Alla inlägg under mars 2020

Av Amisa - 18 mars 2020 21:56

Igår firade jag 3-årsjubileum. Med vad undrar ni?
Jo, det var precis tre år sedan jag mötte den Högre Makten. Jag behövde göra något svårt och stå upp för mig själv. Helst ville jag bara fega ur som vanligt, men så kände jag mig ändå manad att inte vika mig utan utmana även om det var obehagligt som sjutton. Så fort jag började göra det jag borde så kom det en urkraft till mig. Det var som en massa själar som sa ”Bra, du fixar det här. Du är stark och klok och vi älskar dig och backar upp dig!”.


Därefter blev jag kärleksbombad, jag har aldrig tidigare upplevt så mycket kärlek, värme och ljus på en gång. Det var först som många källor, men efter ett tag började dom att stråla samman och blev som en enda gigantisk källa, ett enda starkt ljus som lyste genom mitt hjärta och gjorde mig hel. Efter den upplevelsen har jag aldrig mer behövt undra om jag duger eller är älskad.


JAG BARA VET DET, JAG KÄNNER DET I HELA MIN KROPP OCH MIN SJÄL!


Dessutom känner jag mig så kraftfull, så länge jag har goda intentioner med det jag gör, kan jag göra vad som helst. Ingenting känns längre omöjligt!




Så här glad ser jag ut när jag tillbringat förmiddagen med Anna, min frissa och tillika vän!

 


#kärleksbombad #tro #tillit

Av Amisa - 18 mars 2020 17:25

Min kanadensiska vän Rosemary sände mig den här fina dikten som hon började på då vi vandrade i Spanien. Nu har den blivit integrerad med en tavla hon gjort.



 



Rosemary har på sin pappas sida rötterna i Galicien i Spanien, så det väckte mycket tankar och känslor att för första gången komma dit. Jag undrar vad det var hon plötsligt förstod? Varför dom hade lämnat Galicien? Jag måste komma ihåg att fråga henne om det!



 


#konst #rötter #dikt

Av Amisa - 17 mars 2020 16:08

Här en kul film om ett allvarligt ämne, rasism i dagens samhälle:
https://www.svtplay.se/video/25352287/dear-white-people?start=auto



 


#film

Av Amisa - 17 mars 2020 13:15

Nu kommer det satellitbilder som visar hur Coronaviruset bidrar till att minska utsläppen globalt. Det vi själva är ovilliga att ta itu med, sker nu i alla fall med eller utan vårt samtycke och på ett väldigt drastiskt sätt. Vi bestämmer själva över vårt öde, att göra det på ett kontrollerat sätt eller att tvingas till det genom kaos, sjukdomar och naturkatastrofer.


Precis som indianerna sagt väldigt länge så måste vi ta hand om och respektera Moder Jord för vi är en del av henne och vårt välmående är helt beroende av hennes välmående. Som det är nu så begår vi varje dag missgärningar och överutnyttjar jordens resurser. På så sätt förstör vi för oss själva.


När ska vi öppna ögonen och bli klokare?




Här bilder som visar hur halten av kvävedioxid minskar över Europa, första bilden är från januari. Bilderna är tagna med Copernicus Sentinel-5P satellit:

 



Andra bilden är tagen i mars. Lägg särskilt märke till skillnaden över Italien, Belgien och Holland:


Källa:
https://www.space.com/italy-coronavirus-outbreak-response-reduces-emissions-satellite-images.html




Och här är liknande bilder från Wuhan i Kina, taget av NASA. Dom översta bilderna är från förra året , dom nedre är från i år:


Källa:
https://earthobservatory.nasa.gov/images/146362/airborne-nitrogen-dioxide-plummets-over-china




Artiklar om detta ämne:

https://www.svd.se/virusutbrott-pausar-klimatutslapp

https://www.nyteknik.se/energi/dramatiskt-minskade-utslapp-i-kina-efter-coronavirusets-utbrott-6989194



Tidigare liknande inlägg på min blogg:

Prövningens framsida

Det fina som kommer från Corona


#minskadeutsläpp #moderjordblöder


Av Amisa - 16 mars 2020 21:35

I helgen var jag ute och kollade efter nya vandringskängor, mina gamla kängor behöver bytas ut efter höstens långa vandring. Jag pronerar nämligen kraftigt på en fot så min ena känga är helt sned av den ojämna förslitningen och därmed ökar risken att jag trampar fel och ramlar när jag går på ojämn mark. Jag tror att den sista kullerbyttan jag gjorde under slutet av min vandring troligen berodde på just detta, för vägen jag ramlade på då var ganska jämn och fin och hade inga knaggliga stenar eller rötter att trampa fel på.



Som ni ser är mönstret helt borta på kängans yttersida.

 


Jag kollade runt på lite nya skor, men avvaktar nog lite med inköpet. Jag behöver ett par som är stadiga, har halvhögt skaft och som är rymliga framme vid tårna.



Dom här var sköna i foten, men skaftet var för högt för att vara bekvämt.

 



Dom här liknar mina gamla och dom blev lite för trånga i tårna när jag vandrade i hög värme, för foten svullnar lite då. Annars är dom lätta och bekväma.

 



Dom här var ganska sköna, god plats för tårna, lagom högt skaft men det var lite hårt i kanten. Kanske blir kanten på skaftet mjukare då skorna gåtts in?

 



Här ett par vandringsskor istället. Dom var sköna, men är dom tillräckligt stadiga för en lång vandring med en tung ryggsäck? Jag tror inte det, dom kändes lite för sladdriga.

 


Om du har några tips på bra kängor, så lämna gärna en kommentar.



#vandringskängor

Av Amisa - 16 mars 2020 16:04

Idag börjar jag känna en viss frustration över hur Corona-viruset påverkar också mig, trots att jag själv inte känner mig särskilt oroad. I slutet av förra veckan bestämdes att min anhörigas äldreboende satts i karantän. Det har jag en stor förståelse för eftersom dom gamla tillhör riskgrupperna för smittan. Lyckligtvis hann jag hälsa på bara två dagar innan det beslutet kom och det känns bra, men jag undrar hur bra min anhöriga hanterar oron över smittan. Förut var hen lyckligt ovetande om smittan utanför ute i samhället och hen brukar oroa sig mycket även för väldigt triviala saker.


I helgen skulle jag ha varit på musikkonferens i Linköping, men fick i sista stunden reda på att den ställts in. Då tänkte jag att jag istället skulle kunna hjälpa till vid lördagens torgkaffe som kyrkan har i sitt café, men fick reda på att också det ställts in. Kompisen berättade sedan att min församling bestämt att ställa in alla följande torgkaffe-tillfällen och att kyrkfika inte kommer serveras efter gudstjänsterna så som vi brukar göra. Alltså färre tillfällen att umgås med alla vänner i församlingen.


Sedan var jag på Livsstegen-kursen igår kväll och vi var alla väldigt glada över att vi kunde ses som vanligt eftersom vi endast är en liten grupp på nio personer, medan större tillställningar som gudstjänster ställts in. Men idag fick jag reda på att beslut tagits att även Livsstegen ska ställas in tills vidare och vi har endast hunnit gå fem gånger av fjorton planerade. Därefter fick jag ett mejl att kvällens körträning är inställd eftersom ledaren är lite snuvig, men förhoppningsvis ska vi köra igen nästa vecka. Om en och en halv vecka ska jag på kallelsedagarna i Stockholm om Equmenias teologiska utbildningar, men jag gissar att sannolikheten är stor att också det ställs in.


Hur ska jag då hantera min frustration? Jo jag tänker att jag borde försöka ägna mig mer åt aktiviteter som inte påverkas av andras beslut t. ex. att ha en skogsdag när vädret tillåter (och just nu ser jag att solen börjar titta fram).


    

Få saker får mig så harmonisk som att vara i skogen och vandra, att meditera är också något som gör mig väldigt lugn och balanserad så det ska jag också försöka göra lite oftare. Att cykla skulle vara skönt, men någon stal mitt framhjul i vintras, så jag måste fixa till den först.


Men nu ska jag sluta upp att beklaga mig för trots min frustration så har jag turen att vara frisk, inte strandsatt någonstans i utlandet eller drabbad på något annat allvarligare sätt. Och kanske Gud försöker visa mig något nytt som jag bör uppleva, något jag hittills missat och inte insett eller förstått. Bäst att vara uppmärksam på vad som nu kommer i min väg och är möjligt!




Carpe diem!

 



Ha en skön vårdag allesammans!

 


#frustration #varuppmärksam

Av Amisa - 15 mars 2020 16:32

Den här metoden hittade jag för några år sedan på YouTube. Den lär kunna hjälpa mot trauman, ångest, oro och även mot sömnproblem och den har bland annat använts i krigsområden i utvecklingsländer. Den är även verkfull på oroliga barn och den görs som en knacklek som man gör på sig själv eller på en vän.



Kul video som lär ut Trauma Tapping Technique (TTT) samtidigt som det svänger:

https://youtu.be/Sl0AkZfRGNE



Svensk manual:
http://peacefulheart.se/wp-content/uploads/2017/11/TTT_Svenska_Manual_Instruction_20160131-2.pdf


Mer info om TTT:
http://peacefulheart.se/



Det bästa är att man kan hjälpa även över språkbarriärer (olika modersmål eller förståndshandikapp) och metoden är enkel så de flesta kan lära sig detta själva.
Och så blir man glad också!!


      


# traumatappingtechnique #TTT #roisinnet

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards