dom ska kippa för mycket, men med dom har jag nu ordentligt med plats för att kunna vicka på tårna lite mer.



 



Nu ska jag bara gå in dom i några dagar, sen är jag redo för resten av Birgittaleden!


#vandringskängor

Av Amisa - 18 april 2020 03:00

Frid i sinnet önskar jag alla med oroliga själar och obalans i sinnet och givetvis även alla ni som redan mår bra! Den här låten känns fint att meditera till, då man upprepar samma mantra om och om igen.




Sirgun Kaur & Sat Darshan Singh, ”Bliss, I am the light of my soul”:


https://youtu.be/BPZKu_JFhak



I am the light of my soul

 

JAG ÄR

 


Det är det vi bör sträva efter, att ha ljus och värme i våra sinnen och hjärtan!


#meditation

Av Amisa - 17 april 2020 19:16

Tom Moore, 99,  är en pensionär och krigsveteran som ville hjälpa till med att samla in pengar till den brittiska sjukvården. Därför bestämde han sig för att gå 100 varv i trädgården innan sin hundrade födelsedag och förhoppningen var att samla in 1000 pund. Han har sedan fått så mycket uppmärksamhet och stöd att han hittills lyckats få in 17 miljoner pund (ca 200 miljoner kronor).


Uppdatering 2020-04-18: Han har nu samlat in 250 miljoner kronor!


Det kallar jag GO!!




 


Svt-länk:
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/over-100-miljoner-insamlat-av-promenerande-99-aring



 


#piggpensionär

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards